時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

tonghomama 發表於 16-4-12 23:48
大家都靠估, 你要信晒蘋果, 你有絕對自由! 吾左你啦
我無睇過毒果,我只睇TVB news。無話信邊個,我睇電視見特首自己都認咗同職員講過電話,但又無否認要求過職員特事特辨。我個人覺得吾係咩大件事,只係吾想佢一家俾人有話柄,咪話平時要謹言慎行咁姐

珍珠宮

Protea 發表於 16-4-12 23:56
乜唔係頌昕發現自己的行李漏低左就即刻同保安講話要攞番咩, 唔係保安要佢搵航空公司職員咩?

...
細節無留意播

珍珠宮

ning.. 發表於 16-4-12 23:45
點解明明係一件好簡單的漏低嘢事件,大家心內都明是有人有心炒作搞大件事。有心人裝無心人,芝麻綠豆的小事 ...
咁把口係人道控制吾到,叫吾到佢做,唯有做好自己。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:tonghomama+發表於+16-4-12+23:48+大

原帖由 loved 於 16-04-12 發表
我無睇過毒果,我只睇TVB news。無話信邊個,我睇電視見特首自己都認咗同職員講過電話,但又無否認要求過職 ...
特首認同職員講過電話,係事實咪認囉!

有記者問過佢有無要求過職員特事特辨咩?係無否認定無提過呢?

禁止訪問

引用:Quote:tonghomama+發表於+16-4-12+23:48+大

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:Protea+發表於+16-4-12+23:56+乜唔係

原帖由 loved 於 16-04-13 發表
細節無留意播
細節?呢d正正係根據被洩漏的航空公司內部文件所指頌昕當時所經歷的事, 亦應該係你所指佢發現遺漏物件後ge處理手法。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:ning.. 發表於 16-4-12 23:45 點解明

咁把口係人道控制吾到,叫吾到佢做,唯有做好自己。
其實,我覺得作為一對父母佢哋已經做得好好!呢度嘅父母如果面對同樣的事情,無論係未特首都會盡力去幫仔女解決。

良心都在每一個人心裏; 有人埋沒良心,我亦控制不到!

只係不吐不快~多謝收看!

珍珠宮

Protea 發表於 16-4-13 00:06
特首認同職員講過電話,係事實咪認囉!

有記者問過佢有無要求過職員特事特辨咩?係無否認定無提過呢?
件事攪到咁大,佢真係的確一直都未澄清過,佢只否認左話"我係梁特首"呢句,佢點解吾順便澄清曬佢。我重申我立場,我並吾係針對佢,我亦覺得呢件係小事,我響度發文,只係表達我意見,無一個字針對梁特首一家人。我只係當睇名藝人花邊新聞咁睇,睇完發表下意見咁姐,怕咗你地。

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 loved 於 16-04-12 發表
我無睇過毒果,我只睇TVB news。無話信邊個,我睇電視見特首自己都認咗同職員講過電話,但又無否認要求過職 ...
佢有交代電話內容,話有問應該點處理,如果而家拎唔到點安排,就係咁,自己否認又俾人話止地無銀架啦

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:Protea+發表於+16-4-13+00:06+特首認

件事攪到咁大,佢真係的確一直都未澄清過,佢只否認左話"我係梁特首"呢句,佢點解吾順便澄清曬佢。我重申我 ...
澄清d咩?要求特事特辦?佢咪講左佢只係問如何處理後續的問題囉!

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+loved+於+16-04-12+發表我無

原帖由 littlesister 於 16-04-13 發表
佢有交代電話內容,話有問應該點處理,如果而家拎唔到點安排,就係咁,自己否認又俾人話止地無銀架啦

...
係呀!Tvb news 有報過的!

珍珠宮

Protea 發表於 16-4-13 00:35
澄清d咩?要求特事特辦?佢咪講左佢只係問如何處理後續的問題囉!
本來我對梁特首所做過一切都頗欣賞,但我吾會似你地盲撐佢。我開頭又吾係話佢做得咩吾啱,只係提半做事謹慎d,就俾你班人迫埋牆,有時難怪班黃絲咁興

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:Protea+發表於+16-4-13+00:35+澄清d

本來我對梁特首所做過一切都頗欣賞,但我吾會似你地盲撐佢。我開頭又吾係話佢做得咩吾啱,只係提半做事謹慎 ...
回你都叫迫你迫埋牆?其實你有無睇過份航空公司的文件?我就無啦因為d字細睇唔到!

好在我頭先揾番個放大鏡出黎(唔係講笑我係有d老花),我先至睇清楚份航空公司的被外洩的文件, 原來頌昕的行李係漏低係保安檢查, 佢想攞番但被拒絕爭拗左20分都攞無結果。

即係行左出保安檢查唔可以話返入去就返入去, 仲講明嗰件行李係佢都唔會就咁就比番佢!

其實我覺得嗰個位都幾易漏低行李!

子爵府

引用:抽水:2006年舊聞一則【本報訊】香港是法治

原帖由 meow~meow 於 16-04-12 發表
抽水:2006年舊聞一則

【本報訊】香港是法治之區,高官犯法與庶民同罪,貪污瀆職固然是難逃 ...
香港仲係法治之區?
向黃之鋒掟雞蛋被判「即時入獄」,向特首掟蛋只被判「社會服務令」, 另偷朱古力的囚兩個月,但攻擊政府網絡三百多次的,就連牢也不用坐。咁都叫有法治?

香港一直沿用英國普通法, 有法可依的, 現在成班法官咁判法已經破壞緊普通法, 香港人享受多幾年普通法喇, 之後既判決應該衰過內地,到時又有班人出嚟嘈中央攪亂香港法規了

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+loved+於+16-04-13+發表本來

原帖由 Protea 於 16-04-13 發表
回你都叫迫你迫埋牆?其實你有無睇過份航空公司的文件?我就無啦因為d字細睇唔到!

好在我頭先揾番個放大 ...
英文版話係security check point after X-ray scanned, 中文譯本話遺留在南面大堂保安檢查站之外,有無分別?

首頁

尾頁

跳至