自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

回覆樓主:

叫姑姐唔好比$表弟,等佢無乜$,個女仔自然会走

男爵府

回覆樓主:

你表弟都試過窮, 估唔到都會咁唔識諗, 可能由細到大呀媽都縱佢?

男爵府

引用:Quote:msanubis+發表於+17-2-9+14:37+回覆+

原帖由 miuling814 於 17-02-09 發表
就算個江山冇李生咁大,但姑丈嘅江山都比好多人好了,物業,生意,真係好多,我媽話,姑姐真係幾世都食唔 ...
如果係我個仔, 唔認就罷

侯爵府

piv 發表於 17-2-9 15:57
個女仔衰到有人瞓喺地要幫助都唔理?唔識既人都會幫啦,何況同一屋簷下的人?可能我天真,唔太信有咁既人 ...

哩個世界就係出咗個咁嘅人,所以姑丈再好脾氣都好,今次就辣著咗了,開口趕佢走。

珍珠宮

miuling814 發表於 17-2-9 14:43
就算個江山冇李生咁大,但姑丈嘅江山都比好多人好了,物業,生意,真係好多,我媽話,姑姐真係幾世都食唔 ...

由佢!我唔信佢地會熱戀一世!一定要比個女人知道你姑姐已經放棄左呢個仔!佢冇錢你覺得個女人會跟佢幾耐?

blackberry    發表於 17-2-9 16:34

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

我覺得你表弟都唔係好人
食飽唔做事,淨係同個毒女衰埋一齊
點解要同個毒女一齊走?
因為一走了之就唔洗面對現實世界
所以唔係愛情令佢盲目,而係佢自私至極,逃避現實,唔理父母

男爵府

Jumboshrimp 發表於 17-2-9 16:17
睇到你姑姐連底褲都要洗埋,我可以肯定個問題不在於女仔,而是你的表弟。

成件事根本就係你表弟出咗問題 ...

認同。唔係俾父母錫濃左,表弟點會得一想二。同居之餘,仲要阿媽做阿四。如果父母有權威,個仔點都要俾薄面父母掛,肯定係父母縱出來的惡果。肯定表弟都係少爺仔一名,唔會幫做家務啦,咁個女的咪有樣學樣囉。

表弟係咪又醜又自卑、完全係絕原體的人,否則無理由會有咁既眼光喜歡呢類質素的女仔,又可以溝通得到。知道個女的見死不救都覺得無問題,證明表弟都唔係善男信女啦!

父母溺愛的另一例子。

男爵府

回覆:真係要美人而放棄江山?

Day1就唔應該過夜, 真係要由細教個仔, 有屋企唔返,唔方好女仔。第一日就應該同個仔講「夜啦!送人返屋企啦」
幾有錢都唔養呢啲蛀米蟲

如果我仔知道我暈而個女仔唔理我,都覺得個女仔冇問題,咁佢走就走啦,我當冇生過,止蝕算啦

侯爵府

candiceb 發表於 17-2-9 16:22
你表弟都試過窮, 估唔到都會咁唔識諗, 可能由細到大呀媽都縱佢?

都唔算呱。表弟仲係讀小學時,家境都唔好,佢細個都好慳好生性㗎。我最記得姑姐以前一講起佢2個仔就好自豪,雖然窮,但細仔讀書好好,一考到好嘅名次,姑姐就會獎勵5蚊俾佢,而細仔拎住哩5蚊係唔會隨便用,會儲起身,話將來大個用來讀書。
我表弟以前真係好好仔。就算屋企後來發咗達,都依然慳家好仔。雖然未有工作,但佢亦唔係喺種洗慣嘆慣食慣嘅人,同我哋一家老表亦好玩得埋。只係自從識咗哩個女仔,我哋就真係睇住佢改變。

水晶宮

是是但但 發表於 17-2-9 14:44
100%同意。不如等佢鳥倦知還。

侯爵府

kyliema2006 發表於 17-2-9 16:29
認同。唔係俾父母錫濃左,表弟點會得一想二。同居之餘,仲要阿媽做阿四。如果父母有權威,個仔點都要俾薄 ...

都唔係㗎。以前表弟雖然未有工作,但以前聽我姑姐講,因為姑姐要出去睇生意盆數,屋企嘅家務,細仔係會主動幫手做嘅。而我識嘅表弟,以前份人都唔係咁,只係近哩2年佢變了

侯爵府

回覆樓主:

呢啲女仔好要面,如果你表為身光頸靚,又做柴可夫,佢都幾難走得甩,更何況佢家境幾好,你覺得有女仔會蠢到放條水魚返大海嗎不過如果斷左佢零用,出來返工養個蒲精,應該2-3年都玩完,個女仔一定好快揾過另一個日夜都可以陪佢嘅男仔養佢。

侯爵府

kyliema2006 發表於 17-2-9 16:29
認同。唔係俾父母錫濃左,表弟點會得一想二。同居之餘,仲要阿媽做阿四。如果父母有權威,個仔點都要俾薄 ...

表弟人才唔差㗎,又高,樣又唔差,係比較瘦。個女仔,我哋家族見過佢嘅人都公認佢唔靚嘅,又黑又矮,只係唔知表弟迷戀佢d乜

男爵府

miuling814 發表於 17-2-9 16:32
都唔算呱。表弟仲係讀小學時,家境都唔好,佢細個都好慳好生性㗎。我最記得姑姐以前一講起佢2個仔就好自豪 ...
正常大學畢業的後生仔,搵野做真係咁難嗎?定係搵藉口而矣。

香港失業率係長期處於3%低水平,點解搵唔到野做。係咪心頭高,不設實際,無幾皮野唔做呀!

長期唔做野的人,根本係一個無承擔,無責任感的人。遇著父母能容忍,有人個女既同佢由朝玩到晚,簡直啱晒key。表弟骨子裡係有問題,只不過以前無浮上面啫。

子爵府

叫佢父母放手唔好搵佢一年半載,等佢唔好成日諗住就算自己點衰屋企都唔會唔理自己,佢斷晒六親先會識死。最好放風埋俾個女仔知第時分身家你表弟唔會有份。

禁止發言

男爵府

miuling814 發表於 17-2-9 16:37
表弟人才唔差㗎,又高,樣又唔差,係比較瘦。個女仔,我哋家族見過佢嘅人都公認佢唔靚嘅,又黑又矮,只係 ...
若表弟一表人才,咁就應該介紹D筍盤俾表弟,等表弟見下個森林啦。

侯爵府

jnc. 發表於 17-2-9 16:42
表弟對於佢亞媽暈了在地上, 女仔都唔理, 表弟仍然覺得女仔冇錯??

唔知佢覺得個女仔有冇錯啦,但表弟依然迷戀佢咁囉

侯爵府

kyliema2006 發表於 17-2-9 16:43
若表弟一表人才,咁就應該介紹D筍盤俾表弟,等表弟見下個森林啦。

我邊有筍盤介紹俾佢呢……萬一害咗我朋友咪弊……

男爵府

2024年龍年勳章

真係要睇你另一半係乜人, 我朋友個亞哥以前都係好乖仔, 好顧家, 但娶左個老婆後就變晒, 兩公婆教書又無生小朋友, 但好少返去睇佢亞媽, 少少家用都無, 只在過年時比一, 二千, 佢亞媽退休無工作.

首頁
34567...10

尾頁

跳至