夫婦情感

跳至

首頁
56789...19

尾頁

大宅

Re: 我好辛苦呀!

依家無事啦! 三年前嘅事嗱! 嗰時解決咗, 依家我同老公好好啦!
Perke 寫道:
[quote]

講得好啱, 我有事嗰排都係我媽咪 support 同最幫到我!

smallfish123 , 你有mug事唔開心呀? 係咪解決咗la?[/quote]

大宅

vow,

我會叫個工人call爆佢機, 煩到佢抽筋, 佢都好錫d女ga, 尤其是大女, 所以我lum佢都會顧住d女嘅, 起碼都會買野比佢地食.

好多謝你地嘅support, 如果呢段日子唔係有你地都唔知點算 :-(

大宅

smallfish123,

好羨慕你呀

大宅

迪迪仔 寫道:

明白~聽妳講野都知妳唔係蠢,妳早d訓喇,明天再戰!

我lum而家係時候訓覺la, 咁多位, 聽日再見la, bye!

大宅

Perke,
bye bye, 我支持你呀

男爵府

好媽媽勳章

Perke 寫道:
[quote]
迪迪仔 寫道:

明白~聽妳講野都知妳唔係蠢,妳早d訓喇,明天再戰!

我lum而家係時候訓覺la, 咁多位, 聽日再見la, bye![/quote]

GOOD NIGHT!

大宅

好媽媽勳章

今日成日冇睇你編野...再睇返有幾板..睇完都係一個字..

失望... :-( :-( :-( :-(

點解你老公仲係咁,明知你知道咁多野仲係咁撐...
佢究竟識唔識寫個醜字

你搬走係咁..但你抱住佢會哄你既希望....我就覺得冇可能 你地之前嘈過一次仲訓左一星期酒店,佢果陣都咁對你..而家佢犯左個大錯,你話走,佢都唔留你,佢連小小都唔覺得自己有錯囉!!!
一個人如果知錯,識得珍惜對方,明知衰左一定會認囉
但你老公做到咁,真係唔可以原諒...!!!!
或者佢會哄你,但哄完你..你真的相信他嗎?
一個咁識得講大話欺騙自己的人,要到你走先至識得搵你,仲值得一齊嗎??佢講既野仲值得信嗎? :-( :-(

我真係好登你傷心...你面對現實啦!!!
一個咁既老公,要黎都哂鬼氣...
我都唔鐘意叫人地離婚,因為能夠結婚生仔係2個人既緣份,而家擺到明你老公唔珍惜,咁樣落去都冇意義!!

我相信你唔會笨到仲信佢掛!!
長期既痛苦...折磨你真係想繼續

你d仔女仲細,咁你應該唔會好大年紀...俾次機會自己從頭來過吧!!而家有仔女既單親女人都唔會輸蝕過其他人!!
俾d信心自己啦!!

唔好俾咁多希望你個c6 吧!!!

睇到你點講佢真係把起 !

sor!!一時感觸,真係好嬲!! :-(
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

男爵府

Perke,

我昨晚同我老公提過你既事,因為老公以前d 舊同事又係因為呢d野搞到婚姻破滅,當然佢聽得好多呢d 失婚的男人事後講番好多野 (呢班男人係覺得自己冇錯,如果老婆唔係咁,我都唔會去叫雞),咁佢對你呢個case有以下的分析:

1. 佢覺得你老公係沉迷左去叫雞,應該唔會只係包二奶,因為佢有d舊同事,本來又係好仔一個,點知比d 豬朋帶上去玩,去叫雞,一玩就出事,真係上晒癮,不能自拔,成日會有心癮想再玩。

2. 佢而家死口唔認,你再點同佢幾咁平心靜氣講都晒氣,真係要搵到d 實質証據,(當然佢又話你好唔信佢搵人查佢乜乜乜,但你一定唔可以比佢大到你,如果佢冇野既怕咩比人查) 影晒相,有晒圖片,你至拖馬上去爆大鑊!如果你99果邊都幫你既話,不防叫埋佢地上去,但我老公覺得一定要有証據係手,至好再同佢嘈,唔係只係你激氣,冇咩用。

3. 我老公覺得你個c6應該都迷呢樣野都應該迷左好耐,好可能都不能自拔,所以你走左去,佢都唔會有d咩,反面仲好,冇皇管...

4. 我老公覺得你c6一定係上大陸搞野架喇,唔會咁單純只係上去吹吹風,一個人靜下咁簡單囉~~~

5. 一定係有人教佢如果比老婆發現的應對:打死蛇咬都唔好認,就算比你親眼見到都唔好認,咩都話冇,以為咁樣你就會無佢符,過到骨。所以如果你無証無據咁同佢離婚,佢只會話呢個係你選擇,我唔想離架!而家係你唔信我,至搞到離婚。

我睇完你的post,真係替你好心up,同埋好嬲!努力啊!支持你啊!我老公都覺得你呢個佬都唔駛恨,完全係死不悔改。
淡而無味

男爵府

我昨晚睇完個post,offline左之後都好耐至訓得著,個心真係好難過.....雖然我冇經歷過,但我想像到perke的難受,真係好心up.... :-( :-( :-(
淡而無味

別墅

吓?原來你唔係帶埋d女走, 係自己一個走呀?

我覺得咁樣唔好囉, 對你個女將來好大影響架, 佢其實已經知道父母出左問題, 呢段時間心裏面已經好不安, 你咁樣突然消失, 佢會好驚好驚, 冇晒安全感, 對人冇晒信任架. 佢太細個, 唔會明白你咁做係要迫老豆生性, 佢只知媽媽忽然間走左, 唔理佢, 丟低佢, 好大陰影架, 我勸你真係唔好咁做.

你老公如果真係錫仔女, 珍惜屋企同你, 就唔會咁對你, 佢良心俾狗擔左架啦, 我唔覺得佢會因為你走左良心發現, 可能只會覺得你走左好煩, 無人理屋企, 佢可能勉強叫你返黎, 但會搵機會再去玩過, 佢呢d唔係真悔改, 所以你出走既方法未必行得通(更何況你已經同佢講左, 佢都冇返應, 可想而知).

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

只要哀莫大於生死,
同一屋簷下, 也可視而不見.
你行你的楊州路,我走我的獨木橋.
金錢方面(工人工資,什費,兒女/家庭所有開支)各一半.
:evil:

大宅

禁止訪問

男爵府

熱血勳章

我都諗住你會帶埋D女走架…你唔好留低佢地呀,你唔會想像到小朋友比人留低會有咩想法,呢D想法會比到咩陰影佢地架…所以我諗你都唔好制呀,比我乞都要帶埋佢地走啦,傻架咩??你兩個大人已經咁樣,你做每一樣野都要小心take care究竟對小朋友有無影響先得呀!!

焯嵐媽咪 寫道:
我只係路過,但我覺得做每一件事都要想清楚,走個個一定唔係你,你要care你d小朋友個感受,唔好話大女,細個個都會知道,大人的事真係唔好傷害到小朋友,你要比佢地知道,daddy已經咁唔負責任,但mummy無論點都會係你身邊,你要做一個佢最信任的人!!!

大宅

多謝各位媽咪嘅關心, 我真係好感動, 有咁多人support我, 我覺得好warm, 多謝!!!

今日係佢生日, 原來佢一早就打電話番屋企同個工人講唔駛煮佢飯, 等我今日放工仲特登買咗條$60嘅青斑, 一半係為佢, 一半係為個女, 因為個女好鐘意食魚, 但我返到屋企先知佢今晚唔番嚟, 唉!而家條魚係冰箱 :cry: 佢梗係又番咗大陸同d禽流雞happy緊, 但好奇怪, 唔知點解我而家就算知道佢去食雞, 我都已經冇當初gum個心gum痛, 可能真係哀莫大於心死, 而家我個心只有兩個女, 仲有我d好朋友, 我今日終於同我friend講晒成件事, 個人舒服咗好多, 佢亦比咗好多意見我, 仲有你地呢, 所以我覺得我並唔係孤軍作戰, 反而我覺得個c6仲可憐, cheap到要返大陸先有人吼佢, 而且個個都話佢唔啱, 佢咪仲可憐

大宅

Sadness,
好多謝你同你老公嘅分析, 其實我friend都有類似嘅分析, 我知最初係佢嗰d舊同事帶佢上去, 跟住就玩上癮, 呢d係心癮, 好難戒, 即使個老婆做到幾好都好, 佢都一樣會心思思想去, 因為上面嗰d禽流雞真係當佢係皇帝gum服侍, 呢d滿足感真係老婆比唔到.
Sadness, 唔好咁la, 唔好因為我而影響你心情, 我希望我能夠做到向前看, 理智d想清楚前面嘅路應該點行

大宅

parker,

原先我係lum住自己玩失蹤一個星期, 等佢知道照顧一個家唔係咁易, 但我friend話佢做錯事, 點解走嗰個唔係佢,反而係你呀?!佢話我應該趕佢走, 如果佢唔肯就趁佢返工叫人嚟換門鎖, 等佢冇得入門口

大宅

焯嵐媽咪, ruby2004

我決定唔走, 因為走個個唔應該係我, 而且我仲要照顧d女, 我點可以走? 冇錯, 哀莫大於心死, 而家我已對佢完全死心, 完全冇期望, 而家我lum我可以做到當佢係同屋主, 或當間屋分租咗比人.

而家係12:45am, 隻雞蟲而家先返嚟

禁止訪問

首頁
56789...19

尾頁

跳至