自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

伯爵府

bik1229 發表於 22-5-17 18:01
所謂嘅遺傳,應該冇乜根據。

我母親係45歲收經的,我入咗伍都未有收經現像,只係唔準。

你50歲幾耐黎一次?

我家姐都係,過咗50開始遲,但未停晒

伯爵府

jadepearl 發表於 22-5-17 10:15
我4到尾,這兩年M短左,但都會有來4-5天, 每月都有
暫未有失眠,潮熱

我同你一樣, 我48歲,仍然keep 住個個月黎, 4日, 未有失眠潮熱

但皮膚比以前乾咗,全天候塊面都要搽cream, 個樣比早幾年係老咗

今日對腳有啲乾,要搽cream

伯爵府

babyballball 發表於 22-5-17 20:31
有冇人已經收左經係咪真係老得好快? 同埋會唔會無晒性慾?
好驚停經後餵唔飽個C6 ...

我性生活都正常,都擔心呢個問題, 餵c6唔飽去滾

伯爵府

orangetea 發表於 22-5-17 22:11
我同事當年30/31,生左個女都年幾,話想追多個,點知一睇醫生話佢更年期,原來佢無m黎大半年,自己又唔注意 ...

呢啲好極端例子, 普遍人50歲都未更年期

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

babyballball 發表於 22-5-17 20:38
我又係食左超過20年藥, 我上年開始停藥無再食,
之前食藥係好少量同2-3日就無血, 無食藥而家會4-5日量比之 ...

就係我問左..家計會醫生話係正常..
食果隻避孕藥係會冇M

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

lovehimhim 發表於 22-5-17 23:57
我都係食咗兩三個月開始就冇m,停一牌又有返,我婦科醫生叫我50歳好停

咁即係可以食到50?

但依家D人講...40幾就更年喎...

其實除左M..
重有乜可以分別到...更年期?

大宅

回覆 廢話少講 的帖子

男人就通常呢個年齡開始想出去玩!妖!唔公平!!

伯爵府

Chiq63663 發表於 22-5-18 07:29
我朋友40中開始更,潮熱、失眠得好緊要,已持續幾年

係呀好多人係咁,最小我身邊有朋友40中已經係咁( 有個40頭),所以地我先8下問下醫生係咪正常

佢地唔係長期訓唔到,係訓訓下醒左,之後又要好耐先訓番,有時就好早醒,間中訓覺好熱( 明明開了冷氣)

侯爵府

我40中, 割咗子宮所以冇M, 每年婦科檢查醫生都有睇話卵巢功能仲好正常, 應該未更年期 (割咗子宮可能會提早更年期), 但感覺皮膚乾咗好多, 補水護膚品一直要升級 而且瞓覺易醒咗

子爵府

tai_ming825 發表於 22-5-18 10:31
回覆 廢話少講 的帖子

男人就通常呢個年齡開始想出去玩!妖!唔公平!!

係,經濟好嗰啲事業上到某一個位,仔女又開始唔痴身,身體狀況又可以,男人呢個階段真係好想去玩

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yeemeif 發表於 22-5-16 17:36
咁早 我就係40頭,不過未有徵狀,其實有點不捨,因為諗起第1次嚟初經好似只係昨天的事 :joyous ...
我都係40頭.....乜症狀都未有。我以為收經係1、2次就收完之後直情無晒既潻

伯爵府

flowerbabe 發表於 22-5-18 10:32
係呀好多人係咁,最小我身邊有朋友40中已經係咁( 有個40頭),所以地我先8下問下醫生係咪正常

佢地唔係 ...

我家姐啲朋友,個個50頭, 先至開始更年期, 我家姐53歲雖然遲m, 隔2-3個月黎一次,但佢可能日日番工好攰,夜晚瞓得勁好,又冇潮熱果啲

伯爵府

michelle071180 發表於 22-5-18 10:44
我都係40頭.....乜症狀都未有。我以為收經係1、2次就收完之後直情無晒既潻
...

唔係架,我見人地過咗50歲就會遲黎,即係2-3個月一次。。。越隔越疏,然後停

我48歲都未開始遲,我成班朋友都未開始有問題,但我易肥咗,成日51-53kgs上落

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

識幾個朋友都係50歲左右停經.

子爵府

茶木 發表於 22-5-18 10:06
我性生活都正常,都擔心呢個問題, 餵c6唔飽去滾

男人去滾就更唔更年期都有機會,控制唔到,反而覺得如果大家感情好仲想有親密關係,唔知自己到時會唔會抗拒到唔想做

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

係咪一收晒經,皮膚開始老化?做乜機facial都無用?

子爵府

auhiyo 發表於 22-5-18 06:50
想唔想搞同比唔比搞係2件事,而且d男人咸濕更係搵個樣靚身材正又後生架啦!
...

咁呢個完全唔關更年期事,大把老公個老婆後生但黃面婆咁都未必想搞啦,加上我唔太擔心佢出唔出去滾因為9成會,我係想知更年期女人到時會唔會下面乾到性冷感多啲

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

yeemeif 發表於 22-5-16 17:36
咁早 我就係40頭,不過未有徵狀,其實有點不捨,因為諗起第1次嚟初經好似只係昨天的事 :joyous ...

我明呀。
細時抱怨有m.
老咗怕快無m.
我都諗緊點推遲

bk jm有無計?

大宅

Rainy 發表於 22-5-18 12:05
係咪一收晒經,皮膚開始老化?做乜機facial都無用?

其實女性由25歲開始肌齡已經向下走,四十中之後又係一個關口,因為骨膠原進一步流失,加上更年期影響荷爾蒙,已經步向中老年~
唔係完全冇用,但冇可能去返二十幾嗰種彈滑,點都會有歲月痕跡!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

好奇一問,早收經既女人係咪本身都早初經?
而家話聽多左4字頭就更年期
係咪因為發育早左9-10歲就黎m?

首頁
34567...12

尾頁

跳至