想生BB

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+Yauorma+於+15-08-28+發表請

原帖由 小野花 於 15-08-28 發表
對…… BEC = 陳啟煌
我諗緊「送子鳥」好定寶醫師好?送子鳥比較遠,係新竹

大宅

引用:回覆+小小郭夫人+的帖子想問係咪係機場兌換

原帖由 starlight123 於 15-08-28 發表
回覆 小小郭夫人 的帖子

想問係咪係機場兌換錢先,係咪醫院冇得簽咭,要預帶幾錢去?
醫院可以簽咭,但開單時要同BEC 講聲。簽咭個rate 比起㩒機貴,所以一般香港人到台灣都是㩒機的,只要在香港開通銀聨或plus+ 便可,在北醫/ 機場都有得㩒機。

大宅

引用:回覆+bread1133+的帖子你好+因為我見你9月4

原帖由 sandylam117720 於 15-08-27 發表
回覆 bread1133 的帖子

你好 因為我見你9月4日會飛去台灣 請問你可否幫忙在北醫另一位王家偉醫師取藥呀 只 ...
我識得有個 jm 在自己區內(秀茂平)找了幾間藥房就有了,好平,但不同藥廠。你試試找找,Estrade 其實是estrogen supplement , 應該不難找的.

大宅

回覆 selina86 的帖子

銀聯同銀通係咪冇分別一樣用同一部機? 有啲人話銀聯個RATE靚啲,知唔知用提款機提款同係機場唱錢邊樣化算啲? 初診要帶幾錢去?謝謝!

大宅

請問你可否問到那jm秀茂平那間藥房?因為想先找到藥 不想到時又要急著找 麻煩你

大宅

starlight123 發表於 15-8-28 13:22

銀聯同銀通係咪冇分別一樣用同一部機? 有啲人話銀聯個RATE靚啲,知唔知用提款機提款 ...
通常同一部機會有銀聯 和 PLUS+ 兩個標致, 即兩種都得... (銀通是否要撞啱渣打D 機先有, 比較少), 我平時在香港用JETCO, 到那邊就用有PLUS+ 果D 機禁, 記得揀SAVING ACCOUNT, 不是CASH ADVANCE...
提款抵D

初診我唔記得左幾多錢, 但你帶$20000 台幣一定夠....唔夠醫院有得禁.

大宅

引用:回覆+selina86+的帖子請問你可否問到那jm秀

原帖由 sandylam117720 於 15-08-28 發表

請問你可否問到那jm秀茂平那間藥房?因為想先找到藥 不想到時又要急著找 麻煩你 ...
佢話原來係佐敦

That\'s what she said
「上海街 西貢街或寧波街交界 角落有兩間藥房 中間那間 記得要帶藥袋去」

我諗藥袋即是北醫開estrade 比你果個袋

大宅

我已經沒有藥袋了 因為4月bingo 諗住冇用 已掉了 如果冇咁買唔買到?

大宅

sandylam117720 發表於 15-8-28 16:43

我已經沒有藥袋了 因為4月bingo 諗住冇用 已掉了 如果冇咁買唔買到?
唔知呀... 你試下問下... 再唔係我又識得一個JM 剛今天回北醫, 明天見BEC, 我試試問佢可否幫你帶, 你要幾多?

大宅

60粒 早晚各2粒 食15天 希望你朋友可以幫我 我私信我資料给你

複式洋房

回覆 Yauorma 的帖子

我都係諗緊送子鳥定BEC

大宅

引用:回覆+Yauorma+的帖子我都係諗緊送子鳥定BEC

原帖由 mochibb 於 15-08-28 發表
回覆 Yauorma 的帖子

我都係諗緊送子鳥定BEC
我send email 去送子鳥都無人覆我 而且佢位置係新竹 台北過去要差不多個半鐘,所以都係選擇寶醫師

別墅

回覆:sandylam117720 的帖子

hi 你好剛剛見到你的信息,因為我一唔係成日上bk。
你有需要再搵我傾。不過要藥袋仲乜架?是否𣲙袋?

大宅

回覆 bread1133 的帖子

唔緊要 我搵到這裡有朋友肯幫我 先謝謝你呀 如果有需要再找你 麻煩你了

大宅

引用:好清楚,唔該哂,我都係打算去搵寶醫師初診

原帖由 Bbbtcy 於 15-08-22 發表
好清楚,唔該哂,我都係打算去搵寶醫師初診,但真係預計唔到自己MC日子,所以係香港驗完8+1先再去初診:ilov ...
請問香港邊到可以驗8+1?我諗住香港驗左先去台灣初診。

大宅

引用:Quote:starlight123+發表於+15-8-26+10:48+

原帖由 selina86 於 15-08-26 發表
你可以在BAOPIE.NET 私訊他, 也可EMAIL 他 , 他有問必答.
聯合不孕項目可驗8+1 和 免疫.. 其他要問BEC ...
什麼是8+1,香港可以在在哪裡驗啊?

大宅

引用:Quote:原帖由+catcat2056+於+15-08-27+發表

原帖由 懶懶熊88 於 15-08-27 發表
我覺得未必一定要埋老公去
不過佢有去, 可以做定下次去既野, 例如驗血

...
C6驗血係驗d 乜?因我c6就唔到時間陪我去初診,所以諗住同佢係香港驗左先。

大宅

引用:Quote:原帖由+懶懶熊88+於+15-08-27+發表我

原帖由 catcat2056 於 15-08-27 發表
其實我仲好糾結究竟做iui or ivf
Iui 我在香港做左三次都唔得~

男爵府

引用:Quote:原帖由+catcat2056+於+15-08-27+發表

原帖由 Yauorma 於 15-08-29 發表
Iui 我在香港做左三次都唔得~
Oic....

大宅

引用:Quote:原帖由+selina86+於+15-08-26+發表你

原帖由 Yauorma 於 15-08-29 發表
什麼是8+1,香港可以在在哪裡驗啊?
8+1 是指

E2 P4 LH FSH TSH Ca125 Testerone prolactin
+ AMH

在香港驗很貴,只是AMH 已經$2000. 在台灣, 全套8+1 是 $800.

其實你在香港驗左先冇乜著數,因開針當天也要驗一次E2 P4 和 LH. 見議你約星期五夜診,那天早上到台便立即驗血,夜晚便有報告看BEC, 星期六朝回港便不用請那麼多假。

老公驗血也可在取卵那天才驗,他不用陪你初診,但取卵那天一定要到。

首頁
34567...16

尾頁

跳至