自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

睇下佢間屋幾靚幾豪呀 又大!張梳化都唔係普通人家買得起 屋企放得起啦, 睇個門口就知佢身家唔少,掛牆d畫都唔少錢 仲要咁多幅
佢話比人呃左4百萬 我心諗: 唔係呀!以佢行頭 4百萬好少咋喎

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

esmehouse 發表於 24-7-26 22:01
以為自己好醒,原來係豬頭炳。
阿伯衰咗都仲要認叻!

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-7-26 22:53
睇下佢間屋幾靚幾豪呀 又大!張梳化都唔係普通人家買得起 屋企放得起啦, 睇個門口就知佢身家唔少,掛牆d畫 ...

重點係有咁嘅身家,咁嘅20幾年大陸廠高層經驗 佢竟然可以交收文件都唔覺得有問題? 親手收文件都唔報警問下警察

珍珠宮

LedTV 發表於 24-7-26 20:18
唔知有無用android 電話裝左d app
比騙徒截晒佢d SMS CODE
我朋友就係咁

嘩,咁驚?!呢啲case點提防呀?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

redhot 發表於 24-7-26 23:08
嘩,咁驚?!呢啲case點提防呀?

用iPhone

我朋友明明用iPhone
聽騙徒講走去搵部android 機用
然後插左自己張sim咭入去
跟住聽指示下載app
最後login 晒佢所有銀行
借埋錢 轉埋走

如果佢當初無聽佢地講買個android 電話
班人就裝唔到個d app 監控佢電話

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

StiltonCheese 發表於 24-7-26 22:12
唔會唔知, 個戶口一轉咗錢幾秒就收到個 email 通知, 有收款人個名, 收款銀行係邊間, 個 amount 係幾多 .... ...

阿伯個網上銀行都係班騙徒開
個email 一定唔係填阿伯個個

瑪瑙宮

shobi 發表於 24-7-26 21:28
通常係android機出事?
渣打銀行開網上理財,乜唔使去counter嘅咩?
因為我每次開新戶口,都係即場開埋網 ...

我覺得佢地搞唔到iPhone
如果搞到就無必要等我朋友出去買電話
騙徒應該好心急想即轉錢
但朋友用iPhone
佢急都無用

我個渣打十幾廿年前開落

真係online 就即時開到e-banking
但一定要收SMS 再加email

男爵府

lo895121 發表於 24-7-26 21:14
係囉,上年我阿媽(70幾歲)想喺東X開番嗰網上銀行,已經親身去分行都話無得開,淨係可以開張提款卡,點解呢 ...

我成日覺得銀行,電訊商有內鬼。

珍珠宮

LedTV 發表於 24-7-26 23:14
阿伯個網上銀行都係班騙徒開
個email 一定唔係填阿伯個個
中段個時, 阿伯講左係佢俾左個網上理財戶口號碼俾騙徒喎

瑪瑙宮

fanny590 發表於 24-7-26 23:18
中段個時, 阿伯講左係佢俾左個網上理財戶口號碼俾騙徒喎

個阿伯話自己無開網上理財喎

男爵府

ensureyip 發表於 24-7-26 21:39
河馬覺得自己揾錯目標

可能而家準備煲湯攞去比黃伯。

侯爵府

LedTV 發表於 24-7-26 23:12
用iPhone

我朋友明明用iPhone

想問係邊個app?thx

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢應該好有錢,400萬只係散紙
同埋接任何電話都唔好抱住玩既心態,我家人試過收到行山銀行借貸,又係諗住玩野咁答人,點知第二日真係借左5萬比佢,明明佢唔需要借錢,嬲到佢老婆鏟到上天花板

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YEOMORGAN 發表於 24-7-26 22:58
重點係有咁嘅身家,咁嘅20幾年大陸廠高層經驗 佢竟然可以交收文件都唔覺得有問題? 親手收文件都唔報警問 ...

佢話同果個人玩下嘛,曾經聽人講過 有時玩玩下 自己就會好似比對方催眠左咁,自自然行入佢圈套 就算你以為自己好叻 都敵唔過佢地
見到阿伯真係對住視像 做對方要求,就知衰梗
所以訪問果個不停講 玩唔過

珍珠宮

LedTV 發表於 24-7-26 23:18
個阿伯話自己無開網上理財喎
佢將戶口名戶口號碼俾晒騙徒, 唔排除問佢拎SMS驗證碼都俾埋人, 人地跟足銀行程序去轉走晒佢D錢, 只可以怪佢自己蠢

伯爵府

有錢就是任性

翡翠宮

回覆樓主:

最近有wts 同我講我泊左佢個車位,我同c6 講 c6 仲好認真咁諗,我: 使乜諗 管理處話我地車位要維修叫我地泊出去停車場入口,咁點會泊左人地個車位!
我覆返叫佢問管理處,果個人竟然影埋相比我睇 話我架車泊左佢個位... 我當場 呢度邊度黎架! 果架唔係我架車

把幾火... 回佢: 咁...你搵人拖走佢啦!跟住 舉報+封鎖佢

翡翠宮

fanny590 發表於 24-7-26 23:30
佢將戶口名戶口號碼俾晒騙徒, 唔排除問佢拎SMS驗證碼都俾埋人, 人地跟足銀行程序去轉走晒佢D錢, 只可以怪佢 ...

其實我諗,轉脹有戶口號碼 有人名可唔可以報警 告佢盜竊

瑪瑙宮

fanny590 發表於 24-7-26 23:30
佢將戶口名戶口號碼俾晒騙徒, 唔排除問佢拎SMS驗證碼都俾埋人, 人地跟足銀行程序去轉走晒佢D錢, 只可以怪佢 ...

開渣打網上銀行

要戶口號碼 電話SMS 加提款密碼「我n年前係要入埋提款卡密碼」

佢好大機會覺得提款卡唔係人地到
比埋密碼佢都拎唔到錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 Goldfat 的帖子

係喎, 河馬飛起何伯, 揾呢個黃伯好過, 俾人騙了4百萬都濕濕碎!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊