自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我都仲未知係邊呀
不過樓主係應該告佢,等佢驚下都好

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 lovemacy 於 08-12-18 00:08 發表
如果我帶住小朋友~
我一定唔會去0的咁多人既地方~
一黎怕個仔唔見左~
二黎我怕0的人整親個仔~
有小朋友都係唔好去咁多~
仲要呢0的地方好多"生番"架~
有個小朋友係度,都唔知同唔同佢嘈好~ ...

你講既正正係我既心聲

男爵府

原文章由 阿藍2006 於 08-12-19 21:51 發表
其實我都仲未知係邊呀
不過樓主係應該告佢,等佢驚下都好

係花園街 雪糕車果頭行..大概行30個鋪位..
擡頭望上去見到有間馬龍記...
係左手邊.有檔bb衫~ 檔口前面成日有人做緊推廣~ 賣下頭飾..賣下10蚊散子夾,,,
就係呢度隔離~ 有檔毛巾檔,,,

其實我今日去街影左相~~ ...但唔知post出黎會唔會俾人插..

男爵府

花圓街賣野D人好多態度都唔多好,依家好少去.好鬼憎賣野既人仲惡過買野既人,花錢仲要買難受.:;pppp:

男爵府

花圓街賣野D人好多態度都唔多好,依家好少去.好鬼憎賣野既人仲惡過買野既人,花錢仲要買難受.:;pppp:

大宅

畀面勳章

haha, 你都好勇wor, 你禁有義氣,如果我俾佢打o個日你係度便好了......

原文章由 sa_gill 於 08-12-19 22:37 發表

係左手邊.有檔bb衫~ 檔口前面成日有人做緊推廣~ 賣下頭飾..賣下10蚊散子夾,,,

其實我今日去街影左相~~ ... ...

大宅

畀面勳章

警察仲話要睇下"正"(sorry i don;t know how to type)據夠唔夠先睇下告唔告佢wor.....

我頂......

瑪瑙宮

好媽媽勳章

個檔真係好衰架 .. 唔抵得對面個檔 bb 衫
好生意 !

次次都叫 d mami 唔好甘過 , 又惡真係無毛巾用
都唔好同佢買

原文章由 tszfungkaka 於 08-12-20 04:17 發表
警察仲話要睇下"正"(sorry i don;t know how to type)據夠唔夠先睇下告唔告佢wor.....

我頂......

大宅

tszfungkaka,

我覺得policeman即刻拉左佢, 等佢有應有嘅懲罰.
其實花園街真係好多惡人, 署暑假時我家姐都比個麻la佬閙, 總想打人, 好彩有便裝警察係到. 係卓悅對出果檔,果男人坐係檔入面, 我地係邊行, 甘我家姐咳左2聲, 跟住就出來閙話我家姓咳到佢成面都係口水, 又話有病唔好出街.....係甘閙係甘閙, 連女人都想打,我哥哥睇唔過眼同佢曞跟住佢總想打我哥哥, 好彩policeman係甘拉住佢....原來依家d人真係有精神病, 大家要小心!!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你唔係影佢呀???你影個度d舖頭?
如果係睇下可唔可以pm我
thx

原文章由 sa_gill 於 08-12-19 22:37 發表

其實我今日去街影左相~~ ... ...

大宅

男爵府

原文章由 阿藍2006 於 08-12-20 20:24 發表
你唔係影佢呀???你影個度d舖頭?
如果係睇下可唔可以pm我
thx

我兩樣都影左

子爵府

有次企左檔口附近食魚蛋,比個檔口個死佬鬧,我只係企左檔口附近都唔得

翡翠宮

嘩! 咁凶惡 ! 大陸人呀? 告死佢啦
自由太多會令世人失去平衡

大宅

我今日去花園街,經過依間毛巾檔,見到當日打樓主嗰個女人,佢仲係著住當日打人嗰件衫...:;pppp:

公爵府

原文章由 tszfungkaka 於 08-12-16 23:54 發表
今日我係花園街架bb car個碌唔小心"high"到毛巾檔檔主,已say sorry, 個檔主立刻好大力禁"狀"返我一下, 我同佢講我唔小心"high" 到你,已say sorry, 你洗唔洗咁樣呀?佢仲大大聲話佢無問題,我"lau lau"地想用電話拍佢個樣 ...

其實花園街$6檔仔幾年前high爆,每朝早已經一大班c9去掃貨,我每次去離果檔毛巾佬都好PK,又鬧d c9撞住佢檔野,佢唔抵得人生意咁好,我到比佢鬧過2次,佢好黑人憎架!超勁爆無禮貌:;pppp: 呢條友粗人一個出晒名,我而家都無去啦!越來越貴,以前就話幾蚊雞一件o者!我而家去童裝批發掃貨,平靚正

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哦~~~
其實可唔可以POST舖頭出黎呢???
大家覺得呢???

原文章由 sa_gill 於 08-12-20 23:09 發表

我兩樣都影左

大宅

Is the horrible woman from PRC? I have some bad expereince last week in KT MTR station. I took the lift to the train platform as I have my bb car and there's other couple( I believe they are from mainland as their cantonese is not that fluent, they are with a bb car in the lift too.) Once arrived the platform, I and my hubby were very polite and let them go out first. Then the man who is taking care of the bb car replied ' 你唔出先我點出呀??' 我地讓佢地出先結果比人罵番, 好激怒呀!!樓主, 唔好激怒, 留番淡氣sue佢!! 呢的咁既人無的文化!!!

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tszfungkaka 有冇新進展呀??

大宅

畀面勳章

i went to MK police station again last monday, 落口供again....
the police told me that there are 3 ways to settle this problem

1. she say sorry to me and i forgive her
2. 佢唔認打我,we need to settle thought court and give 證據 & 口供
3. 佢認打我, then she need to keep some money (i don;t know how much) to court or police for certain period of time (let say 1 or 2 years), during this period, she cannot 騷擾我 and cannot 再犯相同暴力行為,otherwise, her money will be forfeited and police will send her to court right away.

finally, i choose 3 and the police told me that will let me know the result.

首頁

尾頁

跳至