母乳餵哺

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-22+發表如果

原帖由 sbux 於 13-02-22 發表
我就係因為第一胎買咗兩個duo決定生多個,拉均條數
四百萬架喎!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sbux+於+13-02-22+發表我就係

原帖由 Harubi 於 13-02-22 發表
四百萬架喎!
有借有還

大宅

Harubi 發表於 13-2-22 09:31
用後報告

好處:快,清,唔痛 ,let down都好快

似乎唔錯喎, 不過好似一定要用濕電?

我部freestyle舊電越左, 淨買電都$800, 阿女已經13個月, 都唔知換唔換泵好

BTW, 我大女應該同你大仔差不多大, 果時我蒲呢版都成日見到你

大宅

引用:我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家

原帖由 Harubi 於 13-02-21 發表

我屋企有部Ameda餵大仔時買落,不過宜家放產假多數用Avent手 ...
請問訂返HK運費是否大概 HKD 700左右因為我都考慮緊訂返黎

大宅

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-21+發表本帖

原帖由 tingting1025hk 於 13-02-23 發表
請問訂返HK運費是否大概 HKD 700左右因為我都考慮緊訂返黎
但而家行貨差不多價錢喎!bb展做緊$2590〜

大宅

引用:Quote:原帖由+tingting1025hk+於+13-02-23+

原帖由 littlepigmiu 於 13-02-23 發表
但而家行貨差不多價錢喎!bb展做緊$2590〜
係啊!咁我去睇下先!多謝你

子爵府

引用:Quote:Harubi+發表於+13-2-22+09:31+用後報

原帖由 323 於 13-02-22 發表

我部freestyle舊電越左, 淨買電都$800, 阿女已經13個月, 都唔知換唔 ...
大仔六歳啦!宜家由頭開始湊過,捉蟲!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-21+發表本帖

原帖由 tingting1025hk 於 13-02-23 發表
其實運費5-10日果隻HK$200左右。之前唔知會有行貨我先響Amazon訂之嘛,激死!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Harubi+於+13-02-22+發表四百

原帖由 sbux 於 13-02-22 發表
有借有還
還對DUO!

大宅

Harubi 發表於 13-2-23 01:40
大仔六歳啦!宜家由頭開始湊過,捉蟲!

我大女都6歲, 而家有個細, 好似"老來得女"咁, 當個細既如珠如寶, 好enjoy

大宅

回覆:Harubi 的帖子

嘩。我已經兩個,夠晒數喇~~~

男爵府

引用:Quote:Harubi+發表於+13-2-22+09:31+用後報

原帖由 323 於 13-02-22 發表

我部freestyle舊電越左, 淨買電都$800, 阿女已經13個月, 都唔知換唔 ...
買avent用完遲D放二手

子爵府

引用:Quote:Harubi+發表於+13-2-23+01:40+大仔六

原帖由 323 於 13-02-23 發表
我大女都6歲, 而家有個細, 好似"老來得女"咁, 當個細既如珠如寶, 好enjoy ...
我細仔6W,仲係一pat嘢咁,仲未搶到哥哥鏡。

大宅

引用:Quote:sonija0502+發表於+13-2-22+18:26+睇

原帖由 baby_rabbit 於 13-02-22 發表
http://www.amazon.com/Philips-Avent-SCF334-04-Electric/dp/B009YSYCZI/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=13615313 ...
唔該晒!

有呀,我就係有avent手泵,相比之下,又快又泵得清過medela。所以先想話買avent double pump.

大宅

引用:Quote:原帖由+tingting1025hk+於+13-02-23+

原帖由 Harubi 於 13-02-23 發表
其實運費5-10日果隻HK$200左右。之前唔知會有行貨我先響Amazon訂之嘛,激死!

...
咁我呢兩日都去bb展買先得thanks

大宅

sbux 發表於 13-2-23 04:10
買avent用完遲D放二手

正有此意, 不過用唔到乾電好苦惱, 有時同大女四圍去我會起車泵奶, 用濕電即係唔可以再四圍泵

大宅

Harubi 發表於 13-2-23 07:27
我細仔6W,仲係一pat嘢咁,仲未搶到哥哥鏡。

你慢慢享受, 細女而家13個月, 開始大lu, 已經好唔捨得

大宅

回覆 sonija0502 的帖子

我都覺得medela麻麻地, 就算係freestyle, 都成日泵唔清

男爵府

引用:Quote:sbux+發表於+13-2-23+04:10+買avent

正有此意, 不過用唔到乾電好苦惱, 有時同大女四圍去我會起車泵奶, 用濕電即係唔可以再四圍泵 ...
我會建議你買定set手泵配件,in case 要出街可以帶手泵,基本上你只需喺跟機配件加一個頂塞同手柄就攪掂

男爵府

引用:回覆+sonija0502+的帖子 我都覺得medela麻

回覆 sonija0502 的帖子

我都覺得medela麻麻地, 就算係freestyle, 都成日泵唔清
我就係呢個原因放晒Medela Swing 同 Freestyle, 投入Avent懷抱

首頁
23456...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊