自由講場

跳至

首頁
45678...50

尾頁

大宅

yiu_mimi 發表於 24-6-8 12:43
無跟添,婆媳關係連到去美容院?個樓主真係心機女

好多年前㗎喇,初初佢講奶奶對佢幾衰幾衰,咁多jm回應同有共鳴,好誇張㗎,好似tvb啲連續劇,咁後尾講講下同啲jm來往密咗,做朋友傾閒偈,佢成日講自己點保養皮膚,提住自己去邊度做facial,講得太明顯,啲jm 咪開始懷疑佢係咪賣廣告囉

大宅

柔伊 發表於 24-6-8 12:44
有個叫毛驢的貓,會周圍去拍片,如果鐘意睇深圳以外的可以睇下,不過唔知佢係香港人定廣州人
...

呢個唔識呀 我得閒去睇下先

大宅

yiu_mimi 發表於 24-6-8 12:41
我有睇宅少陣,除咗深圳都有其他外地旅遊片,都幾好

呢個我都有睇過呀,不過興趣一般

男爵府

wlea 發表於 24-6-8 09:46
k for xxlam 自從街市魚餅嗰集真係好廣告feel而家唔睇佢

佢講野D語氣好誇張,好係大鄉里出城咁

大宅

yiu_mimi 發表於 24-6-8 12:47
多謝介紹

我仲有睇Bribriana, sunny and kathy, 雪藍都幾多嘢睇

我有陣時都會睇啲鬼佬或台灣youtuber以遊客角度介紹香港,感覺幾有趣

大宅

Vin仔媽 發表於 24-6-8 13:12
呢個 kid tv Jxxxxx成日大啖大啖咁塞入口,好怕睇佢食嘢

我覺得佢介紹餐廳介紹得麻麻,唔太吸引,反而鍾意佢講做youtuber鏡頭後嘅嘢,賺啲錢點樣計,點同餐廳協商,或者係考的士牌,揸的士一日賺幾多錢等

大宅

Vin仔媽 發表於 24-6-8 13:16
d人封佢做女版西Dorsi 喎

絕對唔係囉,西多士講到明唔會接餐廳廣告,同埋西多士講好多返大陸嘅資訊同貼士,佢都冇

大宅

敬亭綠雪 發表於 24-6-8 13:28
香港呢邊可能冇規定賣廣告要講明,之前韓國嗰邊啲youtuber就係賣廣告又唔講搞到要道歉

https://altselecti ...

香港都有個叫有啖好食嘅youtuber因為假自費真廣告而畀人插到飛起啦,但係政府就冇任何監管囉

水晶宮

Vin仔媽 發表於 24-6-8 13:18
我都鍾意睇佢

西多士仲有拍片嗎?以前都喜歡睇佢,但停咗一排,又同一廚師合作之後冇睇了!

大宅

Vin仔媽 發表於 24-6-8 13:23
我以為個女嘅,係佢太太

應該係何生何太翻版啦,只不過個女嘅“四正”一啲,同Xata後生30年囉,勁多留言話佢哋係一pair,佢都冇否認

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

HLDMaMa 發表於 24-6-8 16:44
西多士仲有拍片嗎?以前都喜歡睇佢,但停咗一排,又同一廚師合作之後冇睇了!
...

依家仲有拍片呀

大宅

bu-b 發表於 24-6-8 15:15
不過離一離題,試過有一次睇兩個大陸人介紹樓盤,真係笑到我同老公肚痛,因為個男真係唔係幾識包裝同講嘢, ...

你形容得好搞笑呀 可唔可以send條link嚟睇下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

siuyee1234 發表於 24-6-8 16:42
絕對唔係囉,西多士講到明唔會接餐廳廣告,同埋西多士講好多返大陸嘅資訊同貼士,佢都冇
...

係d人封佢囉,我睇到真O咀

水晶宮

siuyee1234 發表於 24-6-8 16:42
...

咁又未必喎,佢之前同一個廚師(好似叫Jacky)周圍去餐廰拍片,冇理由兩個合作都自費喎。都係嗰句,接餐廳廣告冇所謂,但吾好100%有讚冇彈囉。

大宅

HLDMaMa 發表於 24-6-8 16:53
咁又未必喎,佢之前同一個廚師(好似叫Jacky)周圍去餐廰拍片,冇理由兩個合作都自費喎。都係嗰句,接餐廳 ...

哦咁真係唔知喇 ,因為係佢自己講唔會接餐廳廣告,西多士我主要係睇返大陸嘅資訊

珍珠宮

jesski 發表於 24-6-8 13:52
寧願睇啲有質素,出片無咁密嘅youtuber

有嘅,但大部分都唔會target中國大陸啲食肆或旅遊vlog

大宅

回覆 siuyee1234 的帖子

佢明明之前都有接,破店肥哈出名伏店佢在片中句句讚所以畀人鬧。現在說不接是好聽說法,實情是飲食廣告價畀其他人拉低左。價不吸引當然不接。
係人都知商場同支付工具畀到的價錢較高,鑊氣又少。

大宅

HAPPYBABA57 發表於 24-6-8 17:08
回覆 siuyee1234 的帖子

佢明明之前都有接,破店肥哈出名伏店佢在片中句句讚所以畀人鬧。現在說不接是好聽 ...

原來係咁,因為我好少睇西多士介紹餐廳嘅片,真係唔知佢都係買廣告,我主要係想睇一啲資訊,覺得幾實用

大宅

siuyee1234 發表於 24-6-8 17:36
原來係咁,因為我好少睇西多士介紹餐廳嘅片,真係唔知佢都係買廣告,我主要係想睇一啲資訊,覺得幾實用
...

相信佢觀眾群中6成以上認識西多士的人都是因為最初睇佢的深圳餐廳介紹而認識他,2018年時已經好多人睇他的餐廳片作指南,接廣告是後來的事,但餐廳廣告應該上年上半年仲有,其實有廣告也正常,他由兼職變全職了難道要他白做為大家做義工?即使有時介紹到伏店也應該有人會諒解(自費片也有機會遇上YouTuber讚但觀眾覺得難食的可能性)
我只是覺得不再接都沒問題,但不用過份包裝以及誤導觀眾令人以為他從來不接。

至於價錢被拉低也是事實,我有朋友被問過會否上深圳拍餐廳所以知道

伯爵府

醒目開學勳章

回覆 wlea 的帖子

Agree,最近佢條片話生日突發事,有判罪他人嘅意思,感到變質了。
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

首頁
45678...50

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊