自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

333s 發表於 24-4-30 21:51
長者 65+
醫生費$, 有醫療卷。
的士$? 小巴/ 巴士 $2
條死老嘢咁長命間屋都唔知留唔留到, 之前仲想借間屋俾親戚住, 原全無為個仔著想.

呢頭同個仔呻完而家啲物價貴, 轉頭就出去髮型屋洗頭打麻雀, 唔會同你慳!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

靚靚C9 發表於 24-4-30 21:55
郁女家主家席都做得出咁極品,嫁咗仲有好日子過嘅,咁之後點?如果係我未簽紙,我都會走人唔嫁。
...

我dady 講話要帶我走,62同其他親戚咪做和事佬
第二朝,我mami一早就打電話叫我地返去有野問我地,跟住大罪興師問 c6 佢阿媽咩事 可以惡得咁緊要
原來果晚99好惡咁 問我 mami 點解冇買“無謂巾”(手巾仔)我媽喊晒話:都唔知要 ...阿女 家姐同阿哥結婚 都唔使,我都唔知
跟住我dady 同我啤住c6

2星期後62 約和頭酒,我家姐先同我講: 你知唔知擺完酒第2日要返男家“針茶”

我家姐應該係出䜓果個,叫我媽叫我地返女家 咁我地就返唔到男家 落佢地面

冇可否認,我家姐係叻人

大宅

kapobo123 發表於 24-4-30 22:04
條死老嘢咁長命間屋都唔知留唔留到, 之前仲想借間屋俾親戚住, 原全無為個仔著想.

呢頭同個仔呻完而家啲物 ...

其實你奶奶都不似衰人,肯借間屋俾親戚住。
我自己都無咁大方,所以覺得你奶奶好人。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

魚兒小寶貝 發表於 24-4-30 21:09
你老公無阻止佢父母?

我係新娘房
佢應該冇,佢咁怕事

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 24-4-30 22:07
我dady 講話要帶我走,62同其他親戚咪做和事佬
第二朝,我mami一早就打電話叫我地返去有野問我地,跟住大 ...

咁之後妳99有冇好難頂?妳嫁之前唔知佢咁極品?真係好恐怖

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

selinako^^ 發表於 24-4-30 21:58
大嫂為左張綠卡做妹仔 服侍得佢地真係以為自己係大戶人家,成日大少 小姐 細少99,姑9個老公更加唔使講一早 ...

你仲頂到, 好犀利!

翡翠宮

Kate111 發表於 24-4-30 21:14
之後點樣解決?你C6在酒樓有乜反應?

應該係62 同班親戚見搞到咁大件事,出口和事佬,62 一向都好錫我 ...係99惡啫
c6應該唔敢出聲,企埋一邊
因為佢好怕事

大宅

gigimo 發表於 24-4-30 22:08
其實你奶奶都不似衰人,肯借間屋俾親戚住。
我自己都無咁大方,所以覺得你奶奶好人。
...
呢啲係死要面, 無諗過借咗俾親戚住個仔第日好難問人攞返, 無為啲仔著想.
等於佢好鍾意請親戚食飯一樣!

翡翠宮

Horsebbj 發表於 24-4-30 22:13
你仲頂到, 好犀利!

只要黑口黑面 乜都聽唔到就 ok
反正我係衰新抱,咁我咪做好衰新抱本份囉

翡翠宮

CathyChan1126 發表於 24-4-30 21:47
嘩,最後點收科?

見#142

大宅

kapobo123 發表於 24-4-30 18:28
奶奶死好命, 老爺爺奶奶兩條老嘢一早退休跟住乜都唔做, 老公讀大學都要自己賺錢讀.兩個仔個個月夾埋俾兩萬 ...

照甘睇你老爺都冇咩點呀?!吾駛兩條老嘢甘叫佢地呀!最多一條

子爵府

gooseho 發表於 24-4-30 18:41
你奶奶真係好命,蒲妹的老人版,呢d開開心心生活,開朗周圍去玩,無憂無慮的老人家一般係長命百歲。 ...

梅媽係人版

翡翠宮

靚靚C9 發表於 24-4-30 22:12
咁之後妳99有冇好難頂?妳嫁之前唔知佢咁極品?真係好恐怖

佢包裝得好好架,好識做人
我入左門就本性就原形畢露

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

babyhoi 發表於 24-4-30 18:32
我走先……樓主睇路

我跟你閃!

珍珠宮

kapobo123 發表於 24-4-30 18:51
俾著你哋係我, 你哋會點?
我同老公講對奶奶嘅不滿, 佢話“老人家係咁”, 佢完全唔覺自己阿媽有問題.
有次 ...

你99唔幫你湊仔係好事。如果佢肯幫你湊先大獲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主,你6299 教仔教到咁聽話就是本事! 呻下就好,唔好咒人C! 嗰個係你C6 父母,下下叫人老嘢好難聽!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 24-4-30 22:19
佢包裝得好好架,好識做人
我入左門就本性就原形畢露

簡直係婚騙,極品99加愚孝怕事老公,注定無運行

侯爵府

孫唔湊都算,完全唔理個仔家庭開支有幾大,都唔慳d洗,你話99自己有錢,佢洗自己嘅,咁唔理啦,但個仔都有自己家庭,好心就唔好咁揮霍個仔d錢啦,都係辛苦錢黎
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

翡翠宮

回覆樓主:

講到錢 99未走前,c6 成日同我講冇錢
我覺得奇怪 有日嘈開 佢先同我老實
原來一直以來 佢每個月都會比一半人工99 幫99交保險
果陣其實我地經濟已經上軌道,所以冇再追究
99走左之後 保險公司份保單寫 :留比佢個3個仔女...咁即係 一直c6 比錢 最後d 錢就分埋比大伯同姑9

大宅

cmcn 發表於 24-4-30 22:17
照甘睇你老爺都冇咩點呀?!吾駛兩條老嘢甘叫佢地呀!最多一條
兩個仔都口講唔鐘意老爺, (但係其他人都無佢哋咁孝順), 話老爺買股票輸哂啲$. 同埋老爺個人其實都好廢, 乜嘢家務都唔識唔做, 連公仔麵都唔識煮, 去廁所整到啲地方污糟哂唔抹, 食嘢滴到周圍係都唔抹. 聽老公講佢哋細個時搬屋, 兩條老嘢唔搬嘢, 大仔叫啲同學嚟幫手, 同埋兩個仔搬, 99請啲同學飲維他奶, 老爺喺度自己飲!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊