親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

cheapbombom 發表於 11-5-2 23:35
回覆 KaHeiBaBa 的帖子

各位,

我哋同你哋有少唔同,有機會再逐點同大家分享 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

cheapbombom 發表於 11-5-2 23:41
Sands既管理真係好差
我係住客, 次次出入57/F, 求鬼其拎張房卡"套"揚幾下就可以入,
佢都唔理你係咪真係住 ...

我覺得 Sands 只是冰山一角 (可能係重有期望),除咗管理、保安差之外,佢哋連最簡單嘅服務態度都做唔到,真係唔知佢哋點樣去發展旅遊業 !!

侯爵府

KaHeiBaBa 發表於 11-5-3 03:44
我覺得 Sands 只是冰山一角 (可能係重有期望),除咗管理、保安差之外,佢哋連最簡單嘅服務態度都做唔到, ...

唔好意思, 我未去新加坡, 但已訂酒店, 機票於6月去,

我唔止一次係forum見到新加坡的服務及工作態度的問題, 但在新加坡工作的港人, 持有相反的意見,

唔知係唔係, 我地都比劉德x個服務態度個廣告洗左腦,

真係唔知係唔係, 我自己就超期待去體驗下新加坡的文化特色..

男爵府

你發生了什麼事呀?

水晶宮

可能我係跟團啦, tour guide 已一早講明自己拎行李上房, 同埋佢地check-in 真係好煩, 團體都要你一家一家人自己check-in, 有一家10個人, 5間房係不同tower & 樓層, 真係痴孖根架~

個guide 話呢d 就係五星級既服務喇~~~~~

breakfast 又無事啵, 我地6點9食, 食完游水, 盡量10點前閃人
因為街外人10點可以上去sky garden 呀 ~

侯爵府

thunder_bunny 發表於 11-5-3 13:14
可能我係跟團啦, tour guide 已一早講明自己拎行李上房, 同埋佢地check-in 真係好煩, 團體都要你一家一家人 ...

個guide 話呢d 就係五星級既服務喇~~~~~

我已book了烏節路一家5星酒店, 真係要調教期望..

水晶宮

個guide 話佢地既習性呀, 咩都要同人鬥, 做唔到全世界最大, 都要整個record 係全世界最細~ 真係吹脹......

sands 另一邊咪望住d 爛地既, 果度話會起 "全世界最大既蘭花園" 喎, 過2年去睇花啦~ haha

呢個infinity pool 就係全世界最高喇~ wakakakaaaaa
不能不認同~ 係好爽既!!

佢地既效率真係好慢囉~ 好hea..... 但客人又多啵...... 即係死火囉~
我果陣係過左過年, 唔係ph 架, 叫好d咋~

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

焯媽媽 發表於 11-5-3 08:31
唔好意思, 我未去新加坡, 但已訂酒店, 機票於6月去,

我唔止一次係forum見到新加坡的服務及工作態度的問 ...

是不是因為那個廣告 ??

其他人我唔知道,但係對我嚟講就絕對唔會 ......

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

KaHeiBaBa 發表於 11-5-4 03:49
是不是因為那個廣告 ??

其他人我唔知道,但係對我嚟講就絕對唔會 ......

補充一點,我哋堅持要住 Tower 2、City View,最後都成功安排住足3晚;至於第二天早餐,因為實在太多人,有酒店員工遊說我們去另外一邊 (商場嗰邊嘅4/F) 食,雖然要行遠 D,但係都絕對值得 !!

連酒店房間上網,我哋都爭取到3天免費 (記得係要爭取) !!

男爵府

你好勁呀﹗我去個時都係要俾錢上網的...如果有下次我要"努力爭取"!!!!!!

不過我都想講,千萬不要住所謂的seaview...因為個邊地盤有工程..望的都係爛地,我情願睇city view。

大宅

回覆 cheapbombom 的帖子

AMARA SANCTUARY RESORT 是否方便在SENTOSA裡面玩?

TKS!

大宅

回覆 孖朗媽716 的帖子

我同你情況差ng到wor,又係3大3小,8月去,依家又係煩緊book hotel (好多hotel都只接待2大2小),你最後book咗邊間ar??

大宅

回覆 tiptip 的帖子

我最後都係book咗Festive嘅Deluxe Family Room,諗住屈蛇,2大2小瞓Kings bed,1大1小瞓閣樓囉。

大宅

從新加坡回來, 住過marina bay sands了, 但說實話; 除了skypool外, 這間酒店真的給我印象麻麻...

先是check-in時, 近3pm開始排隊 (因酒店check-in/out時間分別是3pm/11am), 也要半小時以上, 可能酒店真的太大, 同一時間個個check-in, 點知個排到辦check-in手續, 竟然說未有房, 其實我們只是兩間房, 個staff話如立即要房, 暫只有一間, 但另一間會不同樓層!!! 就算個個大人, 明明一伙一起去玩, 分開樓層都掃興, 何況我們有老有bb, 根本就唔應該咁安排: 到我們堅持同一樓層, 又說我們要等大約一個半鐘, 等執房

試問咁大間酒店, 有3座tower, 而且要客人11am check-out, 到3pm都居然話未有房, 簡直難以置信及接受~

大宅

幾經波折, 近5點才入到房, 房不算好靚, 只是5星酒店應該有的裝潢; 但窗外景觀, 竟對正地盆, 心情又再大打折扣~

而且事前(個多小時前check-in時已向職員提及)要求的bb床卻不見在房內, 最後又要打去help desk問咗兩次, 前後又等了近一個鐘才送到房間來 阿囡也累得瞓了幾轉了

男爵府

請問酒店樓下有買飲料 &冰ge便利店嗎?我稔住拎埋個細冰袋去,因為晚上,我同D friend可以飲下凍飲&吹下水

民房

回覆:祖兒媽 的帖子

Sands有浴缸的嗎?

大宅

回覆 祖兒媽 的帖子

與marina bay sands 相連的shopping mall, 近food court附近有個小的supermarket, 而酒店應該有冰供應的!

大宅

回覆 Ingali 的帖子

雖然我認為sands服務沒布5星, 但房間設施還可以的!
浴室內有浴缸, 而且幾大, 也有花灑淋浴

別墅

Which view I have to request? City view or sea view?

首頁

尾頁

跳至