跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我呀工人仲住緊醫院,醫生今日話佢係惹左最毒0既抗藥性金葡萄菌,我頭先問過一位相熟醫生,佢話呢隻菌好毒,有傳染性,真係煩
我家仲有小朋友,煩死

珍珠宮

原帖由 may123 於 09-1-23 13:54 發表
我呀工人仲住緊醫院,醫生今日話佢係惹左最毒0既抗藥性金葡萄菌,我頭先問過一位相熟醫生,佢話呢隻菌好毒,有傳染性,真係煩
我家仲有小朋友,煩死

咁真係要小心呀,出得院都問醫生駛唔駛隔離下wor!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

珍珠宮

預祝各位新年快樂,身體健康,萬事如意

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 yhk329 於 09-1-22 11:30 發表
今早珍寶珠睇新聞時大叫
奧巴馬揸錯筆呀
跟住重問老師會唔會要佢刷晒再寫過
原來新聞片內影到這位新總統在簽署行政指令時
揸筆姿勢有問題

我冇記錯奧巴馬係用左手的, 所以姿勢會好唔同, 不過珍寶珠都好有觀察力.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

環保接龍勳章

原帖由 may123 於 09-1-23 13:54 發表
我家仲有小朋友,煩死

都真係好煩!希望姐姐快d好番啦!

珍珠宮

環保接龍勳章

祝各位
合家平平安安, 開開心心, 健健康康!!

珍珠宮

牛年o黎到啦
祝大家
新年進步
身體健康

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

新年快樂!

珍珠宮

好媽媽勳章

祝大家新年快樂!
 個個身體健康!
 小朋友聽聽話話!
 大人賺多d !

大宅

新年進步 ! 身體健康 ! 笑口常開 ! 大人事事如意 ! 小朋友快高長大, 學業猛進, 聽教聽話 !

禁止訪問

大宅

祝各位:

身體健康

心想事成

笑口常開
:-P

男爵府

恭祝各位靚媽愈來愈靚, 老公仔女聽教聽話, 大人揾多d, 細路精靈d, 一家大細身體健康!!

amy,
在家傭果邊見到你起火, 咁點呀, 又要換工人啦....請海外要等太耐啦, 我覺得你個case都係揾本地啦, 隔山買牛同買現成個結果都可能係一樣, 無謂side自己時間. 話時話我叫我姐姐儲夠一機自己衫就放入洗衣機洗, 唔想佢掛到周圍係 (同埋應該會乾淨d), 但我都冇認真check過佢洗野既程序, 等我番去"及及"先. thanks god而家呢個so far so good, 對小朋友都好有愛心, 仲肯花時間睇recipe book學煮野, 希望繼續落去都表現理想咁就還得神落啦.

點解我每次post完都會去左好後既 ?

珍珠宮

尋日去左 jac 介紹o既塱原農莊,真係幾好玩

男爵府

係邊樹架?
原帖由 webjen 於 09-1-29 16:59 發表
尋日去左 jac 介紹o既塱原農莊,真係幾好玩

我之前件極品印印今日打比我99叫佢傳話同我講對唔住, 攪錯左 - 我99一頭霧水因為佢唔知件極品去勞工處告我欠薪, 我估佢終於揾到野做, 所以比個signal我等我唔洗去見個labour officer. 真可惡. 哎, 不過睇得家傭果邊既故事多, 就覺得佢都未算極品, 大把人'勁'過佢

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

nik ma,
早兩日我都想起你, 想問你上一件極品印點. 好在佢而家停手唔玩告你, 咁樣就少好多麻煩.
你個舊印印咁衰, 我建議你過多兩三個月, 放佢個名在家傭版的black list度. :tongue:

我而家個賓賓早個零禮拜前我都想換的了, 因為實在接受唔到佢洗野清潔做得唔好. 來左兩個月我個個禮拜都提佢兩三次洗野要洗乾淨d, 我又要求佢用碗盤將成隻碗/碟浸著來過水. 如果佢有跟我提示係唔應該過唔清水的, 即係話佢做野"拿西"之餘又唔聽教.
我今次換工人會睇賓同印, 不過都係想搵個講英文的工人.

珍珠宮

好媽媽勳章

duplicated

首頁

尾頁

跳至