懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

冬天一上床實會搵隻猫猫陪我
好正架

原文章由 ssiu777 於 08-11-18 12:25 發表
我Honey每年都送一樣保暖野比我.
我實在太怕凍喇.
但陀bb & 生完bb初期,佢反而怕凍過我.
但而家又好似回復番怕凍喇.

不過,張暖毯真係好好用.
以前未有暖毯時,次次都要Honey用風筒吹暖個被窩,
我先上床架.因為一上床 ...

侯爵府

畀面勳章

一一成面粒粒時係佢最洩洩時

原文章由 royalbb 於 08-11-18 12:50 發表

係呀
佢"r"到額頭、鼻、下爬都損左
真係心痛

侯爵府

畀面勳章

敏感............乜樹冇啦啦敏感
留意係天氣 / 食物 / 衣物
喂喂喂.........你近日俾行仔食固體
會唔會有關

原文章由 royalbb 於 08-11-18 12:30 發表

e生只係話敏感
唔敢判斷係濕疹
佢話搽左都唔好
先再去睇
希望唔使再睇喇
見到行仔痕
好慘呀!!

大宅

me 222....child health centre said no need to measure bb
length this time ar....
just take bb to consult dr on sun & he is 67cm ja~~~

原文章由 Lilna 於 08-11-18 12:04 發表
Jan Jan

彤彤 is 90 cm long?? SOOOOOO long!!!
How come健康院 let you measure? The nurse allow me to measure when bb is two months old and last time I asked me to measure bb, she said no.

I tried to ...

大宅

我c6唔怕凍架....所以我成日將我隻凍腳放係佢隻暖粒粒嘅腳度, 好爽架

原文章由 ssiu777 於 08-11-18 12:25 發表
我Honey每年都送一樣保暖野比我.
我實在太怕凍喇.
但陀bb & 生完bb初期,佢反而怕凍過我.
但而家又好似回復番怕凍喇.

不過,張暖毯真係好好用.
以前未有暖毯時,次次都要Honey用風筒吹暖個被窩,
我先上床架.因為一上床 ...

禁止發言

大宅

心痛c喇~~~~~

我小b夜晚鼻塞係度喊, 我都好心痛架...唯有打直抱住佢等佢通吓個鼻仔啦...個老豆瞓到c豬咁

唉~~~~自己又咳到cc吓, 我食藥時小b又食藥, 同佢食藥好似打仗咁, 成日吐番d藥水出黎~~~

原文章由 royalbb 於 08-11-18 12:50 發表

係呀
佢"r"到額頭、鼻、下爬都損左
真係心痛

大宅

哈哈~~~你都係比你老公食住架喇~~~
我唔理佢架, 照放囉

原文章由 janjan28 於 08-11-18 13:27 發表

我一放隻腳去我老公度..就比佢鬧我話我搵佢取暖啦

禁止發言

禁止發言

大宅

喂~~~~近掛心思思, 覺得小b成日見住d大人, 無乜機會見到同年齡嘅bb, 九龍之友有無興趣出黎玩吓, 小猫34隻咁囉
而家d天氣都可以出黎吓....如果唔係要等到出年1月先再見呀~~

大宅

無所謂啦...你地3人1家開心咪得囉~

原文章由 janjan28 於 08-11-18 13:32 發表

你唔好講我d傷心野出黎好喎

禁止發言

大宅

e~~~今個星期6下晏我得喎...唔知其他人呢?

原文章由 janjan28 於 08-11-18 13:39 發表

你咁講...我又會想出黎喎...但今次我好難就lu..
因為除左今個星期六放假之外都無得放星期六日lu

侯爵府

畀面勳章

原文章由 janjan28 於 08-11-18 10:35 發表
我尋日同彤彤豬去健康院...
佢有7.12kg啦...生長條已經去到90
開頭姑娘唔知我餵人奶仲話唔好比彤彤豬食咁多,話佢再咁落去要減肥..
後來知道我餵人奶就話唔怕仲話佢食到就比佢食...
姑娘講得真係輕鬆呀..而家先岩岩夠 ...

勁呀~~
再一次證明妳d媽媽奶好掂啦,已經去到90 percentile呀~~
我諗晴晴都係追唔到彤彤架啦~~放棄~~

侯爵府

畀面勳章

原文章由 royalbb 於 08-11-18 12:36 發表

羨慕c人囉
你honey對你真係體貼又細心

係啦~~好羨慕呀~~
我老公有時趁我訓到暖笠笠時先入黎訓,仲會搵對凍冰冰既腳黎凍我添呀,超衰架~~

侯爵府

畀面勳章

原文章由 cream987 於 08-11-18 13:28 發表
心痛c喇~~~~~

我小b夜晚鼻塞係度喊, 我都好心痛架...唯有打直抱住佢等佢通吓個鼻仔啦...個老豆瞓到c豬咁

唉~~~~自己又咳到cc吓, 我食藥時小b又食藥, 同佢食藥好似打仗咁, 成日吐番d藥水出黎~~~

...

我上個禮拜都好似妳咁,自己唔舒服又要照顧晴晴,不過我就唔使返工,妳就辛苦d啦~~

我一d藥都無俾晴晴食啦,因為佢無發燒,只係流鼻涕同有少少咳,估計會自然好返,不過就要耐少少囉~~

首頁

尾頁

跳至