懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 小小be 於 08-12-12 23:25 發表
我老公係唔多like仔丫..佢成日覺得仔仔會好百厭..

本來我同老公都鍾意女的,
因為女會乖d,同埋第時顧家d!!!

不過當然...仔女都好既~~~~

大宅

唉...未生小b之前都想生第2個, 不過而家真係無興趣, 原來生小朋友真係責任大要用好多時間, 對於我需要返工既媽咪又唔可以早收工, 真係好辛苦...所以暫時唔考慮lu....

希望c6努力d我就唔需要做, 到時又可以請工人我又唔駛do, 咁都可以考慮吓

原文章由 momeow 於 08-12-13 22:52 發表

妳地咁年青貌美靚媽咪,我就老鬼一名
原本都想30歲前生2個
但係沙士已經令到我,身心受損
用佐幾年時間,先調理好
過多2年我會生多個,如果唔係就變高齡產婦 ...

複式洋房

原文章由 ktymbaby 於 08-12-14 00:57 發表

多謝你呀!!!!
幫我依個no income既媽媽慳左奶粉$$啦~!!!^^

不過妳有output,照顧在希

複式洋房

原文章由 cream987 於 08-12-14 08:54 發表
唉...未生小b之前都想生第2個, 不過而家真係無興趣, 原來生小朋友真係責任大要用好多時間, 對於我需要返工既媽咪又唔可以早收工, 真係好辛苦...所以暫時唔考慮lu....

希望c6努力d我就唔需要做, 到時又可以請工人我 ...

有佐小B後D$,真係好似倒水咁
真係要努力D搵$$
如果我keep住依家份工,或者c6可以keep住依家份糧 + 我做part - time應該無問題
我99話,怪獸盈好腳頭旺爸爸
因為我同c6一路都無抽獎運,自從有佐小B後,試過抽到2次現金獎,都有$5000
同加佐2次人工
最近仲轉埋做長工,仲有medical fund,係依過時世唔炒你已經偷笑

大宅

hi!!想問吓如果呀仔把聲沙咗3日但又冇咩唔舒服食得Zz得咁要唔要睇醫生呢??可以點令佢把聲清返呢?? **佢冇大叫同大喊過唔知點解把聲沙咗

禁止發言

禁止發言

侯爵府

畀面勳章

原文章由 janjan28 於 08-12-14 15:24 發表

要呀...d惠康印花儲到4月呀..thanks

咁我gathering時俾妳啦~~
妳到時提我喎~~

侯爵府

畀面勳章

原文章由 janjan28 於 08-12-14 15:25 發表

彤彤豬又無喎...
佢係咪出牙呀

有時晴晴會用力合住個咀,都整到我有d痛啦~~

複式洋房

原文章由 janjan28 於 08-12-14 15:25 發表

彤彤豬又無喎...
佢係咪出牙呀

應該唔係,都唔見有白色
依家佢一餐奶,起碼整痛我五、六次

禁止發言

大宅

原文章由 cream987 於 08-12-14 08:54 發表

希望c6努力d我就唔需要做, 到時又可以請工人我 ...

我都同你差唔多...之前一直好想生兩個...
但係生完依個...少左好多興趣!!!(原因同你有d唔同)
可能真係太太太辛苦啦...(生o個陣)
唔想再經歷多一次啦...

反而照顧我都重覺得ok...但生...真係...頂唔住...

大宅

原文章由 momeow 於 08-12-14 11:55 發表

不過妳有output,照顧在希

多謝你咁講呀......
不過個人冇做野,(可能做左咁多年突然唔做...)有時真係覺得好冇productive架......
同以前好多野做...做d好有意義既事...好唔同呢......
當然依條路又係我自己揀啦...
邊個又叫我想自己湊bb咩......

別墅

I am older than all of you probably. But I have 2 lovely kids already!

原文章由 momeow 於 08-12-13 22:52 發表

妳地咁年青貌美靚媽咪,我就老鬼一名
原本都想30歲前生2個
但係沙士已經令到我,身心受損
用佐幾年時間,先調理好
過多2年我會生多個,如果唔係就變高齡產婦 ...

別墅

Let him drink more warm water. My son also the throat is 沙咗 and after a few days he started to cough. He started coughing serious last week, so I brought him to see the doctor. The doctor gave him medicine for runny nose and sputum (1ml each time, twice a day), but not for cough. He said cough medicine is not good for bb.

原文章由 Ruby123 於 08-12-14 13:17 發表
hi!!想問吓如果呀仔把聲沙咗3日但又冇咩唔舒服食得Zz得咁要唔要睇醫生呢??可以點令佢把聲清返呢?? **佢冇大叫同大喊過唔知點解把聲沙咗

大宅

喂...你地有無人,有用豆漿機架.....?
我想買一部....有無好介紹呢?
我睇中咗淘寶入面個部"九陽-29"
不過,連運費+對換價$450.-
但我睇過發威馬個部,又大部,都要賣成$6xx,(工展會價)
你地有無人用緊呢?

侯爵府

畀面勳章

原文章由 ssiu777 於 08-12-15 11:06 發表
喂...你地有無人,有用豆漿機架.....?
我想買一部....有無好介紹呢?
我睇中咗淘寶入面個部"九陽-29"
不過,連運費+對換價$450.-
但我睇過發威馬個部,又大部,都要賣成$6xx,(工展會價)
你地有無人用緊呢? ...

我係 ..6 買左部九陽-23,hk$600,送大約$170贈品,部機一次可以整到 900-1100ml豆漿~~
有post係講豆漿機架,可以去睇睇~~
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1875545&extra=page%3D2

複式洋房

我都收到一張coupon呀
我10/1俾你吖!!

原文章由 ktymbaby 於 08-12-12 06:04 PM 發表
各位媽媽,

如果你地同creamy一樣有A+ 2號,
又願意慷慨解囊既話...
就俾我啦...謝謝你地呀!!!!!!
pm我或者10/1俾我或者再約啦!!
多謝多謝多謝!!!!!!!

(一ma,如果一一最後決定食返A+而唔轉既話,
我收到既co ...

複式洋房

唔怕啦..選擇開刀咪唔痛 lor..hohoho
原文章由 ktymbaby 於 08-12-15 12:14 AM 發表

我都同你差唔多...之前一直好想生兩個...
但係生完依個...少左好多興趣!!!(原因同你有d唔同)
可能真係太太太辛苦啦...(生o個陣)
唔想再經歷多一次啦...

反而照顧我都重覺得ok...但生...真係...頂唔住... ...

別墅

我想請教下你地呀, 我個BB女仲有八日就5個月喇, 出世時2.89kg, 而家得6.2kg, 係咪偏瘦, 但健康院同瑪麗醫院覆診時, 醫生都話正常, 你地D BB而家幾重呀, 同埋而定開始食粥仔得麻, 已經開始左一星期, 但佢唔係好食, 食得細半碗, 米糊我又驚野痰, 點先可以令BB肥D呀

首頁

尾頁

跳至