自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無得咁比...

老豆養到我地幾兄妹咁大好叻...

老公又要照顧一家....

大家一樣
ToBy GiNNy VinCent

男爵府

回覆:你地覺得自己Daddy叻d定c6叻d

各有各叻!我c6最叻就係同我結咗婚

大宅

我老豆係特級自私精 脾氣又臭
自己搵一萬就洗萬二
從來唔關心我 但又要我尊重佢
不知所謂

我老公 勁錫我 有得揀 十世我都想嫁返俾佢

所以 in my case...老公又好又叻

不過 我62都好叻
捱大d仔女 咩都俾曬佢地
仲好錫我

不過 都係我老公叻d~~

大宅

回覆:你地覺得自己Daddy叻d定c6叻d?

Daddy叻啲,起碼識鑽牆簡單水電修理傢俱油油補灰...c6剩係話有咩唔掂叫師傅上黎整,即係乜都唔識,唔係好夠man...

伯爵府

兩個都一樣廢

C6 完全係機械白痴, 屋企有咩壞咗都唔識整

老豆, 好似識整, 但整親都"禍"

珍珠宮

畀面勳章

回覆:你地覺得自己Daddy叻d定c6叻d

叻係唔同方面,無得咁比,各有各叻

大宅

回覆 11k 的帖子

你真幸福
以上所講 我老豆一樣都唔識不特止
仲怨我阿媽做咩咁咁咁

所以 我阿媽咩都識曬...=.=

好在 我老公都識~~

珍珠宮

我爸爸叻d

至少, 我爸爸真心去錫自己個女兒, 仲有我爸識好多人生哲理, 睇好多書, 好有文化, 歷史方面真係好叻, 可能睇得書多, 我有時唔明既地方一定是請教他

還有我爸後生時做工程司, 搵錢多, 又受人尊重
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

冇比較過
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

Daddy叻好多 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我覺得我哥哥最叻, 第2係我老豆, 第3先係C6

珍珠宮

輪學歷我DADDY叻D, 講專一就我C6叻D......

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+ss_chiu+於+13-01-18+發表本

原帖由 11k 於 13-01-18 發表
Daddy係英文同電腦嗰d唔夠c6叻,但其他知識都好叻,可能同人生經驗,睇報紙有關

...
佢地靠電視、報紙,識埋好多好多嘢

伯爵府

玩具勳章

canies 發表於 13-1-18 10:27
細個家居維修老豆一手包辦,可以令舊櫃統化身書架,我覺得佢好叻!但計賺錢能力就老公高啲,應該係各有各叻 ...

選老婆兩個都叻,最渣我62

伯爵府

玩具勳章

八婆仔@ 發表於 13-1-18 08:36
我由細到大,都覺得我老豆係超人,係全地球最叻㗎

公爵府

waiting046 發表於 13-1-18 00:00
某程度上我覺得我的父親大人係叻過C6, 最差果果係62.

伯爵府

玩具勳章

超級特務 發表於 13-1-18 10:28
我老豆
我老公

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

papa無他選

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

坦白講,我C6叻過daddy~ C6係一個有擔帶同責任的男人。我爸爸做人一向無目標同計劃,好多時聽天由命咁,望天打卦,亦不擅理財。

首頁

尾頁

跳至