婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 一女子 的帖子

千萬不要信用card透支! 我親戚以前試過透支20萬, d息高到你唔信, 最後搵財務公司做債務重組, 但都還左好多年先攪掂. 我有少少疑問同建議:

1. 你62同那位阿e現在係合法夫妻? 如果係, 咁呢樣都係佢地家事, 佢地都有責任幫助你62, 而唔係迫佢還錢. 阿e個女要錢買地起學校, 可唔可以叫阿e說服佢延遲下, 幫下個老人家? (反正佢想來香港, 你62都有幫佢啦)

2. 而家你62欠家人錢, 總好過欠銀行同財務公司, 起碼d息無咁高. 盡可能一家人解決, 好過要你c6負全責. 現在都唔係細數目, 問出面借只會令數目更大

3. 你c6孝順, 但都要對你同bb負責. 而家62又唔係欠街數俾人追債有危險, 佢幫62前一定要同你商量, 唔好一意孤行, 仔細老婆嫰. 佢一時衝動, 你地要苦好多年架!

rachel_ching  X2  發表於 14-10-2 14:20

大宅

呢個係old post??

大宅

引用:呢個係old post

原帖由 bubuprincess 於 14-09-30 發表
呢個係old post??
多謝關心,暫時一切解決……
我同62關係亦因種種事情而變得差!
依家只有盡量小見面。不過仍會定時見面。
佢會當我不在時去接我仔放學。
又會晤通知一句而我又忙住時,佢會同佢老婆剎上我屋企……
好想遠離佢地,比我有心理準備keep住一個月見一兩次已經足夠……
好想佢兩懂得尊重我,米當我地家門可自出自入…………

ecling  換鎖  發表於 14-10-4 22:32

別墅

伯爵府

回覆 一女子 的帖子

嘩。。。。呢個仲似係騙案喎。。。
如果62咁硬頸,更加唔好幫手添。佢有老婆,有半個女,咪叫3個人一齊解決囉!

個二媽唔係只識共富貴,唔識共患難呀?明知62無錢靠政府養咁仲嫁62?

而且你二媽點解會以為繼子有錢???你地平時好大手筆架?

rachel_ching  X2  發表於 14-10-2 14:21

首頁

尾頁

跳至