自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

超好睇,一睇停唔到,5日看完

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好鍾意皇帝,佢既智慧同心思真係好得

侯爵府

camanbi 發表於 20-4-4 21:15
女主角幾靚
男既唔靚仔但身型高
奸角長公主好似男人扮女人
國語版好似正D。氣勢,對白,氣氛比較優勝。

kckammy

翡翠宮

kckammy 發表於 20-4-5 16:43
國語版好似正D。氣勢,對白,氣氛比較優勝。

泡文藝女青年,開罵,劇情那麼狗血都想得出,好人卡.......呢啲都係要用普通話去理先好笑,廣東話配音一定冇原裝咁好笑

大宅

回覆樓主:

初初覺得麻麻,越睇越好睇,睇睇下要上網睇國語版,有時睇吾明,又要拉番轉頭再睇多次字幕。越睇男主角越順眼。身型好正,即like佢fb, 其實個樣吾差喎。

大宅

回覆樓主:

初初覺得麻麻,越睇越好睇,睇睇下要上網睇國語版,有時睇吾明,又要拉番轉頭再睇多次字幕。越睇男主角越順眼。身型好正,即like佢fb, 其實個樣吾差喎。

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

吾好意思,error,所以出左咁多個post

侯爵府

2018復活節勳章

camanbi 發表於 20-4-4 21:15
女主角幾靚
男既唔靚仔但身型高
奸角長公主好似男人扮女人

好睇。
經仙氣到冇朋友。令人眼前一亮。男一以前喺嗰套妖怪劇做痴心將軍我已經鍾意佢。不過樣貌確實唔係出眾。呢套佢做得幾好笑
非常同意。長公主起初霎眼覺得幾靚,睇真就真係唔掂。昨晚同老公一齊睇,大家不約而同話,點解佢好似係男人扮

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

ddkaka 發表於 20-4-5 16:49
泡文藝女青年,開罵,劇情那麼狗血都想得出,好人卡.......呢啲都係要用普通話去理先好笑,廣東話配音一定 ...
仲有,五竹問王啟年和祈年殿有無關係,呢句都係要聽原音先明。

珍珠宮

Annie888 發表於 20-4-5 17:09
(劇透)長公主唔靚,但係好有韻味,做得好好,佢同太子有嘢,原來都一直傾慕皇帝,所以婉兒問佢心中最愛 ...

佢唔係皇帝個妹咩?

珍珠宮

Lihoma 發表於 20-4-5 17:17
仲有,五竹問王啟年和祈年殿有無關係,呢句都係要聽原音先明。

係囉,用粵語聽唔明點解五竹會咁問,後來用普通話讀一次就明了

禁止訪問

子爵府

有的笑位要睇國語版。之前睇左原版再睇粵語版始終覺得不夠傳神

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

老翻太太 發表於 20-4-5 17:20
係囉,用粵語聽唔明點解五竹會咁問,後來用普通話讀一次就明了
我老公睇配音版都唔明架~ 我都要解釋佢聽

珍珠宮

Annie888 發表於 20-4-5 17:21
唔係親生妹,我看完普通話版後都上網check吓,驚自己睇唔明

電視劇系甘講 小說唔系甘 電視劇改左好多劇情

侯爵府

2018復活節勳章

(劇透)長公主唔靚,但係好有韻味,做得好好,佢同太子有嘢,原來都一直傾慕皇帝,所以婉兒問佢心中最愛 ...

霎眼嬌囉!不過愈睇愈似男人 啫。
原來同太子有野㗎 撞鬼囉!

侯爵府

2018復活節勳章

霎眼嬌囉!不過愈睇愈似男人 啫。
原來同太子有野㗎 撞鬼囉!

首頁

尾頁

跳至