跳至

首頁

尾頁

子爵府

媽媽   BB姓別 轉第-次身(無人幫為準)
DOW 男 第130天
yeeyeey2k 男 第100天
felmat 男 第107天
monchhi-mama 女 4個月2日
carolchik326 男 第90日---->勁勁勁呀
kittypo 女 4個月7日

我阿女終於也唔駛幫轉到了,E家成日想趴呀...

複式洋房

原文章由 kittypo 於 08-8-25 16:01 發表
DOW 男 第130天
monchhi-mama 女 4個 ...

jeffreyBB 男 第90日

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-25 15:09 發表
DOW 男 第130天

dorothyluk 女 第112天

別墅

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-25 15:09 發表
DOW 男 第130天

言仔而家學爬啦。成日腳「YOUNG、YOUNG」,仲用個頭頂住,而家好似條蟲係咁成日由大床頭「YOUNG」到去大床尾啦。

子爵府

carolchik326
我個仔都開始學爬喇,不過佢係打圈咁樣爬,仲未識向前/向後爬呀。反而平瞓佢就會不停咁向上郁,成日個仔都撞到個床頭既木板。

DOW 男 第130天
jeffreyBB 男 第90日---->勁勁勁呀

禁止訪問

大宅

DOW 男 第130天
Tiff123s456 M 第139天 --->慢左D
cl425 女 4個月7日

公爵府

我囝囝尋晚自己識反身了, 之後就不停係咁轉, 一時得一時唔得, 好攪笑.

DOW 男 第130天
Tiff123s456 M 第139天 --->慢左D
cl425 女 4個月7日
gracelui 男 4個月3日

別墅

我個囡仲未轉到呀,點算好?

佢3個月上下已開始嘗試自己轉身, 但由於她頭仔比較大&重, 所以直到現在雖然個身已經轉到,但個頭仔仍未轉到, 隻手又被壓住動不到,見佢已盡晒力,很辛苦般,真的很想幫下佢!

子爵府

唔使擔心ga,我個bb初初學轉身都會yi yi ar ar一大輪ga,我都唔知佢係辛苦定係想話俾我地知佢要轉身,跟住突然間有一日就完全轉晒過去喇。

如果佢轉得辛苦喊既話,抱下佢,等佢覺得有人理佢,唔好由得佢一個人喊咁就得ga喇。

原文章由 Yvonnejks 於 08-9-2 16:46 發表
我個囡仲未轉到呀,點算好?

佢3個月上下已開始嘗試自己轉身, 但由於她頭仔比較大&重, 所以直到現在雖然個身已經轉到,但個頭仔仍未轉到, 隻手又被壓住動不到,見佢已盡晒力,很辛苦般,真的很想幫下佢! ...

禁止訪問

別墅

死啦!我個女成5個月都黎緊都重未識轉,好驚呀,係咪有問題呀?

子爵府

我細佬都係好遲先轉身,成歲半先識行路,但係佢既身體人好過我地幾姐妹喎,所以唔使擔心既。

原文章由 lamyy 於 08-9-3 06:00 發表
死啦!我個女成5個月都黎緊都重未識轉,好驚呀,係咪有問題呀?

民房

原文章由 lamyy 於 08-9-3 06:00 發表

My girl can't do it either. I hope she can do it soon.

複式洋房

我仔仔都係已經5個月仍未識轉身,不過我有d朋友個bb都成6個月先轉,所以我都唔係好担心,最緊要留意佢手腳有冇力就ok。每個bb發展有快有慢。

禁止訪問

複式洋房

標題: BB轉身未

囝囝3個幾月已經自己反到身 , 依家4個幾月, 分分鐘都想反身, 最怕係佢, 就黎瞓覺個時 , 無啦啦又想轉身, 怕佢半夜起左身, 反轉左無人知...
我睇書, 話個個bb都唔同家, 唔洗擔心, 係因bb嘅尺碼同程度都唔同, 有些bb唔識爬, 就識坐或企...

別墅

好o野, 我阿b今晚o岩o岩識反身拉, 好彩可以俾我同老公第一眼睇到o即, yeah !!!好開心呀!!!!

原文章由 AdrianLam250408 於 08-9-7 14:58 發表
囝囝3個幾月已經自己反到身 , 依家4個幾月, 分分鐘都想反身, 最怕係佢, 就黎瞓覺個時 , 無啦啦又想轉身, 怕佢半夜起左身, 反轉左無人知...
我睇書, 話個個bb都唔同家, 唔洗擔心, 係因bb嘅尺碼 ...

複式洋房

好野 .....我bb反身啦.....不過而家真係轉咗去另一階段,要看住佢....因為佢成日想反身,要睇到實。

子爵府

我個B仲未識轉身, 唔知係咪佢個身重, 佢懶得轉呢! 都4個幾月啦, 仲唔肯轉!

首頁

尾頁

跳至