跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 combatfung 於 10-5-27 13:20 發表
Hi Hi! 你地好呀! 知道葵馥有個FORUM, 入黎傾下計! 我都住葵馥架! 搬來只有一年, 而且係新手媽媽, 有好多野想請教, 我想問你地個B, 而家讀緊邊間幼稚園???有無好介紹??我個女而家4個月, 係咪而家已經要報名架啦! 個D ...
妳要讀名校咩?!唔係既話跟正常時間去報咪得囉~2012年既9-1月係各校招生日~3歲2013年9月開學~

別墅

暑假快到, 我個仔10歲, 有沒有家長可以幫我照顧他, 六月至九月中, 可到你們的家, 本人住葵蓉苑

大宅

聽d媽咪講話, 我地葵馥苑有個印尼工人係"大家姐", 呢個大家姐工人個頭髮染哂"金色" , 照顧兩個小朋友, 大個係"仔", 細個係"女", 其實我個有留意佢好耐....覺得佢真係好差, 平時已經"黑口黑面", 自己不斷講電話, 個b女就坐係垃圾房門口爬爬下, 真係好唔衛生, 有時一大班工人聚集時, 有比其他d工人又會攪下, 錫下個b女, 真係好嘔心, 其實我好希望個太太會睇到個post...知道個工人d唔好野....

其實我都知樓下都有d好好既工人....起碼比我見到佢地係有責任感去照顧小朋友.....會睇實個小朋友

我都有工人, 我亦都明白, 每個工人都會"偷懶"同"傾計"既時候, 只要唔過份, 我都接受....
今次我真係睇唔過眼, 要呻一呻

禁止發言

男爵府

有冇住係葵馥苑讀York PN 下午班嘅朋友仔 ?

大宅

噢,家陣先發現e個post

別墅

好唔開心,本人又被變態婆偷了鞋,已經是第2次了,點解咁不幸

第1次是高跟鞋,後來妳們指此變態人只哄高跟鞋,而今次是矮跟鞋,由於每日返工都穿,所以放置門口,想不到那麼不起眼的鞋竟然也是目標

男爵府

我想知妳講緊係唔係我成日見到果個,個B女係唔係一歲多好得意,肥肥圓圓..但係我唔見工人講電話,日日早上7點9都會見到一個似妳講野係下面
原帖由 PEGGYP 於 10-6-25 11:27 發表
聽d媽咪講話, 我地葵馥苑有個印尼工人係"大家姐", 呢個大家姐工人個頭髮染哂"金色" , 照顧兩個小朋友, 大個係"仔", 細個係"女", 其實我個有留意佢好耐....覺得佢真係好差, 平時已經"黑口黑面", 自己不斷講電話, 個b ...

男爵府

原帖由 cecily88 於 10-8-20 17:37 發表

第1次是高跟鞋,後來妳們指此變態人只哄高跟鞋,而今次是矮跟鞋,由於每日返工都穿,所以放置門口,想不到那麼不起眼的鞋竟然也是目標 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 cecily88 於 10-8-20 17:37 發表

第1次是高跟鞋,後來妳們指此變態人只哄高跟鞋,而今次是矮跟鞋,由於每日返工都穿,所以放置門口,想不到那麼不起眼的鞋竟然也是目標 ...

下,而家仲有偷,我以前都比人偷過一次,我以為而家無發生添,所以我d鞋唔會再放出面,只放拖鞋同cheap cheap既鞋

別墅

就係因為日日著返工,都係用來粗著的,此料不及也是變態者的target啫
眼見同一樓層放在門廊的鞋比我還要多,為何又選中我?唔通偷開有舖引

原帖由 hudsonchui 於 10-9-3 18:01 發表

下,而家仲有偷,我以前都比人偷過一次,我以為而家無發生添,所以我d鞋唔會再放出面,只放拖鞋同cheap cheap既鞋

大宅

有無人可介紹湊3歲仔仔?急急地,因想炒賓!
大家幫幫手,thanks

男爵府

妳果對香啲~
原帖由 cecily88 於 10-9-6 12:24 發表
就係因為日日著返工,都係用來粗著的,此料不及也是變態者的target啫
眼見同一樓層放在門廊的鞋比我還要多,為何又選中我?唔通偷開有舖引

子爵府

hihi!我住樂葵mami,我老公係消防,消防宿舍單位少過警察好多,我老公家下撈左13年,家下一家三口(二月就黎四口),再加埋工人,都係住兩房,我問老公大唔大機會拎到三房,佢都話機會好細,唉...好似tuen mun宿舍都係比警察,真係好想講,d消防宿舍組好無用....咩都幫唔到我地

大宅

下?? 唔係嘛, 又偷! 可能你個對閃得滯呀, 會唔會係d 賓賓/印印呀?

原帖由 cecily88 於 10-9-6 12:24 發表

別墅

邊係呀! 淨黑色,無特別,我都想知咩人咁變態!

唔通我個單位向住 車立 口?

原帖由 Aurea 於 10-9-15 00:21 發表
下?? 唔係嘛, 又偷! 可能你個對閃得滯呀, 會唔會係d 賓賓/印印呀?

別墅

N班介紹

各位葵馥苑O既靚媽媽, 你地會俾BB讀邊間幼兒園, 可唔可以俾D意見, 因為係新手媽媽, 而且搬O黍無耐, 又唔熟地頭, 因為我個B係大B, 1月出世, 所以想早D俾BB讀書, 唔駛成日跟住個工人, 而且學校又有小朋友同佢玩, 又有野學又有野玩可以開心D, 但係就想近D屋企, 同埋返半日, 唔知你地有無好介紹呢? 謝謝!!!!!

大宅

無理由架! 我單位都係向住 車立 口 bor!
我都有時會放d鞋係出面 (如果落雨天!)

原帖由 cecily88 於 10-9-24 05:30 發表
邊係呀! 淨黑色,無特別,我都想知咩人咁變態!

唔通我個單位向住 車立 口?

大宅

好似"亞斯理堂"有幼兒班架, 已經係最近架la ! 其他既就係"大窩口救世軍" 不過好似要好早(即bb時)就要排籌!

原帖由 combatfung 於 10-9-27 17:29 發表
各位葵馥苑O既靚媽媽, 你地會俾BB讀邊間幼兒園, 可唔可以俾D意見, 因為係新手媽媽, 而且搬O黍無耐, 又唔熟地頭, 因為我個B係大B, 1月出世, 所以想早D俾BB讀書, 唔駛成日跟住個工人, 而且學校又有小朋友同佢玩, 又有 ...

別墅

係呀! 救世軍我打過電話去問, 佢地話已經FULL 左, 所以而家咪急住搵幼兒囉! 我驚連其他都FULL埋, 呀! 我想問"亞斯理堂"好唔好架?唔知多唔多新移民讀呢?謝謝!!!!
原帖由 Aurea 於 10-10-5 00:16 發表
好似"亞斯理堂"有幼兒班架, 已經係最近架la ! 其他既就係"大窩口救世軍" 不過好似要好早(即bb時)就要排籌!

首頁

尾頁

跳至