自由講場

跳至

首頁
56789...11

尾頁

珍珠宮

.

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

peppep2012 發表於 13-8-23 11:33
咪係!一見蝗文都無睇既價值.

蝗文 , 又學到新嘢

子爵府

回覆:荃灣悦来商場奇x天地男職员趕客人走!

我都知邊個哥哥,我仔仲係呢間既常客,一星期仲會去兩三日,個位哥哥係tomica櫃位坐,佢反而係咩都唔理喎,我仔時常企係佢面前睇車,完全無理佢,我諗係人既問題law:;pppp:

男爵府

我經常去佢地對香港人好有禮貌

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+falalala+於+13-08-23+發表兩

原帖由 chamomile 於 13-08-23 發表
樓主, 膠味太重, 重作!!
我都覺有膠味

男爵府

太多簡體字,睇得好辛苦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

哈哈, 本來想幫你口, 見到咁多姊妹都唔幫你, 你係唔係行為充滿強國人風貌ar~ 定係想捈黑人地大公司~~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

加多句.. 昨天去大家x食dinnie 有4個強國人, 隻腳放上椅.. 開大聲部i pad打機.. 霸住個4人位.. 你地真係好黑人憎ar, 有少少錢大晒ar:;pppp:

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

兩年前先開刀生,咁快有個兩歲大既孫?

大宅

小姐,你來得香港請入鄉隨俗,不是你說你家有個天真活潑的小孩便不用管教他, 隨便讓他碰碰貨品、亂丟別人貨品、讓小孩隨處亂走、大聲叫喊便可以!香港大部份父母們也會教導小孩們如果要觸碰貨品也需要輕力的、不要隨便亂掉,要愛惜它,因為未付錢的貨品是屬於店舖的,損壞店舖貨品的包裝也未必能夠賣出,更何況,這是應有的基本禮貌與知識呢!玩具店也隨便讓小孩碰,到公共場所例如公園、公共洗手間也隨他隨手亂碰並將手放上眼、口、鼻抹嗎?這也是衛生知識,為何病菌越來越強小孩久久也未好,或多或少也是從此起!如果是本地土生土長的香港人這已是已知的基本禮節、生活知識了!話說回來,將心比已,若果店子是你開的你也想買得好!請教導一下小孩吧!

怕口語化的文字你看不懂我才用較文字化的中文,希望大家看得明白吧。

珍珠宮

至憎大陸哩……they made me sick

大宅

引用:小姐,你來得香港請入鄉隨俗,不是你說你家

原帖由 chanyuen2012 於 13-08-23 發表
小姐,你來得香港請入鄉隨俗,不是你說你家有個天真活潑的小孩便不用管教他, 隨便讓他碰碰貨品、亂丟別人 ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

返大陸啦!香港唔歡迎你

大宅

HAHA~~~ 第一次睇足7頁~

相信樓主 "這輩子" 都唔會回覆~

BK真係越來越多B6~~

其實JM們都唔好貪方便打咁多殘仔... 我有時見到都唔想覆....

別墅

大家都講晒我想講嘅野

複式洋房

不知所謂,香港唔歡迎你地,返大陸啦

大宅

你係邊聽到間野d員工態度差????

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:OH~~~可能佢地只歡迎香港人

原帖由 iamlonelypig 於 13-08-23 發表

OH~~~
我最like人講野夠直接

大宅

引用:Quote:原帖由+iamlonelypig+於+13-08-23+發

原帖由 peppep2012 於 13-08-23 發表
咪係!一見蝗文都無睇既價值.
Me 2

首頁
56789...11

尾頁

跳至