跳至

首頁

尾頁

大宅

好彩我未買野咋,我諗住照埋結構先開始買
不過前日JUSCO有折,我都買左少少
原帖由 kerrykevin 於 10-12-6 14:59 發表

其實我大仔時, 醫生都有話阿仔個頭大, 腳短, 不過個時我乜都唔識, 覺得頭大似我同老公, 腳短即係矮, 不過出世都無乜特別! 我地而家陀左一半, 小b仲有時間長大, 唔好太擔心!

咁又係呀, 之前話個性別無啦啦唔同左, ...

大宅

唔係佢呀~
我上次做OCSAR搵林勇行,好多JM話佢係超聲波權威,果日我問佢有幾多%係仔,佢就話200%!當然我都相信有機會照錯,不過果日產檢醫生照話唔肯定,似女,就係唔開心囉!!
唔係因為性別問題,而係因為突然又可能話係女,咁好似一時一樣咁
原帖由 sauman618 於 10-12-6 15:39 發表
我想問你話上次dr.lam 200%話係仔...今次照又話唔清楚...係咪同一個e生=林翠苗呀???

我一直都係搵佢照...上星期五check佢話好大可能係仔...不過唔sure,要等照結構bor...都係果句啦...唔想估估下...都唔知佢係真唔係 ...

大宅

嘩~你休息多D啦,好彩冇乜事咋!!
點解唔提早見醫生呀,唔洗等到月尾,心掛掛,早D睇左安心D喎!!
原帖由 dorcas910 於 10-12-6 15:47 發表
好日都唔會自己出街,一出街就係街暈低咗。話說等等下巴士返屋企
,突然聽唔到野,睇唔到野,腳又軟埋,跟住眼前一黑就冧低了,有
D人扶我係一邊坐,比D油我搽,就清醒了。唉! 仲要等到月尾先有得產檢。 ...

禁止訪問

回覆 19# xglo 的文章

大宅

原帖由 jolibi 於 10-12-6 16:42 發表
我15週時c+話係女, 17週時我自己都見到有條野,但照照下又唔見左,個醫生都好confuse.因為佢之前都好sure係女, 最後隔左幾日我去另一個醫生照多次,都係女.
實在忍受唔到unknown個感覺 ...

咁又係~之前醫生話我85%女,我就真係當正係女咁陀,名都諗定又睇定D女仔野,如果依家話唔清楚又好似唔知點咁...不過都係果句:至緊要BB健康平安!

複式洋房

原帖由 kerobobo 於 10-12-6 16:18 發表

嘩...小心呀,搵個醫生CHECK下因咩事會暈,唔好等到月尾啦,好危險架~~

我都唔知可以係邊到CHECK好,急症又會等好耐,普通診所我諗又唔會知係咩原因。又要接仔放學,C6又去了大陸做野,唯有頂住。

大宅

原帖由 dorcas910 於 10-12-6 17:09 發表

我都唔知可以係邊到CHECK好,急症又會等好耐,普通診所我諗又唔會知係咩原因。又要接仔放學,C6又去了大陸做野,唯有頂住。

唔得閒都去普通診所量下血壓,LAW定止暈藥都好Y,得閒D再去大CHECK LAW,妳諗下如果係馬路度暈,或者暈時撞到頭都唔好啦,妳仲要照顧大仔,小心呀~

大宅

其實有冇邊個e生睇仔定女準d架???我都好想快d confirm呀...唔想估估呀...我都有諗過搵多個e生check...不過唔知會唔會又話唔肯定...唉

大宅

你真係唔好拖喇, 試吓打番去你個C+度講你嘅情況, 睇吓有冇得插隊睇先啦, 暈喺街度危險, 暈喺屋企一樣危險(如果冇大人喺度, 淨得你一個or得你個仔, 會嚇到佢唔知點處理架)。你之前有冇暈低經驗呀?

原帖由 dorcas910 於 10-12-6 17:09 發表

大宅

係呀,果種感覺好似好冇耐~
仲要佢答我C6話可能係仔都未定,佢慢慢生長嫁麻,我心諗:係仔係女一早已經揀左,只係我地未睇度啫~吹脹
原帖由 jolibi 於 10-12-6 16:42 發表
我15週時c+話係女, 17週時我自己都見到有條野,但照照下又唔見左,個醫生都好confuse.因為佢之前都好sure係女, 最後隔左幾日我去另一個醫生照多次,都係女.
實在忍受唔到unknown個感覺 ...

大宅

我就係咁囉,成日諗男仔名,又睇男仔野,唉~
無錯,最緊要BB健康,仔女都冇所謂!!
原帖由 kerobobo 於 10-12-6 16:54 發表

咁又係~之前醫生話我85%女,我就真係當正係女咁陀,名都諗定又睇定D女仔野,如果依家話唔清楚又好似唔知點咁...不過都係果句:至緊要BB健康平安!

複式洋房

你就好啦﹐我仲未知性別。。。

原帖由 xglo 於 10-12-6 20:27 發表
我就係咁囉,成日諗男仔名,又睇男仔野,唉~
無錯,最緊要BB健康,仔女都冇所謂!!

大宅

我未知嫁,一個醫生話仔,一個話女~
原帖由 小毛與大毛 於 10-12-6 23:22 發表
你就好啦﹐我仲未知性別。。。

複式洋房

咁得意﹐兩個吾一樣。我約左今個星期看醫生﹐希望到時會知啦。

原帖由 xglo 於 10-12-6 23:24 發表
我未知嫁,一個醫生話仔,一個話女~

大宅

因為二個唔同醫生,不過算啦,最緊要bb健康!!
你到時應該照到啦~
原帖由 小毛與大毛 於 10-12-7 00:01 發表
咁得意﹐兩個吾一樣。我約左今個星期看醫生﹐希望到時會知啦。

複式洋房

原帖由 Gift@20100101 於 10-12-6 18:22 發表
你真係唔好拖喇, 試吓打番去你個C+度講你嘅情況, 睇吓有冇得插隊睇先啦, 暈喺街度危險, 暈喺屋企一樣危險(如果冇大人喺度, 淨得你一個or得你個仔, 會嚇到佢唔知點處理架)。你之前有冇暈低經驗呀?

...

我無睇開C+,所以打親去都係當我新症快的要1月先有。唯有等到月尾,希望平平安安啦! 我耐唔耐就會暈,不過平時知道自己就快暈,坐低唉住D野合埋眼休息下就無事,因為今次周圍無野唉無得扶,就冧低了。

大宅

呢排心情好差呀
上星期唔知係咪食錯野,胃痛完到肚痛,個下腹痛左兩日,星期五去左睇醫生照阿B,佢訓緊覺,見佢無平時咁活躍都覺得有D擔心,不過醫生話正常,BB係訓下醒下咁,聽左心跳就無問題,跟住醫生都整醒左佢,阿B都有伸下懶腰郁下,而且我呢幾日多左D比較水既分泌,果日又唔記得同醫生講,而家真係都驚果D究竟係分泌定係羊水滲漏呀

大宅

原帖由 xglo 於 10-12-6 16:37 發表
唔係佢呀~
我上次做OCSAR搵林勇行,好多JM話佢係超聲波權威,果日我問佢有幾多%係仔,佢就話200%!當然我都相信有機會照錯,不過果日產檢醫生照話唔肯定,似女,就係唔開心囉!!
唔係因為性別問題,而係因為突然又可能話係女, ...

我覺得之前個醫生夠膽講200%係仔既,都應該係仔仔黎架啦,可能今次蝦米怕羞夾住左唔比人望啫
我上星期再去照,醫生都確定話係囡囡,其實而家成日都要擔驚受怕咁過日子,發覺以前成日想生囡定仔已經唔重要,最緊要係佢可以健康平安咁出世

大宅

原帖由 dorcas910 於 10-12-7 09:47 發表

我無睇開C+,所以打親去都係當我新症快的要1月先有。唯有等到月尾,希望平平安安啦! 我耐唔耐就會暈,不過平時知道自己就快暈,坐低唉住D野合埋眼休息下就無事,因為今次周圍無野唉無得扶,就冧低了。 ...

你見暈既就盡量唔好自己出街,有無人可以幫你暫時接大仔返學放學呀???

男爵府

我尋日去完c+照, 醫生照到阿b應該係仔,
老公知道有d唔開心, 因為佢想要個女, 本來想下個月照完結構先同奶奶講, 點知老公轉頭就講左 唔知我會唔會好似我個friend咁, 開頭話係仔, 過左幾week再照變左女呢?

首頁

尾頁

跳至