時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 blackypurin 的帖子

Ha? Why the police retreated tonight? Because they knew they were in the wrong.

男爵府

這就是傳說中既高分低能? 識講兩句英文, 但毫無明辨是非同思考能力?

大宅

我啲家長 whatsapp group 有罵話警察周圍放TG, 吹入屋,我只覺得係燒著嘢的膠味。同埋有冇諗下㸃解要放?

男爵府

所以話教育界洗腦真係不遺餘力, 洗足咁多年
樓上真係一個好好既成果囉

大宅

ccmaniac 發表於 19-11-13 00:18
回覆 hoforum 的帖子

You are just some ignorant moron who tries to humiliate others but eventually s ...
Happy to see if scumbags are being humiliated, go to cu and fight for them. I can't wait to see u on TV

公爵府

JE0608 發表於 19-11-12 23:23
We dont need mobs, we dont need terrorists here in hk.

hk is our home, not your terrorist base!

珍珠宮

好媽媽勳章

arkilok 發表於 19-11-13 00:17
佢哋啲歪理真係唔用腦架,點知唔講唔fair,佢哋會講啲警察你抗暴係殺人,但係暴徒縱火破壞搗亂、放火殺人 ...

正解 連基本邏輯都搞唔通,仲學人扮高智

珍珠宮

好媽媽勳章

ccmaniac 發表於 19-11-13 00:20

Ha? Why the police retreated tonight? Because they knew they were in the wr ...

How do you know they retreated because this was wrong? Or you just believe so?

男爵府

有冇睇今日police press conference? University campus is NOT private property.

子爵府

Private? Supported by tax payers! Read the law that has written. Kong sir has said.
Don't break the law and hurt your parents.誰人養大你,供書教學,真系父母才會省吃省用也為了兒女,放火燒人?犯罪無惡不作,最傷心是誰?回頭是岸!自首吧!

公爵府

Takailion 發表於 19-11-13 00:22
我啲家長 whatsapp group 有罵話警察周圍放TG, 吹入屋,我只覺得係燒著嘢的膠味。同埋有冇諗下㸃解要放?
...

我小朋友只係初小,好彩無咁嘅家長,大家係group只講學校事務同功課!如果見到呢啲家長,我諗我唔會忍!同佢片過!
眼見時下嘅學生,唔理男女都好似喪屍咁,唔係小人哋娘親就砌廢物鏈、打人、刑毀,真心問啲家長想自己小朋友係咁?我諗爛頭都唔明!

公爵府

柔柔BB 發表於 19-11-12 23:35
其實警察冇需要去嗰度啦,由得佢哋燒曬佢囉,對學校都冇感情

支持佢地燒曬間大學,根本都唔志在讀書

珍珠宮

jimliu713 發表於 19-11-12 22:58
我覺得支持暴徒果d, 比暴徒更可怕。

同意!暴徒唔係人,支持者唔係人但係扮人
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

別墅

ccmaniac 發表於 19-11-12 23:37
回覆 JE0608 的帖子

Yes, that’s why we don’t need HK police here.
沒有暴徒, 何須有警察 ?

ccmaniac    發表於 19-11-13 09:13

別墅

ccmaniac 發表於 19-11-13 00:20

Ha? Why the police retreated tonight? Because they knew they were in the wr ...
黃絲本色,丕理當真理,仲有,你D英文又吾係好,寫番中文啦

ccmaniac    發表於 19-11-13 09:12

大宅

elmostoney 發表於 19-11-13 00:29
有冇睇今日police press conference? University campus is NOT private property.
絕對唔係 Private property 啦

再者,如果 cu 有縱火案强姦案,有人報警,警察要攞到守查令先入,定係等入面啲人犯哂案走埋先入?

呢個係好基本邏輯,某個英文好勁又拋書包嘅人,講到有犯嚮 cu 就唔拉得咁,唔通要整條中大引渡條例,警察先入得去咩

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

唔怪得d內地大學生唔敢講国語。

黃嘅
認為講廣東話就平民
自己講英文就高一等
講國語就賤

唔信
有完美示範

伯爵府

世事無常 發表於 19-11-13 00:31
我小朋友只係初小,好彩無咁嘅家長,大家係group只講學校事務同功課!如果見到呢啲家長,我諗我唔會忍!同 ...

我兩個小孩
一個p.3群組正正常常大家都有意識不會講
但p.1嗰群組黃到不得了!係咁forward啲假消息、文宣,已有人講要互相尊重唔好再講政治,但有d人仍然係姣婆守唔到寡。。

公爵府

hoforum 發表於 19-11-13 00:48
絕對唔係 Private property 啦

再者,如果 cu 有縱火案强姦案,有人報警,警察要攞到守查令先入,定係等入 ...

公爵府

baby7 發表於 19-11-13 01:05
我兩個小孩
一個p.3群組正正常常大家都有意識不會講
但p.1嗰群組黃到不得了!係咁forward啲假消息、文宣, ...

P1嘅group都咁政治,有咁多不智嘅家長好可悲!可唔可以向admin投訴下,講真有咁多平台比人發表意見,無需要係家長group發表啫,正常講學校事唔得嘅?

首頁

尾頁

跳至