自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:Pulmma+發表於+15-9-15+08:18+比著我

原帖由 jojomum 於 15-09-15 發表
其實, 係咪可以返香港同公司講掂數先比架?
唔知當時情況,比著係我我會唔比住,返到香港先比

男爵府

引用:參加了勝x遊旅行團,+真一肚氣,+覺得倒錢入

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
參加了勝x遊旅行團, 真一肚氣
, 覺得倒錢入海, 仲蝕了假期, 很激氣話說去巴爾幹半島呢D歷史國家旅行 ,諗住 ...
聽你咁講我而家好驚,我報左勝x下個月去西歐,點算…

公爵府

引用:參加了勝x遊旅行團,+真一肚氣,+覺得倒錢入

原帖由 jojomum 於 15-09-14 發表
參加了勝x遊旅行團, 真一肚氣
, 覺得倒錢入海, 仲蝕了假期, 很激氣話說去巴爾幹半島呢D歷史國家旅行 ,諗住 ...
真冇諗過咁,已經比出面貴仲要受氣

伯爵府

引用:其實跟團,我偏向永安, +

原帖由 SKB 於 15-09-14 發表
其實跟團,我偏向永安,
X2
有次去埃及跟團,個領隊講歷史講得超好,我老公仲寫兩張紙黎讚佢,如果可以我會想跟呢個領隊多一次團!

別墅

回覆 fitfit@fatfat 的帖子

呢團唔係全包團, 其他公司包登山纜車, 鐘乳洞入場, 呢度全部要自已 pay

大宅

暑假跟佢地去歐洲, 唔錯喎, 領隊好, 好有經驗, 有傾有講, 酒店大部份都好好, 食都 OK 喎.

我唸係個別領隊問題.

別墅

kikiboy 發表於 15-9-15 08:32
點解有幾個jm話咁差唔比小費嘅?跟團唔係規定咗要比小費嘅咩?

我都想知呀, 真係想唔比

伯爵府

引用:Quote:kikiboy+發表於+15-9-15+08:32+點解

我都想知呀, 真係想唔比
如全包包領隊導遊小費 佢私下叫你再俾 你可唔理佢
唔係全包就唔知了

別墅

PSCHUNG2009 發表於 15-9-15 08:54
聽你咁講我而家好驚,我報左勝x下個月去西歐,點算…

我覺得間公司管理唔到D導遊質素, 博唔出事, 出事之後又唔理, 完全係D客自已賭一鋪

伯爵府

引用:Quote:原帖由+fitfit@fatfat+於+15-09-15+

原帖由 PSCHUNG2009 於 15-09-15 發表
死啦,我又係報左勝x呀,下個月出發,係去意瑞法英,又係坐歐洲之星,d評價咁差,點算呢

...
我跟過佢地三次
一次澳洲一次紐西蘭 唔係全包團 領隊做埋導遊 以前在當地留學 經驗足態度好
歐洲全包團 差到不得了
我覺得係全包 無肉食才會咁差 但就真係好傻 你呢種團 更要做好才可叫人再私下俾小費呀

珍珠宮

回覆:勝x遊旅行團, 一肚氣, 比我呻下

珊瑚宮

引用:回覆+fitfit@fatfat+的帖子呢團唔係全包團,

回覆 fitfit@fatfat 的帖子

呢團唔係全包團, 其他公司包登山纜車, 鐘乳洞入場, 呢度全部要自已 pay
全團幾多人?
其實除非去既地方真係好唔方便,否則好少全包,總有另外自費,但唔參加者可以自由活動。
而且歐洲有好多國家為保衞自己國家歷史文化「正確」性,係禁止帶團領隊介紹當地情況的,所以你地冇當地導遊咩?

先申明我自己好少joint團,但家中長者不時結友去,散join或包團都會,呢間佢地一向幾鍾意,好少聽投訴。

大宅

暑假跟翠明去西葡,食住各方面都好好,領隊成本歷史書咁

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+jojomum+於+15-09-15+發表回

原帖由 wonderlulu 於 15-09-15 發表
全團幾多人?
其實除非去既地方真係好唔方便,否則好少全包,總有另外自費,但唔參加者可以自由活動。
而且 ...
不過勝X團佢地多玩文化景色之旅,唔去美食購物的(呢啲自費去心水)。
近年好多target 內地或海外唐人街客的「香港團」,聞說係咁上下

侯爵府

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

勝x遊旅行團

別墅

回覆 wonderlulu 的帖子

全團27人, 全包未全包無所謂, 有批比貴一陪坐 biz class D客, 直情大鬧, 未join 過咁差既團

男爵府

跟團真係講彩數

珍珠宮

真係一肚火

首頁
34567...12

尾頁

跳至