2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-13 18:09
我99都死要面,無論咩事99永遠冇錯,always 啞巴吃黃蓮。好彩C6知道99咩本性,特別我有咗之後,C6先 ...
無論咩事99永遠冇錯,always 啞巴吃黃蓮 (same here)

我o係未有之前已經有意冇意俾c6見到99既真面目,所以有之前c6都已經變左咩都以我為先, 幫我頂住99

吓,,,你痾大肚婆唔痾得架!!會忍起子宮收縮架!!你應該快d去問下你婦科醫生同埋check下係因為食左d咩所以會痾!!大肚婆個腸胃係差d敏感d架!!!

你99俾咩你食都要問清楚啊,,如果你覺得唔食得就叫c6食啦!!!

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-13+18:09+

原帖由 涼c9 於 12-09-13 發表
無論咩事99永遠冇錯,always 啞巴吃黃蓮 (same here)
可能之前勁痾,所以流啡流血。不過睇咗中西醫+瞓床,感覺好返好多,雖然有d時候唔知食錯d咩痾(我冇吃過街外食,因為瞓床中),但都好過之前,所以我會keep住睇中醫,等有個權威專業人士壓住99,免得99亂來

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-13 18:12
食完嘢之後特別多屁放

haha,,咁我又唔係喎,,,我冇食野都可以有得放

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-13 18:12
Thx 涼c9!其實my husband also mr 涼!

HAHA,,,u are welcome la涼C9

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

cher_r 發表於 12-9-13 18:14
但10wk, 阿b唔係得幾cm大咩?
佢點樣"取代"到我個肚腩??

乜你個肚好大咩???

我係脹左咋,,,同埋啊B而家得3點幾cm,,,不過你個子宮都要脹大俾啊b住ma,,係咪都好,,當係啊b囉,,

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

candy_benny 發表於 12-9-13 19:04
可能之前勁痾,所以流啡流血。不過睇咗中西醫+瞓床,感覺好返好多,雖然有d時候唔知食錯d咩痾(我冇吃過街 ...

係啊,,我啱啱有果陣冇啦啦對奶敏感,,飲完會痾,,,姑娘叫我即刻停!!因為肚痾會引起子宮收縮,,咁就有機會小x

如果你睇完中醫覺得ok,,照完超聲波啊b又健康既話~咁就ok啦最緊要都係啊b健康姐

大宅

引用:Quote:cher_r+發表於+12-9-13+18:14+但10wk

乜你個肚好大咩???

我係脹左咋,,,同埋啊B而家得3點幾cm,,,不過你個子宮都要脹大俾啊b住ma,,係咪都好,,當 ...
係啦,就當個肚腩係阿B啦,遲早到係佢

涼c9    發表於 12-9-14 09:38

大宅

引用:Quote:candy_benny+發表於+12-9-13+19:04+

係啊,,我啱啱有果陣冇啦啦對奶敏感,,飲完會痾,,,姑娘叫我即刻停!!因為肚痾會引起子宮收縮,,咁就有機會小x: ...
喺呀~只要BB健康就 never mind

禁止訪問

回覆:大家重左幾多啊???

大宅

引用:我之前都係有啡!但臥床已4星期了!所以一

原帖由 ailyliu 於 12-09-13 發表
我之前都係有啡!但臥床已4星期了!所以一定要好好休息多d!而家不時有些黃色分泌!希望正常啦!做人媽咪真 ...
你現𠺢仲需要瞓床嗎只要唔喺流啡/血,就應該沒事,你現在幾w?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-13 23:47
我之前都係有啡!但臥床已4星期了!所以一定要好好休息多d!而家不時有些黃色分泌!希望正常啦!做人媽咪真 ...
我8w都有流過不過流左一次,,睇完醫生照過冇問題所以只係keep返塞藥(黃體)同休息多d~
你呢??你流左幾多???有冇睇醫生打安胎針果d啊???同埋你話黃色分泌係深黃定淺黃啊???

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

ailyliu 發表於 12-9-14 10:57
我而家9w半啦!而家有淺黃分泌液!touchwood ..訓左接近5weeks!只要佢乖乖,size 有生長,咁就安心啦!訓 ...

淺黃色分泌屬正常,,我有時都會有我有用護墊去留意我既分泌, 有左之後多左好多, 有時好水, 突然之間好多, 有時唔會水到流出黎要抺先有, 係粘既透明, 時有係淺黃~~我問醫生佢都話正常, 只要唔係啡同紅or好大陣味就ok!最緊要就係下面冇痕冇痛

你最近有冇照過超聲波???啊b size正常嗎??

大宅

截只宜家11w3, 重左2kg啦!
個陣5w 6既時候有啡, 不過我懷疑我太大力去便便, 食左幾日西醫安胎藥同訓床so far 都ok la~
下次照ultrasound 就13w lu, 希望睇到係男仔女仔啦~~

禁止訪問

禁止訪問

引用:截只宜家11w3,+重左2kg啦!+個陣5w+6既時候

大宅

ailyliu 發表於 12-9-14 11:28
我明丫!痾有驚太大力!唔痾又唔舒服!每次痾都好緊張!

所以我家陣次次去既時候一feel 到有野流出黎就睇下有冇咩色lo.... 好彩都係正常分泌

禁止訪問

引用:Quote:ailyliu+發表於+12-9-14+11:28+我明

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

mira1218 發表於 12-9-14 11:22
截只宜家11w3, 重左2kg啦!
個陣5w 6既時候有啡, 不過我懷疑我太大力去便便, 食左幾日西醫安胎藥同訓床so f ...
我琴日復診又輕返一磅~我而家去都唔敢太大力, 唔係會驚痾左佢出黎,, 而係試過好似未出哂,,一用力個子宮就唔舒服, 所以等有就去, 而家食多d菜同生果,,or飲下西梅汁^^"

我琴曰照果陣啊b o係度滦游緊狗仔式啊好得意, 我下次就係12w返醫生照唐氏

首頁

尾頁

跳至