母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

可憐的琛彥, 你又瘦了,媽媽一定很擔心,你快d食多d野,保番數啦!

男爵府

原文章由 fsy 於 08-5-23 11:49 發表
係上午十一點幾, 即係返咗個兩個幾鐘後, 我同事係我條褲後面發現........................................................... 一個叮噹貼紙呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! c 啦, 都唔知有幾多人見到無出聲呀!!! ...

笑C我喇!

有沒有人會以為你係想用個叮噹貼紙來遮住D野喇!

好正!比我見到肯定笑到停唔到口!

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 12:38 發表

唔係只可以帶一個.........只不過如帶哂兩個, 我情願唔去喇咁辛苦, 而且公司去旅行帶哂全家去好似好誇咁.......

我一定會帶SONNY,佢識野D麻,會開心D!你都做了全泵奶媽咁耐啦,帶個泵去旅行難唔到你.不過有沒有想過要運D奶返來呀?

SONNY陰工喇!快D食多D野補數啦!

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-23 13:58 發表

我一定會帶SONNY,佢識野D麻,會開心D!你都做了全泵奶媽咁耐啦,帶個泵去旅行難唔到你.不過有沒有想過要運D奶返來呀?

SONNY陰工喇!快D食多D野補數啦!

咁又係......, 好啦, 多謝各位意見, 聽日同琛彥去映相, 希望可以去攞埋護照!!!!

我諗應該唔會"運D奶返來"咖啦, 可能比琛彥飲d (如果佢肯嘅話, 佢呢排成日唔係好肯飲), 而且冰箱已創新高峰........約有600安冰貨, hee hee heehee, 彥琳又食半固體, 應該好充足同安全啦呱!!!

大宅

Cyntoby,

你都得,600安冰貨。

你公司去邊到旅行?

大宅

原文章由 wckmay 於 08-5-23 15:03 發表
Cyntoby,

你都得,600安冰貨。

你公司去邊到旅行?

仲投緊票:~~ 北海道, 蘇梅 或 賽班

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 14:50 發表

咁又係......, 好啦, 多謝各位意見, 聽日同琛彥去映相, 希望可以去攞埋護照!!!!

我諗應該唔會"運D奶返來"咖啦, 可能比琛彥飲d (如果佢肯嘅話, 佢呢排成日唔係好肯飲), 而且冰箱已創新高峰........約有600安冰貨, ...

你冰箱都好大喎!

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-23 15:18 發表

你冰箱都好大喎!

我個冰箱除咗放冰奶同兩塊冰種(一塊係我返工用, 一塊係帶奶去婆婆道用)之外, 已經無哂位咖啦, 係一支冰條都放不下了啊!!!

都幾壯觀咖!!!!!

[ 本文章最後由 Cyntoby 於 08-5-23 15:40 編輯 ]

男爵府

有沒有人知道三歲以下兒童入戲院用不用買飛?

大宅

原文章由 bbpooh 於 08-5-23 16:42 發表
有沒有人知道三歲以下兒童入戲院用不用買飛?

我覺得應該唔洗買票(三歲以下或身高不足1米), 不過戲院黑 monk monk 會唔會驚呢?? 套戲咁長會唔會佢地唔耐煩叫走呢????

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 15:39 發表

我個冰箱除咗放冰奶同兩塊冰種(一塊係我返工用, 一塊係帶奶去婆婆道用)之外, 已經無哂位咖啦, 係一支冰條都放不下了啊!!!

都幾壯觀咖!!!!!

影張相唻睇吓ar! 你都應該影底留為紀念.

男爵府

陰公 琛彥究竟食錯咗 d 咩 ar? 一日痾 8 -10 次, 個人實痾到軟曬連玩都無心機 la, 記得俾番 d mama 奶佢飲補補.

俾著我, 我都會帶琛彥去旅行, 彥琳始終仲細未識玩住, 而且琛彥已經大個開始懂事, 如果佢見妳, 倫爸 & 妹妹唔見咗幾日, 佢會知道妳哋成班去咗玩唔理佢. 不過 ...... 話時話, 妳捨得掉低彥琳幾日? 俾著我, 我真係好唔捨得.

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 11:48 發表
各位姊妹,

早呀........!!!!!! 4日無浦頭.....

公司忙到c, 琛彥個肚呢幾日又唔係幾好, 醫生話唔係腸胃炎, 不過可能食咗d嘢唔啱嘅嘢喎, 日日痾成 8-10次, 不過唔係痾水, 所以好忙(又瘦咗, 唉!), 佢三年來從未試咖, ...

男爵府

叮噹貼紙? 子進, 你好抵鍚 ar :;pppp:

原文章由 fsy 於 08-5-23 11:49 發表
係上午十一點幾, 即係返咗個兩個幾鐘後, 我同事係我條褲後面發現........................................................... 一個叮噹貼紙呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! c 啦, 都唔知有幾多人見到無出聲呀!!! ...

男爵府

600 安冰奶 老 cyn, 如果人奶係有市場賣o架話, 睇怕妳都應該變咗做女版李嘉誠 lu. 不過儲咁多唔會過期咩? 冰霜又有咁多位? 我今胎好 cheap, 見妹妹飲嚟飲去都係飲好少奶, 基本上冰霜 d 奶全部都係等唔夠樽就倒咗去換過 d 新, 所以唔捨得俾錢買奶袋, 依家用嚟用去都係用緊果 4x 個 milk bottles 嚟儲奶.

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 14:50 發表

我諗應該唔會"運D奶返來"咖啦, 可能比琛彥飲d (如果佢肯嘅話, 佢呢排成日唔係好肯飲), 而且冰箱已創新高峰........約有600安冰貨, ...

[ 本文章最後由 nan_nan 於 08-5-23 21:34 編輯 ]

男爵府

我都相信三歲以下小朋友睇戲唔需要買飛, 不過同老 cyn 諗法一樣, 咁黑丁丁可能會唔習慣, 丁 ma 妳要有心理準備未睇完套戲就要走番出嚟, 不過凡事總有第一次o既.

係呢, 丁 ma 妳諗住帶丁丁睇咩戲 ar?

原文章由 Cyntoby 於 08-5-23 17:43 發表

我覺得應該唔洗買票(三歲以下或身高不足1米), 不過戲院黑 monk monk 會唔會驚呢?? 套戲咁長會唔會佢地唔耐煩叫走呢????

男爵府

打算去台灣墾丁, 十大一小, 有人去過嗎?

別墅

hi,

我上o左廣州做野幾日,琴晚返o黎,成個人散晒。

樹媽,
你終於遞o左信,恭喜你!
前幾日我同主任講左我想走,但佢叫我唔好走,話老細打算升我,又話度度都係咁,做生不如做熟wor。而另一個打算走既同事又話唔好走住,等出年全港行小班,到時有多d機會至走都未遲!我又猶豫不決la,出面個市好淡,我e+都未搵到工,如果過左呢個月至遞信,要賠一個月糧 點算!

別墅

原文章由 Strawberrys 於 08-5-22 16:14 發表
fsy,

I bought the First Teeth in the Hong Kong Nursing Association for $52. It's cheaper than Jusco or Wing On.

$52咁平,係咪特價?e+永安做緊特價$54.4(都算平),我買左兩支,有無人想買,我今晚會去逛多轉。

伯爵府

好媽媽勳章

I am back! I gave birth to little Evan on May 21st at around 3 pm. It was a very short labor. I went to the hospital at 12:30pm with just a bit of contractions. Praise the Lord. Evan came to the world at 3.05 kg.

Evan is a natural sucker for breastmilk, and milk has already arrived yesterday. However, he sucked almost non-stop for about 2 hours last night instead of letting me sleep. Now, during the day, he is sleeping calmly and waking up every 2 hours for milk.

Ivy is doing better than expected, and always want to see what Evan is doing. Will keep you gals posted.

別墅

原文章由 ivyscyip 於 08-5-24 15:29 發表
I am back! I gave birth to little Evan on May 21st at around 3 pm. It was a very short labor. I went to the hospital at 12:30pm with just a bit of contractions. Praise the Lord. Evan came to the ...

好o野wor,過程又快又順利,繼續加油!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊