時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

dr_cheng 發表於 19-8-4 00:03
目測過半街坊look

假街坊,真暴徒

男爵府

bobocheung65 發表於 19-8-5 13:06
d 居民傻㗎 鬧人放煙 d 暴徒唔搞事點解要放

Agree. 已經多次勸喻,唔聽。
之後,再一而再再而三警告,又唔理。
忍咗好長時間先放催淚弾。
依家仇警情緒高漲,警察做乜都係錯
完全冇視暴徒(恐怖分子更貼切)所有惡行

男爵府

icc9 發表於 19-8-5 16:55
Agree. 已經多次勸喻,唔聽。
之後,再一而再再而三警告,又唔理。
忍咗好長時間先放催淚弾。

掉火種入警處 槍斃啦拉返大陸 點解有人覺得咁做無錯

剛剛經過樓下 幾百個乞衣人打兩個阿伯 我好激動 喝左幾句 俾我老公拉走 根本唔係人所為

無容納敵對聲音的智慧就唔好學人要求多當黨輪選
te quiero mucho mi amo

男爵府

bobocheung65 發表於 19-8-5 21:46
掉火種入警處 槍斃啦拉返大陸 點解有人覺得咁做無錯

剛剛經過樓下 幾百個乞衣人打兩個阿伯 我好激動 喝 ...

係,佢地用暴力就合理,警察正常執法就話過份暴力,仲要好多人支持嗰班恐怖分子,真係令人心寒,痛心香港依家變成咁

男爵府

icc9 發表於 19-8-5 21:59
係,佢地用暴力就合理,警察正常執法就話過份暴力,仲要好多人支持嗰班恐怖分子,真係令人心寒,痛心香港 ...

好厲害 一句為民主 可以無法無天 我見識到剛剛 幾十個人想打我 原來唔同意見 and 你人多係有權打死我 終於正面見識到乞衣人的厲害

大宅

bobocheung65 發表於 19-8-6 00:43
好厲害 一句為民主 可以無法無天 我見識到剛剛 幾十個人想打我 原來唔同意見 and 你人多係有權打死我 終 ...

好恐怖

男爵府

bobocheung65 發表於 19-8-6 00:43
好厲害 一句為民主 可以無法無天 我見識到剛剛 幾十個人想打我 原來唔同意見 and 你人多係有權打死我 終 ...

JM, 有冇受傷?佢哋無人性,唔好正面對撼,佢哋武器太厲害,有d仲有刀,要避之則吉

男爵府

icc9 發表於 19-8-6 00:58
JM, 有冇受傷?佢哋無人性,唔好正面對撼,佢哋武器太厲害,有d仲有刀,要避之則吉
...

有本事打死我 我老公拉我走 我真係好想同佢地講道理 我唔理你咩初心 你咁搞 我只知道係我所接觸的所有mk 人口中就係班瘟神黎啦 大家小心d

係咪人多 多次做某d 犯法野就可以係合法 點解d 法律人士覺得人治凌駕法治

如果佢地可以圍毆我打死我 我希望支持佢地果d 人可以清醒下 香港而家咁 邊個得宜 燒死幾個警察就成功爭取民主?

男爵府

bobocheung65 發表於 19-8-6 01:06
有本事打死我 我老公拉我走 我真係好想同佢地講道理 我唔理你咩初心 你咁搞 我只知道係我所接觸的所有mk ...

JM ,依家支持暴徙既大部分都已經眼盲,心盲,完全睇唔到佢地傷害其他市民既畫面,是非不分,佢哋唔會醒覺,所以,要顧自己安全。不吃眼前虧。take care

珍珠宮

畀面勳章

dr_cheng 發表於 19-8-4 01:03
一路以來,濫權,濫捕,濫發催淚彈,濫扑頭,使用多過制服疑犯的武力,失實報遊行人數,工會唔跟警例,FB ...

一路以嚟,暴徒擲磚,縱火,打人,擲汽油彈,大肆破壞警署......咁又點呀曱甴?都要還架。明未?

男爵府

icc9 發表於 19-8-6 01:23
JM ,依家支持暴徙既大部分都已經眼盲,心盲,完全睇唔到佢地傷害其他市民既畫面,是非不分,佢哋唔會醒覺 ...

我以為d人會見到咁 唔會再支持 原來唔會哈哈

分享下佢d 理論 一個讀過書的人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

花生油子 發表於 19-8-6 01:40
一路以嚟,暴徒擲磚,縱火,打人,擲汽油彈,大肆破壞警署......咁又點呀曱甴?都要還架。明未?
...

坐監黎還啦 一個執法一個犯法

子爵府

變身有術

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

bobocheung65 發表於 19-8-6 09:26

咁等坐監

男爵府

bobocheung65 發表於 19-8-6 09:26

如果要對比外國,警察依家所使用既武力(我覺得唔算武力,警察已經好忍讓好刻制)已經不算武力,換咗響美國,警察一早已開搶。
JM 我地真係唔會明佢地思維

大宅

回覆 dr_cheng 的帖子

黑心林鄭,自己開心地嘆緊冷氣,叫d警察去死

男爵府

doris880 發表於 19-8-4 00:15
你都幾好幻想力喎!

首頁

尾頁

跳至