自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:兩個女都生得細粒真係好擔心 .....

我同你相反,囡17個月已83cm, 18m size 嘅裙好易就露pat pat, 我擔心佢以後太高做巨人

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:唔怕,可能你女係後上馬,細時細粒,大時高

原帖由 一世做兵 於 13-09-22 發表
唔怕,可能你女係後上馬,細時細粒,大時高。
利申:中一132cm,到中五178cm,現在都係178cm
...
你做咩運動咁高?男定女?

大宅

女仔都好d吖!我都好細粒好矮,高你dd 148,但我生嘅係仔,我比你更擔心唯有俾佢地做多d運動。

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:好遺傳唔遺傳+點解要遺傳似我細粒丫兩個女

原帖由 小露比* 於 13-09-22 發表
好遺傳唔遺傳 點解要遺傳似我細粒丫
兩個女都高得好慢 .....
大女11月7歲而家先109CM
做多d運動~
我囡囡中意踩單車,走嚟走去,跳跳札,3歲100cm
不過遺傳係好影響既..但女仔嬌小唔怕喎~好多男仔中意嬌小架嘛~~
另外話瞓覺熄晒燈生長激素會活躍d架

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+小露比*+於+13-09-22+發表出

原帖由 longyiu 於 13-09-22 發表
我成曰都係甘,仲個個話我女兩歲,聽完咪算囉
咁實質幾歲?

大宅

回覆:Ocean419 的帖子

我都怕我個囡第時太高!而家剛剛27個月93cm 要著120碼!

大宅

引用:Quote:原帖由+chuchu7924+於+13-09-22+發表

原帖由 angelist 於 13-09-22 發表
絕對身同感受
講真,我真係好怕人問佢地幾多歲,大家有無興趣為我們的細細粒開一個whatsapp group,一齊分享交流呀?

禁止訪問

引用:我都怕我個囡第時太高!而家剛剛27個月93cm

大宅

好媽媽勳章

回覆:chuchu7924 的帖子

有...我女讀k2, 但似k1

禁止訪問

回覆:小露比* 的帖子

禁止訪問

引用:女仔細粒冇咩問題啦,

禁止訪問

大宅

女仔唔怕啦大個游水 打波~
我大仔4歲2個月110cm
細仔2歲5個月 90cm
哥哥岩岩高細佬1個頭
我老公都係細個打藍球 做多d運動先高過佢兩個細佬 haha
哥哥有個同學一樣大一樣咁高 因為佢爸爸真係好高

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:小露比* 的帖子

唔緊要,我陪你。 大囡9歲121cm,細囡5歲104cm。 大囡個樣好細個,思想又幼稚,大部份人以為佢讀小一

男爵府

陪月勳章

我仔10個月都有77cm中等,我聴聞早睡覺先長高!

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+longyiu+於+13-09-22+發表我

子爵府

真係好細粒喎@@ 我仔仔1歲未識行已經80cm,不過女仔的的色色都幾可愛,最緊要健健康康

子爵府

引用:我仔10個月都有77cm中等,我聴聞早睡覺先長

原帖由 emiliarabbit 於 13-09-22 發表
我仔10個月都有77cm中等,我聴聞早睡覺先長高!
我仔仔1歲80cm高,但佢日日都凌晨1點兩點先訓,所以應該唔關係 keke

珍珠宮

我隻b 十個月已經75cm

大宅

引用:我大女都係早產B,就快7歲半都係得112cm +

原帖由 rabbitjc 於 13-09-22 發表
我大女都係早產B,就快7歲半都係得112cm
關早產事咩??我女都細粒但我女過期居留架

首頁

尾頁

跳至