懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

tsubalia 發表於 18-8-23 09:45
我去年搵劉醫生照結構又冇乜野wo, 果日仲要連埋我老公,自己父母入房睇都ok, 佢知我聽障都好耐性問我問題。 ...

我第一次搵佢都對佢印象好好,點知第二次就賴哂野!

複式洋房

sky89 發表於 18-8-23 09:33
咁衰....
澳門的孕媽們講到劉子健好好,好buy他

香港大把母胎權威醫生!唔係得佢一個!

複式洋房

莫失莫忘 發表於 18-8-23 08:59
我搵林勇行照結構,朋友一早話定我知佢唔係多野講類型所以我都有心理準備。照時某d位佢有用力壓但我接受到 ...

佢係照到我肚好痛,照完幾日都痛,權威唔代表可以咁,再做得耐都唔會成日想整痛人掛?除非心理變態!

複式洋房

改造人 發表於 18-8-22 22:21
嘩,估唔到因為呢個post先引咗咁多負面經歷嘅分享出黎點解之前完全無聽過呢位名醫原來係咁嘅!
...

我寫出黎係希望唔好再有孕婦好似我咁慘,貼咁多錢買難受,香港仲有其他母胎權威可能比大家揀

複式洋房

triangel2018 發表於 18-8-22 22:57
我好體量樓主既心情
不過客觀說一句, 支持劉醫生既人也有很多, search一下BK過住劉醫生既post, ...

如果你受到同我一樣嘅對待,我相信你一定唔會咁講。佢權威佢夠經驗就可以share可以討論,但遇到真實嘅唔好嘅待遇就不宜討論,都幾好笑

複式洋房

candybar123 發表於 18-8-22 20:54
I also had bad experience with him. He is very impatient and didn't want to answer my questions.

Exactly!! 唔係得我一個咁講,即係佢真係咁對人

男爵府

xNicKx 發表於 18-8-23 20:34
佢係真係有料嘅,但態度都好重要,仲要大大力整痛人,都唔知點解要咁!
...

唔知你有無俾佢照過。但佢照緊每一part 時,都會口噏噏數骨頭數量,也會細心睇器官入面血液流入流出的情況。(解釋俾我知藍色係流出,紅色是流入)邊部份要注意或者要等B.B. 唔郁先睇到。我講明我唔係讀醫,但我覺得照到咁清楚 我個人覺得5500係值得的。即使佢無乜同我講無聊野。

坦白講,照結構周街都係。有平也有貴。最重要係report 清楚程度。真係已足夠。

醫生都係人,nice 唔nice都無所謂。重點係專業啫。

水晶宮

LoveRilakkuma 發表於 18-8-23 06:49
https://www.facebook.com/1403132123335425/posts/2032808597034438/

有人問過當時人,佢係高錦安照結構 ...

明白
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

複式洋房

回覆樓主:

我完全同樓主既經歷一模一樣…
我係照初部結構時上去…佢又係大大力咁照…我話痛…佢就好負氣咁話痛就吾好照啦…搞到我痛都吾敢出聲…驚佢停手吾照…
問左一條問題姐…佢就好惡咁話都未照完…
d語氣態度衰到呢…我老公坐係隔離聽到都呆左!
不過可能因為我遲到啦…令佢好吾高興…

唉…我仲約左佢照中期結構…驚驚…
諗緊好吾好BOOK定多個做後備…
費時到時我真係痛…而又搞到醫生照照下堅吾照…

複式洋房

改造人 發表於 18-8-22 22:21
嘩,估唔到因為呢個post先引咗咁多負面經歷嘅分享出黎點解之前完全無聽過呢位名醫原來係咁嘅!
...

我book佢前上網search過都無乜negative comments, 仲以為自己係個別例子,到睇到呢個post先知原來有咁多人有同樣不愉快嘅經歷!

男爵府

Sab2010 發表於 18-8-23 22:41
我book佢前上網search過都無乜negative comments, 仲以為自己係個別例子,到睇到呢個post先知原來有咁多人 ...

會唔會有機會係,佢以前真係曾經好好,但而家近期因為whatever原因(更年期?其他私人理由?)情緒差咗、脾氣差咗。

正所謂人會變,月會圓,醫生都係人,都會變嘅。專業醫學知識唔會變,但話晒做咗咁多年,性格、情緒、脾氣點都會有d走樣。呢個故事教訓我地,網路search comment都要定期update

男爵府

pluto528 發表於 18-8-23 22:37
我係照初部結構時上去…佢又係大大力咁照…我話痛…佢就好負氣咁話痛就吾好 ...

見到而家咁樣突然d負評四方八面洶湧而出都幾震撼

你做咩咁驚仲要再番去,搵第二個唔得咩?

別墅

pluto528 發表於 18-8-23 22:37
我係照初部結構時上去…佢又係大大力咁照…我話痛…佢就好負氣咁話痛就吾好 ...

睇得唔開心梗係轉啦,盡快搵過個,香港仲有好多照得細心又溫柔既醫生

大宅

改造人 發表於 18-8-23 22:51
會唔會有機會係,佢以前真係曾經好好,但而家近期因為whatever原因(更年期?其他私人理由?)情緒差咗、 ...

我同老公講起呢件事,佢好愕然,仲話劉醫生態度好好,好nice好專業!

我今年6月尾照完,感覺同老公好一致,不過可能個別事件,好似我宜家產檢嘅醫生都有兩極評價,但我同老公都覺得好好!

希望有唔愉快經歷嘅JM唔好再諗住,最緊要B B健康!

P.S. 我照嗰日BB趴低咗,劉醫生墊高我個肚照咗半個鐘,落床好暈,過程佢係咁叫我放鬆,唔係就照唔到,有時稍有用力但唔至於整痛我

侯爵府

Disum 發表於 18-8-22 18:47
林勇行也一樣咁串咁大鑊

我揾佢做結構,一d都唔串,仲超有耐性

複式洋房

回覆 freshrose 的帖子

我都系搵林勇行,亦唔覺得佢串,佢系講野細聲,但當有野唔明嘅時候問佢,佢都好樂意回答,最緊要系每part都照得好仔細啊。我來緊都book左佢做孕後期檢查,雖然貴D,但我求個安心,呢d錢值得比。

大宅

xNicKx 發表於 18-8-21 00:30
佢用力都算,仲要態度極之差,我已經一直無問問題無出過聲,等佢專心照,最後只係開口問左一條問題佢已經 ...

我想問你睇個個係劉醫生?因為佢好似有另一個醫生睇架。

大宅

回覆樓主

就係見到仲有其他醫生(emoji)‍⚕️

別墅

freshrose 發表於 18-8-21 12:34
我b 唔合作,我係林勇行照,林醫生都有不停拍我個肚,同用枝超聲波頭好大力壓我個肚,我仲要重覆咁樣成兩 ...

我中立的,不過我諗緊在醫生角度會不會覺得大力冇問題,而且其實真是傷唔到個b? 最緊要照到個b?當然孕婦話痛,醫生態度應該要好D,例如,忍下啦。態度差就真是不能接受

別墅

改造人 發表於 18-8-23 22:51
會唔會有機會係,佢以前真係曾經好好,但而家近期因為whatever原因(更年期?其他私人理由?)情緒差咗、 ...

我覺得劉医生初開業時態度好好,5年後我第二胎找他照结構,bb不太合作,他就開始黑面

首頁

尾頁

跳至