美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係1個減左8磅, OK啦, 都我都係第2次見佢時一瘦就瘦3.6LBS, 因為食三文治餐.......

你食緊幾多M呀? 我依傢仲係1220+APPLE餐

原帖由 lapinou 於 10-6-25 17:12 發表
我都唔知應唔應該開心
今日剛剛好一個月
減了7,8 磅
有3磅係第二次見營養師時減下 相信是水份
之後都係零點幾咁落
今個星期食一日薯湯 一日三文治
好有可能真係要cut餐單了 ...

男爵府

唔記得講, 我仲有個半月+1.5個月監控期, 仲差我自己要求的112仲差3LBS, 佢地要求的就仲差9LBS, 希望乖乖地落得多D啦....

禁止訪問

大宅

我都就來一個月,而家都係減左7磅左右,營養c話進度唔錯喎,呢個星期我都係食薯湯,食2日,營養c話叫我食吓唔同的野,又同我一齊諗吓出街食乜野,幾好。而家食緊m1600 & m1140。

原帖由 lapinou 於 10-6-25 17:12 發表
我都唔知應唔應該開心
今日剛剛好一個月
減了7,8 磅
有3磅係第二次見營養師時減下 相信是水份
之後都係零點幾咁落
今個星期食一日薯湯 一日三文治
好有可能真係要cut餐單了 ...

禁止訪問

男爵府

我一開始食1680, 好似見左3次後轉...唔記得左

原帖由 lapinou 於 10-6-25 17:57 發表
你食左幾耐1600 發展到要食1220呀
我依家食5份肉

洋房

原帖由 JHsbb 於 10-6-25 17:34 發表
我屋企有2個細O既小朋友, 真係用錢買時間.....我原本都有部萬能牌問07年萬寧用2百幾蚊換)上個月先拎黎用(因為當年換左係打算等亞仔D大用佢親子整麵包), 但第1次用佢整1000G, 去到焗O既階段, 成間屋跳製, 攪到我唔敢 ...

係呀, 我都明既. 係我有時間先慢慢自己玩, 不過越整越熟手就會快好多.
整麵包真係好開心, d麵粉好香. 新鮮出爐麵包超正

洋房

聽日有無人去銅鑼灣上堂呀?

伯爵府

原帖由 lapinou 於 10-6-25 17:59 發表
c3492 呀

我未睇呢個回覆已經出左去啦
無member no我唔敢比拒
我下次上去再擺低比Tracy啦

大宅

lapinou,
唔洗唔開心啊!8磅其實唔少啦!
我開始時都吃1600,好似吃了1mth1 wk減了9.x磅,就轉1440,但開始唔多落磅, 又轉1290,直至尾,監控期就有時吃1140, 我覺得第2-3個月成績甚差!
原帖由 lapinou 於 10-6-25 17:57 發表
你食左幾耐1600 發展到要食1220呀
我依家食5份肉

大宅

報告:
我的減肥和 keep fit歷程------
26/4連加刑真係減完lar145.6à118.6, fat38.5à 24.8%, 1600à1440à1290, 偶吃1140加特別餐
監控期1.5月,6月初完埋, 低開112.8, fat 23%, 主要吃1290加特別餐
6月中開始keep fit plan, 23/6 : 112.5fat 23.2%, 期間低見110(家磅,比米記輕半磅左右),
月頭至中主要吃1290, 中至now 主吃1440

暫時係keepge, YEAH…
現開始隔週才見營養師,要自律,但if衰左亦有時間在見佢前減返,hehe..
佢主要編左1440比我跟,每週有1Yogurt, 1蕃薯餐,要求3EX/ wk.
好似幾easy,希望唔升磅la
我算係好僥倖咁減到肥,but Keep Fit我好認真啊!

禁止訪問

大宅

JHsbb,
加油呀!落多dd啦,預留buffer位,顧問說:好多人減完會升返幾磅架!
你好叻呀咁快就收得工!
原帖由 JHsbb 於 10-6-25 17:36 發表
唔記得講, 我仲有個半月+1.5個月監控期, 仲差我自己要求的112仲差3LBS, 佢地要求的就仲差9LBS, 希望乖乖地落得多D啦....

大宅

最緊要是跟到個心跳率同時間!
仲有,後期運動的消脂率是高過初期架,所以keep住做啦!我有半個月幾乎日日做, 30min已好work, 脂肪率勁跌!
原帖由 lapinou 於 10-6-26 09:39 發表
多謝你們的安慰
我諗緊我係o米要做多d運動
因為依家我做緊40分鐘 有時50
可能係時候日日50分鐘
你地對做運動方面有咩suggestion呢
謝謝

大宅

原帖由 Ansonrubby 於 10-6-26 09:36 發表
報告:
我的減肥和 keep fit歷程------
26/4連加刑真係減完lar,145.6à118.6, fat38.5à 24.8%, 吃1600à1440à1290, 偶吃1140加特別餐
監控期1.5月,6月初完埋, 低開112.8, fat 23%, 主要吃1290加特別餐
6月中開始keep f ...

Ansonrbby:妳都減得好勁喎,而且又keep到,同ABCD媽咪有得比呀,一樣都係甘成功。妳係減肥同keep期間係咪日日都做運動呀....,但自己減完后就肥番6-7磅,冇妳地可以keep到,所以都好down呀,經常都唸住減但係又唔知點解冇左以前甘積極減肥。我可能會再JOIN番米記再減過,因為之前營養師話我如果再減只有做多D運動餐單方面冇得再減。所以先唸緊JOIN唔JOIN呀.....

大宅

原帖由 JHsbb 於 10-6-25 17:36 發表

JHsbb:妳都好呀仲差3磅,我之前比要求差10磅,而家仲要肥番好慘呀....... ,但係妳仲有半月+1.5個月監控期仲可以努力落磅呀..比心機啦,有好多姊妹支持妳

男爵府

咁你做運動啦, 唔好浪費D錢喇

原帖由 luckybabymama 於 10-6-26 11:21 發表

Ansonrbby:妳都減得好勁喎,而且又keep到,同ABCD媽咪有得比呀,一樣都係甘成功。妳係減肥同keep期間係咪日日都做運動呀....,但自己減完后就肥番6-7磅,冇妳地可以keep到,所以都好down呀,經常都唸住減但係又唔知點解冇 ...

男爵府

上完堂喇, 好鬼易整...我係坐係最左邊黑白間條衫, 話用焗爐焗雞柳個位.....

別墅

我今日上完去, 報左7月份煮食篇~ 7/16 (fri) 7-8pm油麻地~
我今日買左心跳錶喇....我成日都數錯哂, 又要睇住10秒, 又要數住心跳 (x6) , 亂哂....
今個禮拜食左2日yogurt餐, 落左1磅only....

大宅

求救呀!!!

我第一次要食芋絲餐!!!

午/晚 : 7札芋絲+ 1/2磚豆腐 +1湯匙瘦肉碎 + 任食A類菜 + 1茶匙油

我應該點煮呀???

Thanks

首頁

尾頁

跳至