自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

侯爵府

攞住香港人工係內地洗緊係覺得比較抵,本地人唔會覺得平。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:38
我冇話外國月亮特別圓,只係議事論事, 你唔使咁大反應嘅, 你咪繼續去囉
...

你都冇去過就唔好同人拗啦,真實用家意見又唔鍾意聽,又屈人激動
下次教你的朋友上淘寶買飛,可以慳返20蚊買草餵長頸鹿

珍珠宮

虎到金來勳章

blackberry 發表於 24-4-7 14:33
係囉,你有權唔買呢啲額外野,都可以睇哂所有動物架,又冇強逼,真係咁唔捨得就唔再去囉。
我年尾仲去左另 ...

總有人覺得深圳應該仲係10蚊8蚊先係叫正常,有人去深圳高級少少嘅餐廳食餐飯,覺得應該係快餐店價錢先係正常,記得之前有人話6個人食海底撈600蚊話好貴

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 14:40
講左咁耐原來未去過,咁人云亦云就唔好啦,樓上都有JM話抵玩,各有喜好,你自己衡量囉
...

其實我由頭到尾都冇話深圳動物園唔好喎,你真係要留心人哋講乜 我只係71樓話,外國動物園抵玩。講咗咁耐,原來你都唔知人哋講乜。我小朋友已經大,過晒去動物園嘅年齡,不過十幾年前,我都帶佢哋去過長隆,我覺得好玩㗎。

唔好人哋一講外國,你就覺得人哋唔愛國, 我回鄉嘅次數都唔少

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 14:43
你都冇去過就唔好同人拗啦,真實用家意見又唔鍾意聽,又屈人激動
下次教你的朋友上淘寶買飛,可 ...

謝謝,留返你慢慢餵喇
我諗我朋友真係冇太大興趣,佢話日本動物園抵玩

大宅

polliebb 發表於 24-4-7 14:46
總有人覺得深圳應該仲係10蚊8蚊先係叫正常,有人去深圳高級少少嘅餐廳食餐飯,覺得應該係快餐店價錢先係正 ...

深圳好多早餐係十蚊8蚊,中午飯2x,多數本地打工人食。但香港人特登上去多數食好少少啦,上面百幾人均都已經係好好食,燒肉都有埋人幫你燒

珍珠宮

虎到金來勳章

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 14:50
深圳好多早餐係十蚊8蚊,中午飯2x,多數本地打工人食。但香港人特登上去多數食好少少啦,上面百幾人均都已 ...

但好多人入間好啲嘅餐廳,諗住係地道小店價錢

珍珠宮

好媽媽勳章

chindy-chu 發表於 24-4-5 10:39
大陸物品價錢只係合理,係香港店舖長久以來食水太深
長久而來香港啲舖頭,幾蚊入貨買幾十蚊,幾十蚊入貨賣 ...

所以香港係好多百萬富翁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:47
其實我由頭到尾都冇話深圳動物園唔好喎,你真係要留心人哋講乜 我只係71樓話,外國動物園抵玩。講 ...

你愛唔愛國關我乜事,我都唔係淨玩國內樂園,我唔得閒理你幾樓講過乜,不過你都聽朋友講,睇樓上講,咁就唔好攞嚟講到事實咁

子爵府

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 12:35
內地微信落單好多時其實都要比埋錢先,但好神奇唔會覺得offended

但系香港未食完,waiter行埋黎叫埋單會 ...

好唔同!
微信落單即時比錢
你之後可不停加單
得同你去麥記不停買野食繼續坐

香港餐廳係堆張單俾你埋
即係話你最好唔加單同差唔多時間要走啦

大宅

polliebb 發表於 24-4-7 14:55
但好多人入間好啲嘅餐廳,諗住係地道小店價錢

一舊水,香港食到乜?

深圳侍應雖然係6000蚊人工,但包三餐包住津貼各種福利,整體同香港唔系差好遠。香港搵兩萬,扣租交通食物,無咩$剩

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 14:57
你愛唔愛國關我乜事,我都唔係淨玩國內樂園,我唔得閒理你幾樓講過乜,不過你都聽朋友講,睇樓上講,咁就 ...

喺你回應之前,你都要睇下人哋講乜,如果唔係就會搭錯線 我重申,我冇話深圳動物園唔好㗎,係你咁激動講一大輪咋

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 14:49
謝謝,留返你慢慢餵喇
我諗我朋友真係冇太大興趣,佢話日本動物園抵玩
...

去奈良餵鹿都要錢啦,你朋友真係双標

大宅

ilej 發表於 24-4-7 14:57
好唔同!
微信落單即時比錢
你之後可不停加單

所以我唔明點解香港啲餐廳唔引入呢啲系統式服務,反正個waiter都唔得閒理人㗎啦

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 15:01
去奈良餵鹿都要錢啦,你朋友真係双標

一定要去奈良咩

翡翠宮

MissMaMa 發表於 24-4-7 15:00
喺你回應之前,你都要睇下人哋講乜,如果唔係就會搭錯線 我重申,我冇話深圳動物園唔好㗎,係你咁 ...

你有時間睇下你打字多定我多啦 奈良都係隨便講下,我去玩啦,唔同你吹

珍珠宮

blackberry 發表於 24-4-7 15:03
你有時間睇下你打字多定我多啦 奈良都係隨便講下,我去玩啦,唔同你吹
...

我冇打字喎,我用語音㗎

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 12:24
長隆又無,系遊覽電瓶車要錢,可以不坐,野生動物園都多野睇,帶過美國朋友去睇,佢都幾impressed
...

長隆幾好呀,我鍾意,不過已經係好多年前去

大宅

MissMaMa 發表於 24-4-7 15:05
長隆幾好呀,我鍾意,不過已經係好多年前去

今次去三亞租咗架遊艇出海三小時,63呎遊艇,包船長船員助手,淨係1800,爽 海上活動都係,好玩,平。

珍珠宮

乖寶寶布布 發表於 24-4-7 15:14
今次去三亞租咗架遊艇出海三小時,63呎遊艇,包船長船員助手,淨係1800,爽 海上活動都係,好玩 ...

好正
之前去過2次海南島,都係跟團去,不過嗰時海南島好落後,酒店亦冇而家咁靚。希望有機會再去,下次再向您請教。

首頁
56789...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊