自由講場

跳至

首頁
34567...14

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

CACACAROL 發表於 15-7-24 09:42
我試過見工被人係甘質問,他未講完我已起身話"唔好意思,呢份工唔適合我"就閃了.
...
你地咁勁閃到既? 想當年, 我話我唔適合呢份工, 果個人仲不停講唔比我走, 唔只一間公司係咁。。。

有時明明我既工作經驗唔match, 都照叫我去in, 有次我係去到至知(即係去in左唔係我apply果份工。)我問HR, 我唔係in呢個post, 佢話得呢個post請人, 佢問我了唔了解佢公司做咩, 我唔清楚, 佢就狂串。 (我做會計,都未做過sourcing公司), 但串完仲唔比我走, 不停講野。。。

wcpcelia    發表於 15-7-24 11:34

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+Melody008+於+15-07-24+發表

原帖由 good_pig 於 15-07-24 發表
我覺得呢d測試好無謂,見工忍你,又唔代表之後唔會發癲
同d 99一樣,初歸新抱,比d下馬威你睇。

老土又白痴。

未返工就咁臭串,香港大把好公司,只少我之前做親既都好尊重員工。客客氣氣。呢d咁既見工方式,咁樣in 得你,入到去估中都無運行

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:CACACAROL 發表於 15-7-24 09:42 我

原帖由 helenchanz 於 15-07-24 發表
你地咁勁閃到既? 想當年, 我話我唔適合呢份工, 果個人仲不停講唔比我走, 唔只一間公司係咁。。 ...
我上次咪咁,唉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-24 發表我

原帖由 LedTV 於 15-07-24 發表
同d 99一樣,初歸新抱,比d下馬威你睇。

老土又白痴。
咪係囉,試下人地受到幾大壓力唔係咁樣試

寶石宮

引用:憑乜野

原帖由 kaka1128 於 15-07-24 發表
憑乜野? 係佢叫你上去見工, 收到cv唔啱可以唔見, 叫左你上去仲要咁講野, 即佢自己揀人都有問題啦:unknow ...
咪係囉,我咪寫曬去cv, 上到去又問我憑乜野會做得長,我想講咪睇有冇錢景囉

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:你地見工時有冇比人鬧過?

我記得試過有間做底衣褲公司in 我,問我會唔會生bb,我話2年內無諗住,佢就話你地個個都係咁講乜乜物物。我都廢事同佢再講,起身拎嘢走。

水晶宮

引用:有呀!嗰間係地產公司。當然我都唔明,見工

原帖由 Rocanbaby 於 15-07-24 發表
有呀!嗰間係地產公司。當然我都唔明,見工俾人炳一獲。後黎先知,個老闆見in 人都一定係踩到你一文不值。
...
唔係又點壓你價呀
技倆來的

大宅

引用:無鬧,不過串,個時仲細,問我點解咁快轉工

原帖由 teareye 於 15-07-24 發表
無鬧,不過串,個時仲細,問我點解咁快轉工,我答想搵份高人工d照顧屋企人(我知呢個答案唔好,細個唔識) ...
佢的問題邏輯有d問題,顧家唔代表一定讀書叻的,讀書叻又唔代表一定顧家。

珍珠宮

helenchanz 發表於 15-7-24 10:08
你地咁勁閃到既? 想當年, 我話我唔適合呢份工, 果個人仲不停講唔比我走, 唔只一間公司係咁。。 ...
見工點解要我受佢氣?真做仲得了?!

子爵府

2024年龍年勳章

又冇喎

如果in時都鬧...

早d走人

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+pillarfung+於+15-7-24+07:23+

原帖由 pillarfung 於 15-07-24 發表

寶石宮

引用:我記得試過有間做底衣褲公司in 我,問我會

原帖由 LedTV 於 15-07-24 發表
我記得試過有間做底衣褲公司in 我,問我會唔會生bb,我話2年內無諗住,佢就話你地個個都係咁講乜乜物物。我 ...
佢揾d收左經既員工嘛,佢根本問呢個問題都唔得

boccioni    發表於 15-8-19 11:17
貓貓6299    發表於 15-8-2 16:19

寶石宮

引用:Quote:原帖由 Rocanbaby 於 15-07-24 發表

原帖由 豬仔嘜 於 15-07-24 發表
唔係又點壓你價呀
技倆來的
壓價唔做

大宅

引用:如題,琴日見工一開波已經講到一文不值各位

原帖由 yaniyani654 於 15-07-24 發表
如題,琴日見工一開波已經講到一文不值
各位JM有冇試過?

男爵府

引用:有呀!嗰間係地產公司。當然我都唔明,見工

原帖由 Rocanbaby 於 15-07-24 發表
有呀!嗰間係地產公司。當然我都唔明,見工俾人炳一獲。後黎先知,個老闆見in 人都一定係踩到你一文不值。
...
咦...我都試過喎
我見個間地產係灣仔的,你個間係邊區?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

見見下如果唔對路, 就hea見~

水晶宮

引用:Quote:原帖由 豬仔嘜 於 15-07-24 發表唔係

原帖由 good_pig 於 15-07-24 發表
壓價唔做
當然。
見工呢樣嘢,睇下邊個需要邊個多d架啫

子爵府

回覆:你地見工時有冇比人鬧過?

鬧就無,個經理串串共講到我既經驗無用咁我笑笑口帶過就算。後來佢公司HR打黎要請我,我拒絕左,同佢講理由係覺得經理份人有問題,所以唔做。

別墅

回覆:你地見工時有冇比人鬧過

鬧就冇試過,但之前去見一份工,見到中間其實我已經唔係好想做,係咁問我乜乜物物有咩分別,我答完,佢又覺得唔滿意,再問,我已經唔係好耐煩....我諗住hea答佢等佢快啲叫我等通知,點知佢仲繼續問,問到我頂唔順,就話其實我已經對呢份工冇興趣....佢話我係佢咁多年見人第一個當場話冇興趣嘅人

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:你地見工時有冇比人鬧過

鬧冇, 寸就有...

話說佢叫我試覆一個客既message , 當中有個勁深既英文字我唔識解, 就睇前文後理估啦, 跟住個女人高8度聲寸我 : 你xxx 畢業都唔識呢個字呀? 唔係丫麻? 好淺咋窩有冇咁笨呀你?!

跟住我好平靜咁講係, 我未見過呢個字, 落到樓過10分鐘佢竟然打俾我話請我, 我話自己唔係咁適合唔做, 我心諗做你下屬都冇運行

首頁
34567...14

尾頁

跳至