跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我諗重有大把食品會有問題..奶真係好多食品既材料呢..
重有d蛋糕丫,餅乾丫等等...
政府幾時會驗埋果d呢?

大宅

原文章由 月希 於 08-9-22 12:40 發表
我諗重有大把食品會有問題..奶真係好多食品既材料呢..
重有d蛋糕丫,餅乾丫等等...
政府幾時會驗埋果d呢?

睇黎都會有好多食物受牽連. 個個都知大陸d原材料比其他地方平好多啦 .

其實政府可唔可以驗吓,我地日常買到的麵包蛋糕有無事呢?好似聖x娜,馬x奧,東x洋,x蘭個d. 等市民知道食乜好,或者叫做有得揀吓 .

珊瑚宮

原文章由 Cathy2002 於 08-9-22 14:24 發表

睇黎都會有好多食物受牽連. 個個都知大陸d原材料比其他地方平好多啦 .

其實政府可唔可以驗吓,我地日常買到的麵包蛋糕有無事呢?好似聖x娜,馬x奧,東x洋,x蘭個d. 等市民知道食乜好,或者叫做有得揀 ...

重有市面上好多餅乾同包裝麵包,蛋糕都要驗啦

大宅

原文章由 月希 於 08-9-22 16:52 發表

重有市面上好多餅乾同包裝麵包,蛋糕都要驗啦

今日食晒自己做的雪糕,想買雪條食.接左囡囡放學,去到超市,想買紅豆條,一攞起,我個囡就大聲話係雀巢公司 ...唉,唯有放返低

珊瑚宮

原文章由 Cathy2002 於 08-9-22 17:09 發表

今日食晒自己做的雪糕,想買雪條食.接左囡囡放學,去到超市,想買紅豆條,一攞起,我個囡就大聲話係雀巢公司 ...唉,唯有放返低

我琴日都食左支香橙冰冰...依支野..點睇都冇牛奶 ...駿駿想買牛奶雪條或朱古力雪條架(我同佢都好like)...不過最後我地都係買香橙冰冰2份安全d

首頁

尾頁

跳至