懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩....你仲勁過我,食埋ice cream
(但m記ice cream我唔敢食,因為係軟雪糕,好易有菌,你都唔好食咁多呀 )

free glass....我有blue & purple (同事唔換,比埋個quota我 )

原帖由 piglet0529 於 09-7-30 16:00 發表

Yeah! 我去完pwh糖尿覆診, lunch都食咗m記加大個餐+ice-cream ,有免費coca cola杯, choose咗綠色...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 高齡牛師奶 於 09-7-30 16:10 發表
咦.melody

size都唔錯噃. cheese真係好長胎架.好多人臨尾唔夠磅都係食cheese增加bb 重量...

反而qe醫生叫我咪食咁多嘢.話bb會近8磅好難生.....

Cheese good ma? My mcdonald lunch choose咗足三両, 有兩片cheese...
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

原帖由 De_baby1 於 2009-7-30 15:26 發表
我想問,我edd係28/8,我應該幾時開始飲白蓮so 呢

其實之後我有睇開何ec,定係就咁返何ec度等佢幫我清胎毒好呢

我EDD8/31 ,book左8/19開刀,我係7月頭開始飲,每星期一劑,有朋友話白蓮鬚比較涼,第二劑開始我就加左葡萄乾一齊煲,重有兩只蛋。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 melody333 於 09-7-30 16:10 發表

嘩 !你哋已家好似啱啱放監,食KFC、Mcdonald、Ice-cream、凍飲、重話去板長...........
我見到都想即刻落去商場Mcdonald 先 !

你地個個都咁乖既....
9個月以來, 我都冇停過食m記同kfc wor...

子爵府

我好thin.. (有前102左右,now都係應該係 120多d)

dr yu一路都話bb係中碼,但又估出世有7-8磅 (但我順產,我一路都係想bb係7磅留下)

原帖由 melody333 於 09-7-30 16:03 發表
報告下先 :

昨日35W+2睇C+,照完都無咁擔心,呀B嘅size有反彈回升,唔係below average 啦 !:D
全靠我每日兩杯孕奶,日日芝士夾麵包,蛋就唔係日日食,一星期3~4隻。

BPD 8.66
2612g
59.5%
醫生話肚圍唔細,即是內臟發育正常。估 ...

大宅

好媽媽勳章

我去 starbucks 用 pccw wifi + iphone 咋.

c6 我使o左佢返屋企訓啦, 我同佢琴晚都成晚無訓. 佢一陣探病時間再o黎. 不過我打過俾佢, 佢好似都無乜點訓咁o既.

我o係產前房都係, 一時又話換床單, 一時又呢樣o個樣, 又成日話我個走佬袋大個 (我用一個 32L 背囊裝晒所有o野), 話我搬晒成間屋返o黎. 關佢鬼事咩.

搞到我都訓唔到.

子爵府

我今朝己經食左cheese夾麵包,頭先m記又食double cheese burger

原帖由 piglet0529 於 09-7-30 16:15 發表

Cheese good ma? My mcdonald lunch choose咗足三両, 有兩片cheese...

大宅

BK Milk勳章

各位 , 我都係24/7 生左啦 . bb 有6.5lbs. ok 啦 .. heee, 大家繼續努力 .

子爵府

白蓮鬚唔係話幫助順產咩??
你開刀都要飲?

加葡萄乾一齊煲-->我寫低先,thanks~

原帖由 melody333 於 09-7-30 16:16 發表

我EDD8/31 ,book左8/19開刀,我係7月頭開始飲,每星期一劑,有朋友話白蓮鬚比較涼,第二劑開始我就加左葡萄乾一齊煲,重有兩只蛋。

複式洋房

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 15:34 發表
係呀...咁我都係唔咁早飲住lu...等我下星期先叫亞媽買,14/8開始放產假先飲lu

太早飲,我驚b女係我公司出世

聽講過左7個月越早飲越好, 如果唔係會清唔哂d胎毒架, 白蓮鬚好似係溫性野, 唔會好涼架wo...

複式洋房

原帖由 BB_Duck 於 09-7-30 16:22 發表
各位 , 我都係24/7 生左啦 . bb 有6.5lbs. ok 啦 .. heee, 大家繼續努力 .

Congrats ar!!順產, share下呀..

子爵府

其實我唔乖架....

除左頭4個月介清外,5個月開始己經食ice cream、飲凍飲(走冰)、珍珠奶茶,till now約食左5次m記

原帖由 雨晴B 於 09-7-30 16:20 發表

你地個個都咁乖既....
9個月以來, 我都冇停過食m記同kfc wor...

子爵府

恭喜~
多d休息,努力湊b

原帖由 BB_Duck 於 09-7-30 16:22 發表

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

由尋晚9點幾開始冇睇post,竟然已經又咁多版,真係好勁!!!!!

princess,
我都懷疑ada去左生仔,佢連msn, facebook都冇去,可能比鬼佬激到火得濟呢

我今日第1次去健康院check-up,原來唔係等見醫生最耐lor,而係等攞番份排版,激c,足足等左成55分鐘,都唔知有冇攪錯架.......成個鐘先比番人

跟住去左食ucc 的lunch,好滿足
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

大宅

高齡牛師奶 ,
出世會有8lb,咁你已家咪要節食 ? 不過你已家病緊,都唔食得多嘢 !

De_Baby1,
你都比我重磅。我未有前100磅,5'3",而家只有120磅,重係晚上食飽飯時嘅重量。

雨晴,
你怕唔怕呀B會熱氣呀 ?

男爵府

你食左5次m記咁少? 我吃左唔知幾多次, 不過老公唔比吃咁多薯條同 soft drink, 只可飲orange juice...

原帖由 De_baby1 於 09-7-30 16:26 發表
其實我唔乖架....

除左頭4個月介清外,5個月開始己經食ice cream、飲凍飲(走冰)、珍珠奶茶,till now約食左5次m記

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都有食 junk food wor,已經飲左兩次巨蜂新地tim,好味!

kfc,唉,諗起好油同埋d味唔想食,睇黎生左之後先可以食架la
我 要 舉 起 救 恩 的 杯 、 稱 揚 耶 和 華 的 名 。詩 116:13兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 他 所 給 的 賞 賜 。詩 127:3

子爵府

原帖由 sweetcutecat 於 09-7-30 16:31 發表
你食左5次m記咁少? 我吃左唔知幾多次, 不過老公唔比吃咁多薯條同 soft drink, 只可飲orange juice...

我專趁c6唔eat together時先食m記& kfc...
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

原帖由 De_baby1 於 2009-7-30 16:24 發表
白蓮鬚唔係話幫助順產咩??
你開刀都要飲?

加葡萄乾一齊煲-->我寫低先,thanks~

我都唔知呀 ! 有D人話清胎毒,等呀B皮膚好D,無咁易出濕疹。我食嘢又唔係介得好清,咩嘢都食,咪飲番幾碗囉 ! 個朋友同藥房個店員都話白蓮鬚係涼嘅,異口同聲都話葡萄乾好D,咁我就兩樣一齊煲 !

子爵府

嘩....你仲thin過我.....

你係咪都係肥b唔肥媽

原帖由 melody333 於 09-7-30 16:31 發表
高齡牛師奶 ,
出世會有8lb,咁你已家咪要節食 ? 不過你已家病緊,都唔食得多嘢 !

De_Baby1,
你都比我重磅。我未有前100磅,5'3",而家只有120磅,重係晚上食飽飯時嘅重量。

雨晴,
你怕唔怕呀B會熱氣呀 ? ...

首頁

尾頁

跳至