自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

mommyli 發表於 21-7-29 23:12
係性格問題。所以先覺得自己走咗入死胡同。

當年佢係咪好不霸靓仔令你對佢咁死塌地?

水晶宮

回覆樓主:

你拍拖時佢都係咁的性格吧,只不過熱戀時你唔太覺

男爵府

mommyli 發表於 21-7-29 23:18
我以前覺得我努力付出,有一日一定會有回報,佢會對我好d。但係原來我好天真。
...

你跟咗佢1x年,一直都冇返工,定係仔出咗世先唔返工?

你有工人姐姐,可以叫佢揍你去返工,有錢好多野都易解決。

大宅

回覆樓主:

如果冇第三者,就係溝通問題。樓主試吓改變一吓,如果你仲愛佢!
1. 打扮、髮型、香水、睡衣。不須要佢留意,自己自信就可以!
2. 自我增值,去學嘢,咩都得。語言、化粧、yoga、插花、學術性都得。Inspire 身邊人加識多d朋友。
3. 改掉佢最不滿你的兩三件事。
事在人為

珍珠宮

回覆樓主:

是老公太冷漠嗎?老公有没有自閉或其他問題

伯爵府

blackypurin 發表於 21-7-29 23:24
唔知你老公嘅問題係咪同我一樣,我已經嬲咗佢兩個幾禮拜⋯ 都唔知點形容,總之就覺得佢越嚟越唔當我係佢老 ...

我都係。但我地無嬲。只係零交流。

伯爵府

思澄爸爸 發表於 21-7-29 23:28
當年佢係咪好不霸靓仔令你對佢咁死塌地?

哈哈哈 多謝你引我笑

唔係。我都唔知我鍾意佢d咩。以前可能盲目。依家突然間醒咗就好迷失。突然間搵唔到再愛佢嘅理由。

伯爵府

spikenard 發表於 21-7-29 23:35
你拍拖時佢都係咁的性格吧,只不過熱戀時你唔太覺

都係。但係從來無熱戀期。可能以前細個覺得愛佢會承受到。但係當對方變本加厲嘅時候,原來都係會有醒嘅一日。

伯爵府

healthymimi 發表於 21-7-30 00:44
是老公太冷漠嗎?老公有没有自閉或其他問題

冷漠到心寒。無問題。正常人。可能自私呱。

水晶宮

mommyli 發表於 21-7-30 00:56
冷漠到心寒。無問題。正常人。可能自私呱。

其實你係嬲佢冇反應嗎?講野冇反應,問佢野冇反應,睇完信息冇反應對嗎?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mommyli 發表於 21-7-29 23:03
佢冷落我多d。我有工人姐姐,無話要陪小朋友瞓所以少咗時間陪老公

你話你係ftm無私己,但有工人,其實你老公係無俾錢你,定係有俾你太大洗無儲蓄習慣?
因為覺得好怪,如果老公份糧係請完工人就無錢俾你,正常女人應該會寧願要錢責袋而唔要工人,因為你已經係ftm, 工人唔係必需品(如果錢方面比較緊)
唔請工人既話,你每個月至少多返6,7k落袋啦(假設你老公預咗呢筆開支)

子爵府

虎到金來勳章

如果想過新生活,的起心肝搵工先
有錢你就有資本可以做自己
仲要小朋友咁細個,你點都要頂住
諗下自己可以做咩、識做咩,唔一定要返office工,或者你開online shop都得呢
加油jm
上來搵大家傾啦

子爵府

瑤瑤~ 發表於 21-7-30 01:14
你話你係ftm無私己,但有工人,其實你老公係無俾錢你,定係有俾你太大洗無儲蓄習慣?
因為覺得好怪,如果老 ...

Ftm 仲有工人姐姐,已經好過好多人

係咪無其他寄託,反而太側重响情感上

世界好大,小朋友都會大,建立健全強大嘅自己同經濟網,先穩妥長遠

侯爵府

回覆樓主:

其實就咁睇,樓主老公唔差,一人搵錢養老婆,仔同工人,畀足錢,一畢業已經養女朋友->老婆,無打無鬧,佢世界可能好大,出去拼搏先有回報,所以回家好倦。樓主世界好細,好想老公回家陪自己,氹自己。但老公返工回家已可能好殘好弱,所以老公可能覺得自己好好,無嘢要改,反而不滿老公好多嘢。

伯爵府

回覆樓主:

樓主,你老公似乎只關心佢自己,佢對自己親人同朋友係咪都咁冷漠架?
正義或會遲來但不會缺席

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

mommyli 發表於 21-7-29 21:55
好傷心。婚姻有問題不過無錢無私己無家人無朋友,ftm。小朋友好細。好想離婚但係現實無可能生存到。亦唔想 ...

見到呢個post諗起自己,我嘅處境同你都好相似,你要加油為咗小朋友要繼續行落去!我都成日好唔開心喊,但喊完之後會繼續振作!加油啊!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主如果覺得c6 冷落你,首先唔好太專注响大家嘅感情度先! 你亦可暫時冷待佢一下! 自己試下努力去建立自己嘅興趣及生活圈,去揾份part time,或試下去學習一D新嘢,咩都好! 畫,yoga, 跑步,要有D轉變或寄托! 要有自信D,似乎你响你c6 心目中無咩位置,食硬你咁! 咁你要改變對佢嘅態度,要提醒自己要變! 當然有經濟基礎係事半功倍! 佢點對你,你點樣對返佢! 佢講嘢你可以唔比反應或回應聽唔到! 你唔夠膽變,日子唔會無端喘轉好! 當你嘅生活圈大左,佢响你心目中亦無咁大形响! 要有多D主見! 佢對你嘅態度亦會尊重D! 記得如果身邊人唔錫你,你更加要諗方法錫自己多D! 男人唔縰得

伯爵府

spikenard 發表於 21-7-30 01:01
其實你係嬲佢冇反應嗎?講野冇反應,問佢野冇反應,睇完信息冇反應對嗎?
...

我無嬲過。只係佢有嘢叫你做就會同你講。佢無嘢要我做就當我透明。

伯爵府

Gorgor0612 發表於 21-7-30 03:58
樓主如果覺得c6 冷落你,首先唔好太專注响大家嘅感情度先! 你亦可暫時冷待佢一下! 自己試下努力去建立自己 ...

多謝你

首頁
23456...8

尾頁

跳至