心聲留言

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

想像唔到你光頭個樣呀!

原帖由 mclam 於 11-2-12 20:37 發表
今日我妹黎同我剃晒D頭髮啦, 因為已經甩得7788, 下星期入院可以放便D。

未剃之前, 心情好忐忑, 唔知接唔接受到, 結果, 係, 我竟然冇野喎, 咁都好D !! ...

琥珀宮

原帖由 stkyo 於 11-2-12 21:10 發表
我99有兩個仔(包括隻黑面神),佢成日都話要留定D棺材本。。。因為佢兩個仔都無乜錢比過佢。。。 佢個大仔(即係我大伯),個陣黎到英國十幾年,電話都無一個,第一次打電話番屋企就係問我99借錢結婚,嬲到我99震。。。

...

琥珀宮

我媽又係買定左個位架啦!我媽子有時都幾精明,果時一知道我爸爸有病無得e,周四處去睇下邊度有位,俾佢發現左慈雲閣有新既位賣,佢就買左一連兩個位﹗仲叫埋佢班fd一叻過買埋隔離,而家除左我爸之外,仲有一隻麻雀腳住左係果度lu,佢個fd都係急病去架,都係好彩一早買左位唔使咁彷徨!

原帖由 mclam 於 11-2-12 21:26 發表

大姨婆一早買定骨灰位, 佢話怕瓜左之後冇人肯出錢喎!!

我62同99仲攪野, 佢地話乜都唔駛攪, 將D骨灰撤入海就得, 大魚腸同姑9話唔得, 一定要買位, 我話你兩個又冇錢, 又要楂主意, 係都係叔仔(有錢果個)話事啦!!:bad ...

琥珀宮

你地會唔會諗得太多呢?!

原帖由 stkyo 於 11-2-13 00:51 發表
你6299咁犀利做生意,咁點解大姨丈唔去幫手既?

我都覺得攪葬禮要駛好多錢,我之前同過黑面神講,我同佢最好同一日死,等個女唔駛分兩次傷心,一次過請哂兩邊親人黎,唔駛咁麻煩,如果佢要訓官材就買一富得啦!將我同佢層層疊放埋一齊 ...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果我阿媽唔係咁大駛,其實佢都會幾有錢下!

原帖由 小路 於 11-2-13 01:03 發表
我媽就唔係好有錢﹗但我地幾兄弟姊妹都係無咩錢﹗不過又唔需要亞媽幫!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果突然同其中一個麻雀腳反面咁點算!

原帖由 小路 於 11-2-13 01:13 發表
我媽又係買定左個位架啦!我媽子有時都幾精明,果時一知道我爸爸有病無得e,周四處去睇下邊度有位,俾佢發現左慈雲閣有新既位賣,佢就買左一連兩個位﹗仲叫埋佢班fd一叻過買埋隔離,而家除左我爸之外,仲有一隻麻雀腳住左係果度lu,佢 ...

象牙宮

我係好認真架,因為我知道攪呢D野好煩又要駛好多錢,所以先會咁講。

原帖由 小路 於 11-2-13 01:23 發表
你地會唔會諗得太多呢?!

琥珀宮

原帖由 stkyo 於 11-2-13 01:25 發表
如果突然同其中一個麻雀腳反面咁點算!

咁又無諗過喎!!佢地d師奶就算唔妥都少出聲嘅!

琥珀宮

原帖由 stkyo 於 11-2-13 01:26 發表
我係好認真架,因為我知道攪呢D野好煩又要駛好多錢,所以先會咁講。

將來嘅野我好少諗,但都買左份人壽,第時我有事都唔使屋企人出錢幫我!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-13 00:51 發表
你6299咁犀利做生意,咁點解大姨丈唔去幫手既?

我都覺得攪葬禮要駛好多錢,我之前同過黑面神講,我同佢最好同一日死,等個女唔駛分兩次傷心,一次過請哂兩邊親人黎,唔駛咁麻煩,如果佢要訓官材就買一富得啦!將我同佢層層疊放埋一齊 ...

我6299唔係做生意呀!!

你C都同黑面神一齊, 想走甩都幾難!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-13 01:08 發表
想像唔到你光頭個樣呀!

好肉酸, 塊面就黃, 個頭白雪雪!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-13 01:13 發表
我媽又係買定左個位架啦!我媽子有時都幾精明,果時一知道我爸爸有病無得e,周四處去睇下邊度有位,俾佢發現左慈雲閣有新既位賣,佢就買左一連兩個位﹗仲叫埋佢班fd一叻過買埋隔離,而家除左我爸之外,仲有一隻麻雀腳住左係果度lu,佢 ...

我老媽子已經遲左半年先買, 我老豆過身個陣冇買, 後尾再買已經買唔到隔離, 買高左一行, 佢個陣一個位3萬幾咋, 仲要係中間開揚位!!

象牙宮

我係呢度聽好多因為打麻雀而鬧交,反面既事。。。

原帖由 小路 於 11-2-13 09:55 發表

咁又無諗過喎!!佢地d師奶就算唔妥都少出聲嘅!

象牙宮

我乜保險都無買,除左架車既保險之外。。。

原帖由 小路 於 11-2-13 09:58 發表
將來嘅野我好少諗,但都買左份人壽,第時我有事都唔使屋企人出錢幫我!!

象牙宮

都兩腳一伸啦!一唔一齊都唔知啦!無所謂啦!最緊要慳到錢!

原帖由 mclam 於 11-2-13 09:59 發表

我6299唔係做生意呀!!

你C都同黑面神一齊, 想走甩都幾難!!

象牙宮

做人又要買樓,做鬼又要買骨灰位。。。

原帖由 mclam 於 11-2-13 10:04 發表

我老媽子已經遲左半年先買, 我老豆過身個陣冇買, 後尾再買已經買唔到隔離, 買高左一行, 佢個陣一個位3萬幾咋, 仲要係中間開揚位!!

琥珀宮

我爸個位兩萬咋!所以我媽子即刻買,仲叫晒d麻雀友買!本來我都想買,但我真係過唔到見到d牌有我個名,後尾點知我爸對面果排位有個同我同名同姓既牌放係度,哈哈,世事就係咁橋!

原帖由 mclam 於 11-2-13 10:04 發表

琥珀宮

不過你帶帽遮住都ok既!

原帖由 mclam 於 11-2-13 10:01 發表

好肉酸, 塊面就黃, 個頭白雪雪!!

琥珀宮

可能你果邊圈去細,但呢邊唔同嘛,唔啱嘴型咪唔來往囉!都好少搞到反面既!

原帖由 stkyo 於 11-2-13 10:50 發表
我係呢度聽好多因為打麻雀而鬧交,反面既事。。。

琥珀宮

我買左都好多年架啦!

原帖由 stkyo 於 11-2-13 10:51 發表
我乜保險都無買,除左架車既保險之外。。。

首頁

尾頁

跳至