影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

ggsbb 發表於 18-10-6 12:55
穿墨綠色西裝看上去膚色比較黑實,有點似何律師

e吓輕吻宁信原来是做比姜生睇, 宁信期待已久!

伯爵府

Rayca 發表於 18-10-6 17:44
e吓輕吻宁信原来是做比姜生睇, 宁信期待已久!

甜柚放手讓給涼生,點解要做比姜生睇?宁信一定好enjoy做依場戲

子爵府

hugoma2015 發表於 18-10-5 23:18
溫完書

原著天佑佢地唔係咁清白的生意人。都黑黑地嘎!

JM,你煲緊原著?微博有人話程家係來自香港背景既黑勢力,所以原著既程天佑心狠手辣,同劇入面回饋社會既角色好唔同,我個人比較想睇霸氣啲既程天佑,不過原著背景廣電唔會收貨。

子爵府

hugoma2015 發表於 18-10-6 16:08
一齊!

Me three ,天佑同冬菇好正

子爵府

ggsbb 發表於 18-10-6 12:55
穿墨綠色西裝看上去膚色比較黑實,有點似何律師

天佑同寧信好襯色

子爵府

hugoma2015 發表於 18-10-5 19:23
更加可能係演員對角色的理解唔同,演繹方法就會唔同。好似琅琊榜,胡歌的宗主就同原著唔同(唔好意思,我 ...

何以,最美,來不及都係睇完劇再去睇原著,村長呢三個角色都做得比原著豐滿立體,我睇原著時,好容易將劇既角色代入去小說到。

程天佑可能會睇小說cut,原著5本實在太長。

我細妹好鍾意“狼牙榜”,佢有煲埋原著,記得佢話過劇跟得好足原著,連對話都好還完,係除咗劉濤改咗,宗主唔一樣?

子爵府

hugoma2015 發表於 18-10-5 10:32
我睇緊原著,飛住睇都發覺有好多唔同。為左唔劇透,我講前面果D先
1、原著入面,涼生失憶去法國呢一段,涼 ...

手指駁唔駁得返?唔得就變傷殘,原著既程天佑純粹威脅人就斬人手指,唔Okay

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

sasara123 發表於 18-10-6 18:09
天佑同寧信好襯色

有時覺得寧信既戲份有d鎖碎....例如話佢去同姜生講天佑好忙有乜搵她好了,之後仲有寧信去同人傾生意但被人拒絕,之後都無左下文.....佢真係屬於默默付出那種,性格好過佢阿妹好多。

珍珠宮

Joesy 發表於 18-10-6 15:02
因為呢個鏡頭,我站天貓cp

冬菇真係好靚...

我平時都唔係特別鍾意貓,但活潑既冬菇真係好可愛

公爵府

sasara123 發表於 18-10-6 18:07
JM,你煲緊原著?微博有人話程家係來自香港背景既黑勢力,所以原著既程天佑心狠手辣,同劇入面回饋社會既 ...

係啊, 睇緊第一部分。天佑原著更“霸道總裁”一d。

公爵府

sasara123 發表於 18-10-6 18:23
手指駁唔駁得返?唔得就變傷殘,原著既程天佑純粹威脅人就斬人手指,唔Okay
...

天佑斬完手指,聽到姜生叫涼生個名,先知道斬左自己表弟,立刻抱著涼生同2隻手指去醫院,仲撞親自己個頭⋯⋯好彩駁得到。

原著涼生幾慘,細個幫姜生捱左一巴掌,所以有隻耳失聰。然後又因為涼生比人斬手指,

公爵府

sasara123 發表於 18-10-6 18:19
何以,最美,來不及都係睇完劇再去睇原著,村長呢三個角色都做得比原著豐滿立體,我睇原著時,好容易將劇 ...

涼生原著,其實後面4本應該唔長喔。不過,以第一部分黎睇,原著可能d人物關係會更重口味d。例如寧信係天佑初戀,又做左天佑爸爸情婦,令天佑性格大變。小九媽媽係小武爸爸情婦唔單止,小武爸爸仲搞左小九⋯⋯我第一次睇現代背景的小說,真係大開眼界!平時睇果d古裝小說,含蓄好多嘎

琅琊榜,情節上好跟原著。不過人物塑造出黎的感覺好唔同。原著宗主更文弱d,從宗主身上睇唔到曾經係軍人的痕跡。但電視劇宗主病而不弱,可以感覺到佢曾經係一個軍人,係金陵最明亮的那個少年林殊。

珍珠宮

vivimere 發表於 18-10-6 15:05
鍾漢良手勢舞。
好可愛好可愛呀!

我今晚睇唔到快本....走左去睇我們在行動海南白沙下集

做呢檔節目是零片酬,仲要親身去住幾日,村長仲去左兩個不同地區做扶貧,真係好有心。

睇住佢採茶,著長袖加背心仲可以一滴汗都無,另外兩位男士則滿頭大汗,好佩服村長既耐力

睇佢著條圍裙掛到咁好攪笑

珍珠宮

hugoma2015 發表於 18-10-6 22:27
涼生原著,其實後面4本應該唔長喔。不過,以第一部分黎睇,原著可能d人物關係會更重口味d。例如寧信係天佑 ...

嘩,咁作嘔架?

好彩佢無跟原著拍,否則我一定頂唔順

珍珠宮

好奇寶寶又出場...
保持好奇心,就是保持年青的妙法。

公爵府

其實馬天宇好符合原著的涼生。原著涼生就係咁清冷,冷靜,嚴肅,淡漠

天佑改太多了,唔可以講符唔符合原著,觀眾鍾意就好。

孫怡都ok。

子爵府

hugoma2015 發表於 18-10-6 23:47
其實馬天宇好符合原著的涼生。原著涼生就係咁清冷,冷靜,嚴肅,淡漠

天佑改太多了,唔可以講符唔符合原著 ...

孫怡唔係驚艷嘅樣,所以好多人彈話女主唔靚。但我就愈睇愈順眼,今日睇快樂大本營,佢玩嘅時候笑得好甜喎,就算劇外,佢同村長拍埋都好襯。

伯爵府

ggsbb 發表於 18-10-6 22:47
我今晚睇唔到快本....走左去睇我們在行動海南白沙下集

做呢檔節目是零片酬,仲要親身去住幾日,村長仲去 ...

快樂大本營上左架了,甜佑玩綜藝超正,今日仲係大贏家

https://youtu.be/VcAmrbixNrs

公爵府

AC117 發表於 18-10-7 00:32

快樂大本營上左架了,甜佑玩綜藝超正,今日仲係大贏家

呢期嘉賓都幾養眼,天恩真人順眼過戲入面。

最好笑跳舞果part,天佑涼生姜生果然係同一個劇組的,完全跟唔到

公爵府

vivimere 發表於 18-10-7 00:20
孫怡唔係驚艷嘅樣,所以好多人彈話女主唔靚。但我就愈睇愈順眼,今日睇快樂大本營,佢玩嘅時候笑得好甜喎 ...

我覺得孫怡個扮相稍微老成左少少,個髮型可以改後生d。原著佢地的年紀會更細。是高中(大約16-18歲)開始。電視劇已經推後左,從大學(18-20歲)開始。

首頁

尾頁

跳至