自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-08-02 發表仲有

原帖由 meowei 於 15-08-02 發表
眼光淺窄係咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-08-02 發表仲有

原帖由 sarali 於 15-08-02 發表
針對我?太枱舉我了
我講係我所見的!
政治我唔識嘅,我不會参與,所以借題發揮就由得佢地了,網上 ...
旅遊版應該多d共鳴,嗰邊好多jm會去唔同國家,見過唔少事,依個話題間中都會有

別墅

引用:Quote:原帖由 brbaby2007 於 15-08-02 發表

原帖由 ngokwan 於 15-08-02 發表
香港人最大問題,不是質素下降,而是不肯承認自己質素下降;
只有承認自己的不足,痛定思痛,面對問題去糾 ...
Agreed!

別墅

引用:Quote:原帖由 cffw 於 15-08-02 發表我唔係

原帖由 ungoobee 於 15-08-02 發表
同意,就係因為愛香港,先講出真相,香港人唔好再自己呃自己啦 大家互相監察、互相提點先有進步 ...
Agreed!

珍珠宮

引用:兩邊啲回應好唔同,撐港言詞明顯大體有文化!

原帖由 smh 於 15-08-02 發表
兩邊啲回應好唔同,撐港言詞明顯大體有文化!你地真係要好好向佢地學習囉 ...
咪好,大體有文化,我們要做個大體香港人!
最驚講一套做一套

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-08-02 發表針對

原帖由 MsBusy 於 15-08-02 發表
旅遊版應該多d共鳴,嗰邊好多jm會去唔同國家,見過唔少事,依個話題間中都會有

...
下次要去嗰邊分享?
其實 Bk 而家都唔係比人分享架啦!最要用來鬧交,泄忿!講2句就分藍絲黃絲,3句唔埋就分香港人,扮香港人,新香港人,衰大陸人等!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-08-02 發表旅遊

下次要去嗰邊分享?
其實 Bk 而家都唔係比人分享架啦!最要用來鬧交,泄忿!講2句就分藍絲黃絲, ...
又唔係嘅,
不過有人應該睇完你個post,跟手開另一個post話人踩香港人,
唉…總之我覺得有人話香港人唔好,就會出事比人圍,但佢地唔明香港有有品人,亦有無品人,
我自己喺日本都見唔少無品港人 不過咁講可能又會被插,話b6人扮香港人玩分化,踩低香港人

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

香港人是會因應情况而改進的,大家多点善意的討論,情况一定會改善,先做好自己本份吧。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-08-02 發表下次

原帖由 MsBusy 於 15-08-02 發表
又唔係嘅,
不過有人應該睇完你個post,跟手開另一個post話人踩香港人,
唉…總之我覺得有人話香港人唔好, ...
咁佢開多個 post 冇問題呀,不過意見要接受囉!

別墅

回覆:身處泰國,香港人啲質素。。。。。。

扮晒韓妹,都關質素事

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業 / 個人 / 團體 廣告或宣傳推介成份之字句 / 圖片 / 超連結

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ntefamily 於 15-08-02 發表

珍珠宮

引用:香港人是會因應情况而改進的,大家多点善意

原帖由 142526 於 15-08-02 發表
香港人是會因應情况而改進的,大家多点善意的討論,情况一定會改善,先做好自己本份吧。 ...
係,我出到外邊都多數微笑點下頭,大家出黎玩享受,開開心心麻!

子爵府

引用:Quote:原帖由+ungoobee+於+15-08-02+發表大

原帖由 ntefamily 於 15-08-02 發表
真心希望香港年輕一代爭氣,唔好自甘墮落。
好多都真係唔爭氣,個個鍾意做乜就做乜,又愛跟風!只希望香港新一代唔好個個都咁廢咋

伯爵府

引用:HK仲有幾多HK人呀..十幾年港男係咁北上

原帖由 幸福花 於 15-08-02 發表
HK仲有幾多HK人呀..十幾年港男係咁北上輸精.呢一代雜
你確定你父母祖先係原居民?

珍珠宮

引用:扮晒韓妹,都關質素事

原帖由 anpanmankids 於 15-08-02 發表
扮晒韓妹,都關質素事
我開頭以為佢地係韓妹,出口成文就知了。。。

我寫呢句冇意思嘅!

男爵府

siuba 發表於 15-8-2 07:28
冇錯……人哋大陸人都冇咁嘈……羞家到死……影衰哂!
根本成日批鬥大陸人無禮貌,嘈既人,真係有0羊资格去話人?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:身處泰國,香港人啲質素。。。。。。

子爵府

引用:由於自由行,需要經常坐地鐡,啲人都好有禮

由於自由行,需要經常坐地鐡,啲人都好有禮貌,不會你推我批踭,就算人多都不覺辛苦,今晚吃完晚飯坐地鐡返 ...
泰國人又真係有品過香港人,幾年前搭BTS,有個婆婆入車,幾個乘客立即起身讓位,周圍的人都很禮讓,講野又唔會大大聲,香港真係難小小囉。
我成日去唔同地方,總之有人高談闊論,大聲爆粗傾計,小朋友開盡個聲音睇兒歌,多多要求,一唔做唔到要求就投訴又屈人送野,多數係香港人!我就係土生土長香港人,更加覺得好失禮!唔好話香港人唔幫香港人,世界變了,香港人好多呢d cheap人,真係幫唔落

侯爵府

smh 發表於 15-8-2 15:52
兩邊啲回應好唔同,撐港言詞明顯大體有文化!你地真係要好好向佢地學習囉 ...
幻想,是美好的。

一分
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

水晶宮

回覆 88muimui 的帖子

其實原唔原居唔重要,宜家大陸又唔係差,係度扎根幾代嘅人負出唔小血汗,有些真的不擇手段過嚟,一年又可申领福利,大陸又大把資產!我只係唔明點解係都要逼埋咁多人落嚟搞到H K嘈夜嘈!

首頁

尾頁

跳至