在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我覺得最慘既係以前有份工,重可以曰曰化靚

原帖由 sharonsheep 於 13-04-25 發表
我覺得最慘既係以前有份工,重可以曰曰化靚個妝著到靚一靚咁,重有班好傾得埋既同事,公司又重用你,班客又 ...
仲曬,可能因為係事業上緊嘅時候退落黎,而家望住以前D返工衫同靚袋,講唔出嘅無奈!

禁止訪問

引用:以前返工幾忙都未試過咁,成日無啦啦唔開心

大宅

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

我依家都超燥,自己教個仔教得唔好,就覺得自己好廢,其他人又會認為你有時間都搞唔掂,就會說三道四! 講真,我都唔想以後的日子係咁,我都想有自己的生活,但暫時都睇唔通前景,好冇mood!

男爵府

回覆:情緒不穩

我好明樓主感受!好有同感,什至我有時會覺得自己好冇用,問自己係咪就咁一世?以前返工幾辛苦都好,唔會有情緒問題,反而好有滿足感!而家。。。除左個女都係阿女!樓主你c6都會鼓勵下你,我個c6仲話"你咁得閑,有咩做姐", 有晚朋友約我去食飯,個女就阿媽湊(我同c6同阿媽住) ,都冇野,第二日晚夜晚,我好眼訓,冇聽到c6電話(佢返夜) ,佢就whatsapp我,話"你又出左街?做咩唔聽電話?你冇得救!好自為知", 我訓醒見到,當場喊,覺得c6咁講好過份,我1個月都冇1次同fd 去街,人地約我都推晒,咁都再怪我?真係好難受!已經冇晒社交,就連朋友都差不多冇晒,難倒要我連放鬆既機會都冇?唉!所以你c6好好!

lamlamchi  Totally Agree!!  唔好唔開心,所要疼自己多D(阿媽教既)!加油!  發表於 13-5-13 00:23

大宅

最近我都成日好容易唔開心,我都唔知可以點,做左FTM後又冇咩朋友,就算有都係媽媽,都唔敢同人講,一傷心只係識得喊都唔知可以點。

大宅

你講中我的心聲!我有工人,否則我寧願返工都唔想做ftm , 唔適合真係唔好勉強,心理影響生理,好易有病

大宅

引用:你講中我的心聲!我有工人,否則我寧願返工

原帖由 rachel.bb 於 13-05-11 發表
你講中我的心聲!我有工人,否則我寧願返工都唔想做ftm , 唔適合真係唔好勉強,心理影響生理,好易有病

...
岩岩唔用工人好Happy,但耐左發現工人嘅作用幾大,而家等緊新工人到,希望到時有返私人時間,例如仔仔訓覺後,可以同老公出去消夜糖食果水,兩公婆去遊車河

男爵府

引用:我做左ftm八個月,同樓主一樣,我覺得好辛

原帖由 looklook_66 於 13-04-19 發表
我做左ftm八個月,同樓主一樣,我覺得好辛苦好抑鬱,完全冇假期,想買多d靚嘢比自己都唔得,我29歲咋,真係 ...
同你差不多,做左十一個月,我廿八,成日諗住等仔仔返學就請工人做番野

大宅

回覆:lazyqueen80 的帖子

我身在外國,做了ftm三年,有兩囡。完全同妳有同樣感受。哩度無家人無朋友,真係有點灰。妳在港,搵下朋友家人傾下吧。

大宅

醒目開學勳章

karenng115 發表於 13-4-9 09:26
講中心聲。
所以成日同老公嘈,我唔想再過呢d日子,但冇人湊囡,而家仲要有2件。

...
同樓主、跟你一樣,有2個,成日小小事就好敏感,又同老公吵架,我以為只有自己係咁,仲以為係自己有問題,原來ftm都會係。
有時我連我媽身邊D朋友都看不起我,認為咁後生,點解唔出去返工,呢D感覺,真係不為外人所道,有苦自己知。

複式洋房

引用:有時我都係咁...++不過隔一兩日就冇事.你不

原帖由 bosch 於 13-04-09 發表
有時我都係咁... 不過隔一兩日就冇事.

你不如諗下做freelance, 或者同小朋友去上d 親子班, 分散d 注意力 ...
我8周已有, 怎算?
Btw, C6=老公? 點解?

男爵府

我剛剛相反,越黎越唔在乎人地點睇

男爵府

回覆 lazyqueen80 的帖子

身同感受,好抑鬱

大宅

呢幾日直頭悶到喊左出黎

男爵府

我已經做左6年.我好想死
仲有排做......

侯爵府

我坐完月、係笑住去返工、自知性格唔適合、而且份工福利好、人工唔錯、我每日收工見bb,都係好心情、有耐性、我已付出我工作外所有時間俾bb,我工作亦為家庭带來安穩、我自問忍受唔到為錢愁為錢煩、童年已經歷过、好難受!

翡翠宮

真係唔係個個適合做 FTM, 我覺得佢地大D開始返學, 就出番黎做野啦.

大宅

引用:Quote:原帖由+yokichow+於+13-04-11+發表起

原帖由 lazyqueen80 於 13-04-11 發表
我一諗到往後二十年都係洗衫摺衫,我唔想。我考慮緊點做。
我都有少少咁諗。
我唔想廿年後無所事事,但係而家又好想全力照顧好小朋友,我小朋友上小學了,而家好想好想唔洗返工(而家返全職)。

大宅

引用:我都係其中一個.......做o左ftm+7年幾了...

原帖由 ChristieMing 於 13-04-14 發表
我都係其中一個.......

做o左ftm 7年幾了...依然好想工作.....
你要加油!!支持你。
祝你身心健康。
我工作得唔開心,在掙扎中,打算做ftm。

大宅

引用:我覺得最慘既係以前有份工,重可以曰曰化靚

原帖由 sharonsheep 於 13-04-25 發表
我覺得最慘既係以前有份工,重可以曰曰化靚個妝著到靚一靚咁,重有班好傾得埋既同事,公司又重用你,班客又 ...
我發覺我份工完全無滿足感,唔怪得我想做ftm。

首頁

尾頁

跳至