懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我而家30週, 食過3次, 總共6-7粒榴槤左右(已經忍咗口). 暫時無乜野.
但生果檔個老闆話千祈唔好食榴槤同芒果, 話bb會濕疹, 仲要係萬試萬靈喎, 咁我就會唔食芒果但盡量食少一點榴槤(一個月食一兩次應該無乜問題)

公爵府

陪月勳章

引用:我而家30週,+食過3次,+總共6-7粒榴槤左右(

原帖由 trachan 於 12-04-30 發表
我而家30週, 食過3次, 總共6-7粒榴槤左右(已經忍咗口). 暫時無乜野.
但生果檔個老闆話千祈唔好食榴槤同芒果 ...
你都聽到生果檔老闆禁講你仲食?

男爵府

引用:我而家30週,+食過3次,+總共6-7粒榴槤左右(

原帖由 trachan 於 12-04-30 發表
但生果檔個老闆話千祈唔好食榴槤同芒果 ...
我上胎都係咁食,touchwood我女女冇事喎!

大宅

回覆 vivi0707 的帖子

未聽佢講就食3粒, 聽到佢咁講就食1-2粒囉.

大宅

oooCeciooo 發表於 12-4-30 12:26
我上胎都係咁食,touchwood我女女冇事喎!
我都係聽完講番咋, 因為我身邊都無乜例子可以講到.
係咪有事就因人而異啦. 最好當然係個個bb都無事啦.

子爵府

BK Milk勳章

回覆:各位jm敢吾敢食榴蓮?

老公唔比食

別墅

畀面勳章

外母今晚又買左榴蓮叫我地返去食

大宅

我行過生果鋪聞到好香.好想食呀.不過老公唔比我食,我都知糖份太高

大宅

有食,因為屋企人個個都食,自己無得食好慘...
不過每次只食最細size 0個粒(叮叮0個粒)... 而且只食一粒,

依咩都唔好過量!

複式洋房

我而家15W上兩星期先食左三舊,今朝又走去買左個返黎,準備今晚食,我之前問過中醫我食唔食得,佢話可以既,不過遲啲先,但又無講遲到幾時,我忍唔住,所以食左啦,而賣生果既人同我講係可以食架,不過食完記住要食返啲山竹,我真係食完榴蓮都有食山竹架,真係一啲事都無喎

首頁

尾頁

跳至