自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

別墅

回覆:私人幼稚園用去世校長照片做宣傳,把我推向更深的陰霾

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

樓主,保重!

侯爵府

醒目開學勳章

搞錯牙

侯爵府

牛年勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

shinku 發表於 12-11-15 09:26
我想講的係,其實佢地都係鐘意你先生先放你先生既相上去,
不如你正面d睇,
當做學校比你先生既最後致敬?

節哀!!你先生留給你最好最美的回憶; 他在天家一定生活得很好,也不想見你傷心!
雨過後會有彩虹!加油!

題外話:間幼稚園是ZENIxxx????

珍珠宮

樓主節哀

子爵府

醒目開學勳章

那所學校太過份了!

複式洋房

多謝各位的鼓勵,我在此簡短回應一下
我覺得廣告本身不是一件壞事,假如我先生在生的話我相信他都不會介意,但人已走了,學校本身標榜多外籍老師,為何不能用在職老師的相片?

除了沙田站燈箱廣告外,該校網頁及另外幾個宣傳材料仍然登載了他的名字及相片; 人已走了大半年,新學期在8月已開始,為何學校最近在網頁加插了關於沙田新校的宣傳內容但不更新其他資料?

至於對話內容及校方的態度我是有事實根據的;除了此事之外,之前校方跟進我先生其他paper work 時已領教過她們的作風及文化,想不到一間教育機構比商業機構的處事手法更加無情

如要向我先生致敬,就只有這方法嗎?我跟大家素未謀面,你們都跟我說一句鼓勵說話,都不會再傷口上灑鹽吧

別墅

加油加油!!!!!!!!

複式洋房

w2b 發表於 12-11-15 08:13
Do u know if ur husband sign anything previously with the school related to his image right or autho ...

I am pretty sure myhusband didn’t sign anything, my husband always told me stories how was theschool offending law in which they could potentially be sued. If my husband wasstill alive the school definitely offended Privacy Ordinance.

Some ordinances protectpeople’s right, prevent people from suffering unreasonable treatment. However, insome circumstances, can law override ethics and morale? I find it unbelievablethat an educational institute would handle a case like that.

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主保重 加油 , 重新振作 .

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

push

大宅

希望你勇敢活下去

侯爵府

幼稚園都係做生意,老師都係打份工。
雖然我地對教師響品德同人格方面會有較高期望,但現實並非一定咁樣。

要面對親人離去,並非一時間可以做到,一點小事物都可以勾起無盡傷痛,希望你慢慢平復,振作。

複式洋房

我朋友個仔之前係元朗英x上 playgroup,我朋友話有位好後生既外籍老師突然去世,係未就係佢??

如果有學校咁樣對人,我唔會想比我d仔女咁既人教……

子爵府

好媽媽勳章

子爵府

畀面勳章

折哀,支持樓主!係英x嗎?

珍珠宮

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

引用:我先生原本是某私人幼稚園機構的外藉校長