自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

子爵府

kwokdicken 發表於 23-12-2 20:54
你首先要忍受倒背後每一個識你既人都笑你爛茶渣同羅底橙和賣剩借先得
否則都係正正經經找返個好D ...

會笑人蘿底橙的,佢地都唔擔心被叫八公八婆? 現在是甚麼年代? 一定要結婚,一定要有男女關係?見唔少人有伴都沒好收場。

侯爵府

chanti 發表於 23-12-2 21:08
啱呀、一定要約人架咩?自由人, 去發掘下個世界、自己既興趣及夢想等、不知幾正!我前排上左一個short cou ...

如果由始至終都係奉行呢個宗旨我唔反對,仲好支持添。唔好似我d姑奶,後生搵到錢活得逍遙自在,一年去日本2次追星、聽演唱會、跳舞,早幾年人到中年被裁員到依家都未搵到正常一份工,以前所有娛樂消遣歸零。成日有意無意話以後靠晒我仔同個個侄女,個個星期六走來我屋企搵我仔,以前細個都未湊過一天,送過一份禮物、吃過佢一杯雪糕,基本上冇乜感情,咁試問一個中三的男孩子又點會睬你?佢母親就鬧我仔冇禮貌,唔知邊個教出來。我同老公講,叫佢話下佢屋企母親同家姐,個仔中三學業繁重要溫書,而且正值青春期唔好成日打攪佢,呢個時期父母都冇面俾會黑面,何況唔熟既佢哋?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

我見單人未婚者都好忙, 相信和性格有關, 有時星期六日先生忙工作, 我都一個人啦, 執下屋洗衫做運動, 外出食飯時間好快過...

◕順其自然啦~♥ ◕

男爵府

Myluckybaby 發表於 23-12-4 09:11
如果由始至終都係奉行呢個宗旨我唔反對,仲好支持添。唔好似我d姑奶,後生搵到錢活得逍遙自在,一年去日本 ...

咁呢個係人既問題姐。不過我仔中六了、一樣會同親戚及我地去旅行去玩、冇話咩青春期黑面喎。

侯爵府

hnh_mami 發表於 23-12-2 22:22
離婚咁多年我都一直單身,平時要湊仔,weekend 小朋友渡假我就自由。

好似今晚咁買小小牛肉&魚在家中烚烚 ...

wow,正~自由人~超爽
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

大宅

yy_chow1210 發表於 23-12-2 20:37
我指冇拖拍但又因為身邊朋友都有拖拍,而星期六日冇人約自己。你地會唔會覺得自己一個悶?你哋會搵咩做?
...

好match

https://youtu.be/SOhnm11_Uwk?si=8xajM4ssZ9cQVeBk

男爵府

我反而覺得, 無咩朋友, 咪搵下自己既興趣, 好過同D 唔岩咀型既人一齊!
心態好重要的
好過我個同事, 無朋友扮好多朋友~ 成日星期一至五留係公司扮多野做, 星期六日又返公司...............

珍珠宮

而家仲會笑人蘿底橙, 賣剩庶真係好out, 係以前粵語長片入邊D人先會講

男爵府

回覆樓主:

呢個世代,
如果仲有人笑單身者係籮底橙,
都好OUT,好Mean,
駛乜爲呢D人唔開心?

子爵府

mmpo 發表於 23-12-3 13:18
我有時放假都想返下pt,想體驗下生活同埋可以識到朋友

我唔返兼職都無咩朋友,人地個個有老公有仔女,我都有,不過有時想有自己嘅空間,我想追星但以前追星嘅朋友都有新嘅生活,有個朋友以前都會成日同我去追星,點知佢而家結左婚,乜都話要問老公先,以前成日周圍旅行,而家返廣東省睇場演唱會都話老公唔俾,老土,搞到而家返唔到去以前後生柴娃娃去玩,我追星都係自己一個,有人睇仔就返兼職

子爵府

我姪女快三十歲冇拍過拖,之前返工又進修,現在星期日做part time消磨時間,佢看似唔悶但我嫂擔心多啲。

水晶宮

BK Milk勳章

yy_chow1210 發表於 23-12-2 20:37
我指冇拖拍但又因為身邊朋友都有拖拍,而星期六日冇人約自己。你地會唔會覺得自己一個悶?你哋會搵咩做?
...

自己安排節目囉,大把嘢學同玩,
又會識到朋友仔

水晶宮

BK Milk勳章

不過我發現真係多左好多女仔單身又無拍拖

男爵府

就算係悶, 單身頂盡就係悶.

但係夾硬結婚, 多好多煩惱.
相對呢講, 悶就易解決好多.
人地隔離post , 學識煲劇即刻就唔悶啦.

瑪瑙宮

男爵府

以前女人要靠男人先生存到, 就話要等男人揀.

而家女人有工做. 自己搵自己駛, 唔再係冇左男人唔得.

另外, 好多時女人生理需求唔太大, 真係冇男人都完全ok . 相反男人仲係好需要女人.
而家呢個年代, 真係收兵好過嫁人. 唔會咁快俾男人私有化.
個男人氹得自己唔開心就next

子爵府

somesome2020 發表於 23-12-4 15:24
以前女人要靠男人先生存到, 就話要等男人揀.

而家女人有工做. 自己搵自己駛, 唔再係冇左男人唔得.

我啱啱今日都同個朋友講過「私有化」呢三個字,我話我唔係咁容易俾人私有化,唔好以為靚仔高大有錢就一定可以俘虜我嘅心

侯爵府

kwokdicken 發表於 23-12-2 20:54
你首先要忍受倒背後每一個識你既人都笑你爛茶渣同羅底橙和賣剩借先得
否則都係正正經經找返個好D ...

唔拍拖都唔代表是這樣

點解要咁諗自己

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊