自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

fwp 發表於 19-1-27 20:25
上京东买是不是可以送来香港?就是行貨

大陸制式與香港會有所不同嗎?

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

angela0206 發表於 19-1-27 20:31
香港有nova4 買啦?早兩星期仲未見有,想睇下大陸平定香港平

上台價

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

theclacheng 發表於 19-1-27 21:02
大陸制式與香港會有所不同嗎?

无区别,你买全网通就得,基本上都 cover 到不同电讯公司。不过而家大部分手机都是全网通。
但是,大陆买你要自己装 google play,好简单,我都是大陆买的,在 huawei 自己的应用程式市场就可以装 google playstore。

心盲最可怕。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

lyh80115 發表於 19-1-26 19:30
我用機從來唔講信心,用咗先算。你睇下81樓部機,三千幾用到旗艦級CPU,同價三星只畀中階U。學下睇spec就 ...

C6係星粉
但自從身邊朋友由果粉轉做米粉同花粉
話下次換機都轉國產~
結果佢電話plan續約送iphone X
俾我trade咗換p20pro
而我部mate9pro就俾佢做士啤
打機爽歪歪

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

yucl_hk 發表於 19-1-27 21:05
三叔有好多預設apps, 删除唔到

華為大部分可以del

王國長老

angela0206 發表於 19-1-27 20:31
香港有nova4 買啦?早兩星期仲未見有,想睇下大陸平定香港平

31/1正式公開發售

翡翠宮

小倩 發表於 19-1-27 21:42
C6係星粉
話下次換機都轉國產~

我有3位同事買咗Oneplus打機,影相嘅有Mate20pro、P20pro、魅族16th plus,我就唔打機唔影相,Honor啱我 ,旗艦U+NFC就夠。

王國長老

lyh80115 發表於 19-1-27 22:01
我有3位同事買咗Oneplus打機,影相嘅有Mate20pro、P20pro、魅族16th plus,我就唔打機唔影相,Honor啱我 : ...

睇見OP二手價都企得好硬,抗跌價力拍得住蘋果
OP3T都仲要2千幾
係咪真係值呢個價

翡翠宮

小倩 發表於 19-1-27 22:08
睇見OP二手價都企得好硬,抗跌價力拍得住蘋果
OP3T都仲要2千幾
係咪真係值呢個價

3T舊啦,鹹魚600到800人仔,我老婆用緊,超順,順過我部榮耀9,我部仲係eMMC咋。

琥珀宮

一定係華為,三叔好處只係多機殼揀(但要係NOTE/S系列)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果兩隻俾我揀嘅話,我會揀華為

大宅

回覆樓主:

點解個個用華為都好好 但我就唔得
入手佐部p20換佐兩部都係facebook hang機
再換部nova 3i 就係wifi收唔到 真係炆哂

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用緊 Iphone 8P,想轉華為,影相為主,邊款型號好呀?
愛 我 就 別 傷 害 我

翡翠宮

kitwong 發表於 19-1-28 22:55
用緊 Iphone 8P,想轉華為,影相為主,邊款型號好呀?

Mate20pro,鍾意特大mon就20X

翡翠宮

小倩 發表於 19-1-27 21:42
C6係星粉
話下次換機都轉國產~

好消息,天際通終於可以用非大陸身份證購買啦 。出國旅行唔洗買sim卡都上到網!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 19-1-29 09:07
Mate20pro,鍾意特大mon就20X

20X 即係 P20pro ?
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

kitwong 發表於 19-1-29 11:11
20X 即係 P20pro ?

mate 20x

王國長老

lyh80115 發表於 19-1-29 09:10
好消息,天際通終於可以用非大陸身份證購買啦 。出國旅行唔洗買sim卡都上到網!

...

去邊度?
$12/日平喎

翡翠宮

小倩 發表於 19-1-29 11:47
去邊度?
$12/日平喎

83個國家/地區,你入天際通望下,有好多plan。但留意啲無限plan通常係頭一二百MB高速,之後係Standard speed……

首頁

尾頁

跳至