興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

引用:Quote:GogoCheung+發表於+11-8-30+16:14+上

原帖由 琛媽 於 11-08-30 發表
我提議你即刻去買對勁air嘅跑鞋應該會走得快d追得貼d, 加油, 唔洗急只要快 ...

珍珠宮

醒目開學勳章

引用:以前+我有個朋友有BB++佢從來唔信老人家講

原帖由 ^w^ 於 11-08-30 發表
以前 我有個朋友有BB 佢從來唔信老人家講既野 佢覺得迷信又無聊
佢成日係床剪野 織毛衣 佢99鬧佢 佢唔聽 ...
d 人真無為,搵d咁嘢玩!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 琛媽 的帖子

著"風火輪"都唔掂!! 你地點可以咁多時間.
你地等吓我啦! 真係追post都追到死, 邊有時間講吓d唔知真定假經歷
我仔明早就開學, 我的非人生活又要開始, 對air都係for我放工9.9秒跑去搭車啱d.
你地等吓我啦! 唔該, 肥人真係走得慢d架!

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

冇入黎幾日, 已經part 3

仲住喺娘家時, 我都只是feel到好少見, 講吓我第一次見

我不嬲都好怕一個人喺屋企, 唔知點解個心會好驚同好唔自在....
有一晚, 家姐同細妹都唔返來點知瞓到半夜, 有人叫我個名(屋企人把聲, 但唔記得邊個)咁我好自然掙開眼, 見到個黑影企左係個柜格離, 見到佢一步一步咁行緊我張床到, 當時又唔係好驚, 心諗:點算.....個黑影行到我床邊, 想禽上我身到扎我, 點知佢跣一跣...我就突然"毓"得, 用力轉身, 跟住好快再 (因為我平時醒左就好難再瞓番)第二朝同媽咪講, 點知佢唔信話我發夢

瑪瑙宮

^w^ 發表於 11-8-30 16:42
以前 我有個朋友有BB 佢從來唔信老人家講既野 佢覺得迷信又無聊

以前D老人家人話, 點解D, BB會兔唇 ?
就係D大肚婆, 周圍亂剪野,
就係咁個BB一出世就有兔唇喇.

唔知係真定假, 以前D人係咁講,
仲有大肚婆, 係千萬唔可以響自己張床用較剪, 剪野,
為左BB同自己安全著想, 大肚既 MAMI, 真係樣樣要好心小先得.

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

moonlight9198 發表於 11-8-30 16:49

oic

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

GogoCheung 發表於 11-8-30 16:57
回覆 琛媽 的帖子

9月1日, 開學日, 好多 MAMI 都會開始忙D架喇,
我都係, 到時可能回覆會慢番DD架喇.

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

kianmama 發表於 11-8-30 16:58
冇入黎幾日, 已經part 3

仲住喺娘家時, 我都只是feel到好少見, 講吓我第一次見

跣一跣?? 果D唔係凌空行既多咩 ??

大宅

畀面勳章

^w^ 發表於 11-8-30 16:42

點樣望到另一邊?? 即係好似穿耳環咁, 但個窿好大個??

大宅

畀面勳章

moonlight9198 發表於 11-8-30 16:49
但佢話佢媽媽"經過"喳喎~~

瑪瑙宮

TobyChung 發表於 11-8-30 17:37
但佢話佢媽媽"經過"喳喎~~

"經過"都會咁, 就真係唔聽過喇.

子爵府

好媽媽勳章

回覆 moonlight9198 的帖子

我仔要早一日返, 明天就開始6點几起身, part III暫時追完, 明天再追埋PART II. 宜家收工先

水晶宮

GogoCheung 發表於 11-8-30 16:57
回覆 琛媽 的帖子

我就係日日要返工至可以追得咁貼咋, 放假我就好少上網, 所以星期一我都要追餐c架
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

alphabetagamma 發表於 11-8-30 10:06
查到啦....原來係鱟

呢隻野, d 血係咪藍色架 ?

moonlight9198  我未食過, 唔知D血係藍色既.  發表於 11-8-30 18:41
alphabetagamma  唔知呀. 咁得人驚??  發表於 11-8-30 17:50

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

moonlight9198 發表於 11-8-30 17:24
9月1日, 開學日, 好多 MAMI 都會開始忙D架喇,
我都係, 到時可能回覆會慢番DD架喇.

唔緊要啦, 到時我返工就唔駛追得咁辛苦

禁止訪問

畀面勳章

瑪瑙宮

又講個BB同裝修比大家知,
呢個 CASE 係朋友講既,

有個 MAMI, 響自己坐月時,
唔知係, 隔離定樓上或樓下,
有人裝修, 日日唔係鑽牆就鑽窿,
一陣又鋸木聲, 一陣又鎚仔聲,
個BB日日瞓著都成日嚇醒好多次,
就係咁, 個BB未滿月就 BYE BYE 左喇.

所以, 如果大家就黎做 MAMI,
或有屋企人同 FRIEND 就黎做 MAMI,
真係要收下料, 附近有冇人裝修,
講既, 當然係比較近自己間屋,
太遠都聽唔到咁大聲既,
如果有, 睇下坐月時,
裝修完未, 未就真係要諗下,
好唔好搵過第2個地方坐月喇!!

唔好話BB, 有小朋友響屋企,
瞓瞓下, 突然有D裝修既聲,
唔嚇親就奇, 即喊都似.
大人瞓瞓下, 比人嘈醒,
都 XYZ 啦.

瑪瑙宮

alicealice313 發表於 11-8-30 18:39
回覆 moonlight9198 的帖子

唔好啦, 用咗十年有感情ma

你好似有6個小朋友架喎,
咁 COMPUTER 都最少買夠7部,
唔係唔夠分, 你C6可以唔使理,
6部係你既小朋友, 1部係你專用既.

男爵府

琛媽 發表於 11-8-30 09:48
你99真係好, 我99就一定要我地去架, 我最唔鍾意就係佢要d細路都去, 我堅持唔比話細路唔適合去哩d地方, 個c6 ...
果時我大肚雖然唔駛去, 但反而我大仔就有去送太麻, 當時佢得2歲幾, 我99又冇反對窩

首頁

尾頁

跳至