想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Thank you Daisy, 我会努力,加油!
由于我实在太怕,所以强迫老公帮我拍针,感觉会好少许!今天看完Dr,还要打多3支,再要返去。

男爵府

畀面勳章

AMH係咩黎架? 係咪抽血驗果D??
我驗完之後覆診醫生都唔記得同我講番, 係再第二次覆診問番先話一切正常, 所以我唔知CHECK左D咩~~ XD

原帖由 Daisy88 於 11-3-8 08:13 發表
咁幾好喎!不過我的amh比較低,所以針藥應該會多過你.

買多D花膠啦,佢會升值架..越來越貴..

m小姐仲係冇聲氣,越想佢come,佢就唔come.:)

別墅

Daisy, 你话你的卵巢功能指數比較低,我以为这是好事?以我理解,指数最好低于10,普遍是6-9.
我今天已是day7,day3开始打,已打了5天,再加埋后2曰針,已经用左约hkd6000.希望这些资料帮到你。你是唔是呢個月開始做iui?第一次?

別墅

Chu,我是Day2驗血,Dr祗是话报告okay,正常。我就同姑娘話要份copy,自己返屋企上網check,应该是主要睇fsh,最好指数低于10。

別墅

Chu, 你是唔是已经做完iui最后step啦!我想问痛唔痛啊,是唔是dr蓝帮你做?

別墅

真係幾平喎, 我做過2次iui (with another dr), 每次都要過萬架! 希望你今次 bingo 啦!

原帖由 chu.c9 於 11-3-6 14:10 發表

加油加油~~ 我結果用左$87xx做iui, 都好, 比我預期之中用少左, 好彩 >.< 用D錢黎買花膠補下身都好呀~

別墅

amh係表示卵巢功能的指數

原帖由 chu.c9 於 11-3-8 22:29 發表
AMH係咩黎架? 係咪抽血驗果D??
我驗完之後覆診醫生都唔記得同我講番, 係再第二次覆診問番先話一切正常, 所以我唔知CHECK左D咩~~ XD

別墅

多謝你的資料. 係呀, 等m小姐來就開始做第一次iui.
你是否係第一次呀?:loveliness:

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-8 22:40 發表
Daisy, 你话你的卵巢功能指數比較低,我以为这是好事?以我理解,指数最好低于10,普遍是6-9.
我今天已是day7,day3开始打,已打了5天,再加埋后2曰針,已经用左约hkd6000.希望这些资料帮到你。你是唔是呢個月開始做iui?第一次? ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-8 23:07 發表
Chu, 你是唔是已经做完iui最后step啦!我想问痛唔痛啊,是唔是dr蓝帮你做?

我做晒等21號check bingo架咋,放精都係藍醫生做,佢好好呀,放之前幫我照陰超睇排卵未,放完再照畀我睇啲丁丁放左咩位罝。
痛左有少少啦,似你做柏斯抹片咁畀個鉗mark開咁囉~
價錢都比我想象平左呀,我本身唸住1萬走唔甩架 XD

別墅

Hello Daisy, 我是第一次做,今年都三十五,已经尝试自然三年,都唔得,先生年龄已四字头。终于决定做iui。樣樣都好緊張,又怕痛,之前做過下身x-ray,痛都我想喊又想叫救命,做完流左整个星期血。唔想有经历返。

別墅

唔该晒Chu,你总共打左支针先做iui啊?最後個洗精同放精程序要几錢?希望你bingo啦,盡量放松心情,加油加油\(^o^)/

男爵府

畀面勳章

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-9 23:05 發表
唔该晒Chu,你总共打左支针先做iui啊?最後個洗精同放精程序要几錢?希望你bingo啦,盡量放松心情,加油加油\(^o^)/

我打左6支75IU針之後,藍醫生就決定要打破卵針,之後第2日就放精啦~洗精呢精利收$1000,放精醫生就收$1500,仲有要塞藥同安胎針果度就幾百囉~

嘻嘻要放鬆真係難,唯有搵啲野分散下注意力囉 XD

大宅

放鬆啲~~
我哋同你吹吓水,分散注意力~
原帖由 chu.c9 於 11-3-10 08:21 發表

我打左6支75IU針之後,藍醫生就決定要打破卵針,之後第2日就放精啦~洗精呢精利收$1000,放精醫生就收$1500,仲有要塞藥同安胎針果度就幾百囉~

嘻嘻要放鬆真係難,唯有搵啲野分散下注意力囉 XD ...

別墅

哗!你就好啦!唔使打咁多,我都要6支150iu同1支300iu,听日再返去睇Dr。希望唔好星期日放精啦,贵好多。破卵针使唔使自已打啊?咁你是day几放精ga?TQ^^

男爵府

畀面勳章

原帖由 MrandMrsYip 於 11-3-10 09:34 發表
放鬆啲~~
我哋同你吹吓水,分散注意力~

Yeah~宜家上BK已經係每日必做嘅事,有時啲野同C6講係唔會明架~
大家都要relax為目標而努力 .\ /.

男爵府

畀面勳章

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-10 09:34 發表
哗!你就好啦!唔使打咁多,我都要6支150iu同1支300iu,听日再返去睇Dr。希望唔好星期日放精啦,贵好多。破卵针使唔使自已打啊?咁你是day几放精ga?TQ^^ ...

我同醫生講聽人話雞精可以養卵,我飲左幾支就搞到經期亂左,驚唔知啲針藥會唔會好大反應。醫生話冇關係嘅,不過可能我咁講佢就開最少分量畀我囉。咁你150IU會唔會好貴呀?
我自己就D9放精囉,我平時係30日一個cycle架,所以真係估唔到谷得咁快。BTW,星期日放精除左貴,仲好似響勝利做而唔係藍醫生做呀。

別墅

哗,day9真是好快wo。150iu 差不多四百一十蚊1支,已打左6支,今曰会打1支300iu,明天返去睇dr 谢。明天都day10,希望快点搞掂啦!
Btw, 好多jm话老公是c6,意思是唔是死佬啊??几搞笑。

男爵府

畀面勳章

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-10 14:10 發表
哗,day9真是好快wo。150iu 差不多四百一十蚊1支,已打左6支,今曰会打1支300iu,明天返去睇dr 谢。明天都day10,希望快点搞掂啦!
Btw, 好多jm话老公是c6,意思是唔是死佬啊??几搞笑。 ...

嘩要$410一支好貴呀,咁300IU咪仲犀利... @@ 不過,好彩打完排卵針之後果啲就有數得計。你聽日覆診,希望你係weekday先放精啦,因為星期六多人都嘔呀,一黎約得晏(洗完精同放精相差2個半鐘),二黎我放完精訓唔夠3分鐘個姑娘就要我起身讓第二個放精,我見其他JM可以訓一陣先走架嘛 > <
嘻嘻,我都估C6係講緊毎死佬,我係跟BK文化咁叫架咋 XD

別墅

你是星期六放精架?要做几耐啊?你老公有无陪你啊果曰?我就打死都要个c6 陪住我等,然後話他知几痛几辛苦(¬_¬)

男爵府

畀面勳章

原帖由 Charliesnoopy 於 11-3-10 20:31 發表
你是星期六放精架?要做几耐啊?你老公有无陪你啊果曰?我就打死都要个c6 陪住我等,然後話他知几痛几辛苦(¬_¬)

個過程應該好快, 上到去姑娘會叫你落去勝利度拎野, 跟住上番去就應該等多陣就嗌我啦~ 我冇睇時間, 我唸個過程10分鐘內啦, 跟住放完精就3分鐘內起身 = ="

我老公要返工呀, 佢果朝都係鼠去中環交樣本跟住就返工, 我地分頭行事囉~ 其實果下唔算辛苦呀, 放完精之後個下腹成日扯住痛咁先難頂 (D JM話因為D針藥有影響喎)~ 我係放完精1,2日開以間唔中扯住痛呀

首頁

尾頁

跳至