單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

引用:+本帖最後由+單親媽+於+11-11-1+11:22+編輯

原帖由 單親媽 於 11-10-30 發表

唔好意思,樓主,你開個post 都預咗人發噏瘋!
我都睇到想喊

別墅

要面對經濟,教育和生活壓力, 你自問單獨一人可應付嗎? 請考慮清楚, 珍重!

男爵府

畀面勳章

點呀?? 樓主...
好擔心...
咁細個, 有排捱呀!!

大宅

樓主,三思呀。
同條甘葛人一齊,送埋來都唔要啦,系咪?相信你宜家只系豆氣多啦,單親得路真的不好行!就系經濟沒問題,也有很多的其他問題困住你。
琳琳,為個甘葛人賠上一生。。。值得嗎?
宜家,你要做的是止蝕。兩年,當賣個教訓.

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

樓主而家點??

子爵府

為啖氣真係白痴, 後生真係敢作敢為, 我都係80後, 但都覺得樓主好唔成熟

樓主, 總之生左出黎就唔好後悔, 呻都唔可以呻,預左睇人面色,同埋要自己開導自己, 唔係自己身體都差埋就慘...有強壯身體仲有得對抗下..但樓主又落過幾次....唉..身體係自己, 你要保重, 如果生左要好好保..唔係就一世既喇..

呢度咁多媽咪都係為你好, 妳好自為之啦

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果個男人係愛你既,就算佢同個女人係結左婚,佢都會離婚同你一齊啦!!點解你仲可以信佢??
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

單親媽 發表於 11-10-30 12:47
唔好意思,樓主,你開個post 都預咗人發噏瘋!

我睇你都答唔出你想生呢個bb生黎嘅原因!我幫你答!

複式洋房

回覆 lailaiha 的帖子

男爵府

引用:我係你+我會唔要+或者生完比人領養+樓主+你

原帖由 jazzcnl 於 11-10-30 發表
我係你 我會唔要 或者生完比人領養 樓主 你年紀太細啦 無事業無基礎 第日點去照顧bb 生左出黎唔等如係偉大 ...
你係一個好好既人

男爵府

引用:回覆 rayrayus 的帖子 果個女人係唔知我有

原帖由 hoiyan1988 於 11-10-30 發表
回覆 rayrayus 的帖子

果個女人係唔知我有左,其實大家一直都唔知大家存在家,但我冇可能理性到唔怪佢囉!!! ...
其實你而家大緊肚,我都想安慰下你,但睇完你寫嘅嘢,我覺得你都幾,而且極品嗰個並唔係個正印,而係你lor,你嗰啲歪理我真係認同唔到,點解佢應該放手應該要走?佢無做錯任何嘢wor,係個男人賤啫拍咗咁耐拖男友有第三者,仲要俾個第三者叫狗男女?無嘢丫!!!你呢啲思想真係未適合做人阿媽,唔好害咗B啦

複式洋房

落左個b, 飛左條仔箅吧.

禁止訪問

伯爵府

樓主, 我身同感受!

我而家都係而對一個咁既問題
一方面好想要個bb, 但我個男友份人性格有d問題..成日好moody, 三日唔埋兩日就搵交嗌..上facebook都唔俾, 話我chating識其他男仔我解釋過好多次fb只add自己朋友佢都唔信..每次大吵大鬧之前搞到我作小產! 本身好地地都見哂家長諗住結婚生bb,點知而家佢又突然發難,問我拎左一萬蚊話租屋之後第二日就話分手! 

我26, 之前小產過一次亦都落過一次bb..今次真係好想要! 但當我朋友問我:你生佢出黎,我知你會係個好媽咪,但係你俾到d咩佢丫? 你自己都未搞得掂..點樣照顧個小朋友?

聽到呢句..我喊到收唔到聲!
因為我自問自己真係俾唔到最好既野個bb

伯爵府

畀面勳章

引用:你仲年輕呀,+生唔生真的是一念天堂,+一念地

原帖由 黃恬恬 於 11-10-25 發表
你仲年輕呀, 生唔生真的是一念天堂, 一念地獄.

不過一定唔好想住生了個BB出來, 就可以套住這個男人, 你現 ...
x2

男爵府

好辛苦!!迫我做二奶...點算.........

你只係23歲,無論選擇係點,你呢個決定就跟你一世!你要好好諗清楚!

別墅

真係要諗清楚.....唔好以氣用事,個男人根本就無心於你! 就算佢分手,都唔會娶你! 就算佢呢刻娶你,都唔會對你好! 咁你為咩呢??
生唔生係要你自己決定,但正如所有人講,BB 唔係玩具,唔係報復的手段,係生命! 你要付出一生的代價的!! 你係咪承擔得起!!

複式洋房

回覆:好辛苦!!迫我做二奶...點算.........

賤格

大宅

畀面勳章

回覆:好辛苦!!迫我做二奶...點算.........

單親媽媽唔易做,不過你都好有勇氣,bb第時一定會對你好好,你要加油呀

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:果個女人唔知我有左,因為我未夠3個月,所

原帖由 hoiyan1988 於 11-10-26 發表
果個女人唔知我有左,因為我未夠3個月,所以冇係個網公開話我有左。如果我依家公開,個衰人就知我玩野,可 ...
你覺得可以唔同佢散咩?
你諗住搶返個大話精返黎做大婆,定係繼續唔見得光?算啦⋯放手,放開所有。

單親路唔易,媽媽同bb都係,唔通你想你媽媽擔心?

忘記過去,重新開始啦!

我是一隻喵

首頁

尾頁

跳至