自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 mamioftwo 於 10-6-11 23:46 發表
岛国心态
日文黎架

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wingogo 於 10-6-11 23:11 發表
有冇聽過貪得無厭?!

依家知啦.......
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

哦!!! 唔好呃呀牛錢呀)))))))))

原帖由 牛精仔 於 10-6-12 00:12 發表
計呢d係我興趣黎架 (p.s. 唔好呃我 )

公爵府

禾以為韓文
原帖由 牛精仔 於 10-6-12 00:13 發表
日文黎架

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 beverly@mim 於 10-6-11 22:31 發表
sorry,我隨便search下,我見到

http://www.newtownbb.hk/hkyiliaobaozhang.html

http://hkbbplan.com/

hk , bye bye 啦~

我們的香港,真係好心up
我地納嘅稅...我寧願掉落鹹水海呀
---生命無價,請支持領養---

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 牛精仔 於 10-6-11 23:19 發表
咁真係弓起你, 因為係嫁左個好樂天嘅老公, 由本身交1千6百零5蚊變到交30蚊就開心成咁

噢.......我搞錯.應該話我見到老公給我好"肉赤".mouth: 我老公給慣左.
但我依家5記得個陣給幾多.問我老公他都話:5記得啦.....
不過我一家人都好樂觀.我生囡個陣,d錢系銀行借的.因為個陣d錢買左股票,綁到好像"大閘蟹"甘.我們倆公婆一樣好開心好期待小朋友出世.
ps.你又搬屋啦........幾時輪到我呀????

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 wingogo 於 10-6-12 00:40 發表
算你知機...咪鬼坤我買水雞tim呀 ! 除非你計到, 我比完水雞嘅錢唔水科水比水教署交水費, 我先會考慮

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 wingogo 於 10-6-12 00:40 發表

她好"孤寒"
一頭牛有 0甘 多毛.都不給條人......

水晶宮

原帖由 lilybaby8282 於 10-6-12 00:43 發表

噢.......我搞錯.應該話我見到老公給我好"肉赤".mouth:mouth:" /> 我老公給慣左.
但我依家5記得個陣給幾多.問我老公他都話:5記得啦.....
不過我一家人都好樂觀.我生囡個陣,d錢系銀行借的.因為個陣d錢買左股票, ...

也是題外話...最愛HK就是交稅...我住過甘多地方交稅最正就系HK...
少奶奶的身份,丫頭的命...

公爵府

原帖由 lilybaby8282 於 10-6-12 00:31 發表

依家知啦.......

公爵府

一頭牛有幾多條毛?? 夠5夠隍虫多??!!

原帖由 lilybaby8282 於 10-6-12 00:46 發表

她好"孤寒"

公爵府

哦, 5好呻呀牛買野呀)))))

原帖由 牛精仔 於 10-6-12 00:44 發表
算你知機...咪鬼坤我買水雞tim呀 ! 除非你計到, 我比完水雞嘅錢唔水科水比水教署交水費, 我先會考慮

琥珀宮

原帖由 lilybaby8282 於 10-6-12 00:43 發表

噢.......我搞錯.應該話我見到老公給我好"肉赤".mouth:mouth:" /> 我老公給慣左.
不過我一家人都好樂觀.我生囡個陣,d錢系銀行借的.因為個陣d錢買左股票, ...
咁就好啦, 開開心心, 比返多d正能量香港, 唔好好似某堆鄉里咁, 患上被迫害症咁( esp 比6299迫害果批公主)....

你吹多幾野, 就搬大屋架嘞 (我都想快d搬, 隻粉紅色好難頂...mouth: )

琥珀宮

原帖由 lilybaby8282 於 10-6-12 00:46 發表

她好"孤寒"
比條鼻毛你嘞 !

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 54heima 於 10-6-12 00:47 發表

也是題外話...最愛HK就是交稅...我住過甘多地方交稅最正就系HK...

有收入就要交稅.我雖然未交過;但都希望d錢真系幫到人就好,
如果用在老人家/消防身上我會好開心,加稅都開心,但如果用在有手有腳.又不做野坐系度等人養個種人身上我真系好:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

琥珀宮

原帖由 54heima 於 10-6-12 00:47 發表

冇錯...德國...比稅比到你喊

琥珀宮

原帖由 wingogo 於 10-6-12 00:53 發表
哦, 5好呻呀牛買野呀)))))

琥珀宮

原帖由 wingogo 於 10-6-12 00:52 發表
一頭牛有幾多條毛?? 夠5夠隍虫多??!!
mouth: 唔夠呃阿公果d多.... 我認輸

大宅

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 牛精仔 於 10-6-12 00:56 發表
咁就好啦, 開開心心, 比返多d正能量香港, 唔好好似某堆鄉里咁, 患上被迫害症咁( esp 比6299迫害果批公主)....

你吹多幾野, 就搬大屋架嘞 (我都想快d搬, 隻粉紅色好難頂...mouth:mouth:" /> ) ...

我好鐘意粉紅色.我囡囡d衫大多數都系粉紅色.........
人生有幾多個十年?我但求一家人開開心心.健康就得啦.......

首頁

尾頁

跳至