自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

skylet 發表於 17-6-9 15:41
婆媳關係中唯一的蜜月期。。。。。。

你好衰架

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

kit2004 發表於 17-6-9 16:32
冇帶人上黎.好少.得新年我地去旅行佢先帶.呢兩個星期先帶左幾次米feel 到.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

tester5 發表於 17-6-9 15:53
聽得出你好開心。。。

好似好認真咁,今晚是否特別日子?另,今晚係咪會有禮物收架?!好緊張~ ...
話晒第一次麻.點解有禮物收?都唔係好緊張姐.之前幾次我都冇問.今日先問姐.

公爵府

樓主真係口水都流埋
我仔先十幾歲
宅到死
我已擔心佢第時無女朋友

翡翠宮

畀面勳章

日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

蝦碌媽咪 發表於 17-6-9 16:13
同我女同年,亞女都係今年啱啱拍拖,反而同佢講未拍定唔好帶返嚟見家長
男仔唔同女仔.我唔會理佢.只係讀書時叫佢唔好拍拖.佢又冇喎真係.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

象牙宮

回覆樓主:

好後生,睇定D,記住唔好擺長輩款呀,會嚇親人架

水晶宮

vpo0615 發表於 17-6-9 15:56
睇吓佢有無主動嗌幫手(例如幫手開飯......), 我以前做人哋女朋友嗰時係咁架. ...
我諗唔會啦.兩個依家係房.我仔番好早番黎要訓覺.平時我只留飯唔叫佢起身.佢自己起身先食.今晚會叫下佢囉.唔食我發爛渣架.叫人煮又唔出黎食既話.我問你訓覺甘個女仔呢?佢話佢打機.

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

QQee 發表於 17-6-9 16:22
如果仔32歲,我會好似樓主般開心
但22歲.........No
32歲甘遲我會驚.22歲好正常啦.

珍珠宮

回覆樓主:

好快就有孫你抱

kit2004    發表於 17-6-9 16:55

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主

珍珠宮

回覆樓主:

個女仔點架?
我諗jm講禮物,應該係上人屋企食飯,禮貌上要買嘢~~

蝦仁炒蛋
蝦仁煎8成熟兜返上黎先
蛋4隻,雞粉一匙,生粉一匙加一碗水,3樣攪拌,落油落鑊,唔洗狂兜,我等佢個邊邊熟就由邊邊開始兜下,7成熟落蝦,蛋9成熟就ok,呢個蛋炒出黎係滑蛋。

伯爵府

回覆樓主

大宅

kit2004 發表於 17-6-9 16:37
話晒第一次麻.點解有禮物收?都唔係好緊張姐.之前幾次我都冇問.今日先問姐. ...

見長輩……如佢識做会買份見面禮物比你

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 kit2004 的帖子

睇到樓主流曬口水個樣

男爵府

22歲仔 肯帶出黎見媽媽
我覺得好sweet喎
恭喜~

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

kit2004 發表於 17-6-9 16:37
話晒第一次麻.點解有禮物收?都唔係好緊張姐.之前幾次我都冇問.今日先問姐. ...

咁第一次正式見伯母,我仲以為會準備少少見面禮添。。。
我以前會架,不過通常去食飯都係大日子,如做冬、生日等,所以是被邀請出席,自己會準備小小禮物,以表心意。

唔好問了,隨遇而安~

珍珠宮

QQee 發表於 17-6-9 16:22
如果仔32歲,我會好似樓主般開心
但22歲.........No

22歲真係差唔多,都要岩合眼緣,搵得黎都差唔多適婚年齡

首頁
23456...12

尾頁

跳至