自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

nobodyfool 發表於 22-3-30 19:31
我好鍾意睇陳做戲,做乜似乜,可惜外型侷限,時也命也

me too.特別啲斯文類型好似學者,國師,書生哩啲,佢好適合。又因為個人氣質問題,做啲外正內邪,亦正亦邪既角色佢應該都好可以處理得好好

子爵府

其實大家認為呢啲撈唔起嘅藝人,肯做,去大陸登台通常都有一萬幾千一場

伯爵府

wannabe118 發表於 22-3-30 19:34
姚瑩瑩
後生時都好索下,但之後極速做阿嬸角色

哩個真係始料不及 當時朱姬哩個角色真係好正,至今仲記得好清楚。
佢消失左好耐然後出黎就做啲中年大媽,我記得佢好似現實都過得唔好所以搞到咁

伯爵府

華華子 發表於 22-3-31 11:12
哈哈, 我曾經覺得郭耀明靚仔ga, 不過後期因為佢性取向問題令到佢比人評擊, 佢當年都真係靚仔ga~~

...

前幾年我時不時都見到佢, 成個look唔同晒, 都尚算有型...

伯爵府

唔係細路 發表於 22-3-30 20:21
敖嘉年..其實佢做戲好好

外型問題..連帶影響埋戲路
好似局限左係啲小混混,流氓,二世祖既範圍。但佢係叫做戲份較多,較好彩。真係有啲可惜

伯爵府

Ononluk 發表於 22-3-30 22:22
我當年都投陳國邦一票㗎,佢啲微表情好正,表面衰衰內裡善良,好難演。呢套劇幾個男角都好有戲,之間有化 ...

仲有佢係套劇成日講: 好地地唔得嘅, 跟著陳豪唔知係邊套時裝劇又講番呢句對白, 呢度啲人係咁話好得意

伯爵府

yanfaifai 發表於 22-3-30 20:37
麥包

麥包冇乜劇令人深刻,除左西遊記同黎耀祥句食屎啦梁非凡令我印象深刻 佢好戲既,又係奸又得忠又得,暴燥阿叔又得

伯爵府

smiletigger 發表於 22-3-30 21:00
如果就咁做觀眾,演技兩個差不多,但相信幕後黎識做人好多,或者叫謙虛,或圓滑,識生存,陳在後萬,我唔 ...

都係, 太過有性格, 係邊度都係有啲難攪...

伯爵府

我當年都投陳國邦一票㗎,佢啲微表情好正,表面衰衰內裡善良,好難演。呢套劇幾個男角都好有戲,之間有化 ...

exactly!我覺得tbb目前未有人取代到佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

lovemisha 發表於 22-3-31 11:39
哩個真係始料不及 當時趙姬哩個角色真係好正,至今仲記得好清楚。
佢消失左好耐然後出黎就做啲中 ...

啱啱google番當年既姚瑩瑩
係好靚女喎!!!
google仲有報導當年姚完勝左吳謹言...

伯爵府

stagea 發表於 22-3-31 11:48
係好靚女喎!!!

講真我係女人都有啲

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢啲戲係幾好, 但唔知點解硬係唔鍾意睇佢, 可能佢成日一副懷才不遇全世界欠佢個樣令我反感!

大宅

wtcys 發表於 22-3-30 16:03
陳國邦太自負,認為自己懷才不遇咁, 在娛圈要有運氣、懂埋堆, 佢老婆比佢識做人。
...

同意. 大太監我都認為佢應該值得拎男配個蘇基, 但只係一場game又唔係佢做得唔好, 之後成日認為自己懷才不遇, 佢老婆又出口術講到欠佢老公一個男配獎

呢幾年佢老婆成日話移民去泰國買樓教人投資, 究竟移左未 ?? 早幾日又見佢講香港疫情停課, 暑假安排個女去泰國讀書
佢地只不過成日泰國旅行講到自己泰國通, 胡慧沖先有料囉

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

lovemisha 發表於 22-3-31 11:55
講真我係女人都有啲 佢

廿年前, 有一次去布袋澳食飯
見過佢真人, 無化妝, 對眼唔係大, 唔係尋秦記咁靚既

伯爵府

stagea 發表於 22-3-31 11:58
廿年前, 有一次去布袋澳食飯
見過佢真人, 無化妝, 對眼唔係大, 唔係尋秦記咁靚既
...

即使係咁,我都唔會扣佢分

男爵府

lovemisha 發表於 22-3-31 11:42
外型問題..連帶影響埋戲路
好似局限左係啲小混混,流氓,二世祖既範圍。但佢係叫做戲份較多,較好彩。真係 ...

我都覺得佢演得好落力投入,不過外表限制咗佢

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

wtcys 發表於 22-3-30 16:03
陳國邦太自負,認為自己懷才不遇咁, 在娛圈要有運氣、懂埋堆, 佢老婆比佢識做人。
...

exactly..係自負。

細時成日分唔到自負同自大嘅分別。

伯爵府

熱血勳章

KTKTKT5 發表於 22-3-31 01:32
李燦森

李燦森,外貌唔得,演技更唔掂,睇佢年青時拍笑片都還勉強可以,其他既片種,佢都係一個表情,一種聲線去演繹,睇佢拍"怒火街頭" 簡直係整套劇既敗筆

伯爵府

熱血勳章

stagea 發表於 22-3-31 11:48
係好靚女喎!!!

吳謹言點都講唔算係美女,同姚邊有得比

琥珀宮

keykeyman 發表於 22-3-31 13:14
吳謹言點都講唔算係美女,同姚邊有得比

係既, 篇報導講趙姬

首頁

尾頁

跳至