自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

洋房

"墮胎,等同於殺人,而且是殺了自己的親人,殺人,殺一個沒有反抗之力的人,是要付出代價的,代價將在運程上顯現出來,還有背負一筆永生沒法磨滅的生命業賬。著你的朋友誠懇向天悔過,並且以後不要再作,上天是愛,定會寬恕你朋友。
.
.
借錢人墮胎,並非幫兇。墮不墮胎,最終是對方的決定,雖然錢是你借,但下決定的不是你,是對方,對方有權不下最後決定,因此,責任的最終權是對方,況且,錢借到手,對方可轉念;把錢的意義由墮胎費變成養胎費,對方是有得選擇的,但對方最終沒有這樣做,孤意一行。"

人家還為他墮胎, 自己不悔, 還教晦其他人.
自己當沒事 :

"借錢人墮胎,並非幫兇。墮不墮胎,最終是對方的決定."

唉 .......

民房

原文章由 ckchung 於 08-3-25 14:10 發表

人家還為他墮胎, 自己不悔, 還教晦其他人.
自己當沒事 :

"借錢人墮胎,並非幫兇。墮不墮胎,最終是對方的決定."

唉 .......

佢o既意思咪即係墮胎是女人要負全責囉~~~

洋房

原文章由 也也烏 於 08-3-27 13:53 發表

佢o既意思咪即係墮胎是女人要負全責囉~~~

唔通生個小朋友出嚟, 拆佢招牌 "丁星破損" ?!
都費事害左下一代

其實罪魁禍咪係個淫棍 ? 係佢風水功力差睇差, 話當事人 "丁星破損"...又衰到唔做安全措施....衰到要其他人幫助借錢...

呢d...天有眼的, 佢欠人咁多....(欠小生命, 欠當事人, 欠當事人朋友) 睇佢幾時還 !!!

就算不是今次事件, 我個人覺得雖然肚在女人, 但順帶一提, 如果男人們, 你地唔想生兒育女(無論婚生或非婚生), 男人係有責任的, 成虫大哥龍種事件係一個真實教訓.

複式洋房

21355245558552555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555

洋房

師父愈來愈多新法寶, 用字觀 "氣" 看性格

問 : 请问你,我文字所带气是什么?我的生日是1983年0515(阳历)
答 : 人活泼,且对前路充满憧憬.

問 : 請問師父舊暦1974年2月初三(酉時)的我又點呢?
答 :你人和善,是個會持家的好太太。只是平日一些煩擾事;挑戰了樂觀的性情。

問 : 從我的出生日期 OR 上述文字, 大約講講我的氣嗎?
答 :你是個有理想的人,而且鍥而不捨.

http://www.leungjingyuen.com/forum/viewtopic.php?t=1405

[ 本文章最後由 ckchung 於 08-4-3 16:55 編輯 ]

洋房

其實點解之前個post 會剷左 ?

希望呢個post 唔會唔見左啦, 咁等d人search 有関佢個名時都睇到呢個post, 我地都講出左佢的所作所為, 如果睇到呢個post 都仲幫襯佢, 咁就係佢地咎由自取

[ 本文章最後由 fate0816 於 08-4-4 22:32 編輯 ]

洋房

fate0816,

"其實點解之前個post 會剷左 ?"
師父知道己不可在此找客, 另起一個網站.
但會員及內容就 copy 到新網站,
當然"有問題"的 post 己删去.

多謝你勇敢在此發表, 畢竟這經歴不好, 也不光采.

但如每位受騙或被騷擾後不敢作聲, 祇有被這人面獸心繼續作恶!

洋房

原文章由 ckchung 於 08-4-8 16:37 發表
fate0816,

"其實點解之前個post 會剷左 ?"
師父知道己不可在此找客, 另起一個網站.
但會員及內容就 copy 到新網站,
當然"有問題"的 post 己删去.

多謝你勇敢在此發表, 畢竟這經歴不好, 也不光采.

但如每位受騙 ...

希望多些搵佢睇過風水的出來講講...
例如佢擺完3個月騎尼風水, 有無起色...
我相信唔只我地幾個囉

洋房

不是說以前的 post 無左嗎, 為什麼仲有人睇到被引入去呢 ?

http://www.leungjingyuen.com/forum/viewtopic.php?t=1423

洋房

呢條淫棍, 叫人唔好入嚟bk, 唔係bk, 佢有咁多客咩 ? 無bk, 呢位網友 pekkie 都唔識佢啦...

原來佢開口埋口的魔....如果連呢度都算係魔, 咁大家應該知道呢位所謂師傳幾有料囉....

做過的壞事唔敢認, 仲歪事實, 如果佢唔係身有屎, 可以入嚟對質囉, 又可以俾其他人係佢個網pm囉

那個地方,如非必要,不要再去了,那裡的氣惡劣得很(有魔在裡頭),是一種令人喪失判斷力的氣,使人無法分辨是非黑白的氣,看那些不分青紅皂白的人的發言,我們自然就會感染上對方的氣,我們便被氣所同化,變成眉心蔽塞,也如他們一樣;等同被對方複制了.那個地方;有很多借故發洩不開心的人,常讀這類“黐線”文章,我們的神經或想法,也會變成不正常,心情亦受波動,就如平靜的小提琴絃線上,被胡亂的彈了一下,不和諧的音韻就會發出來,盪迴我們整個內部.

洋房

唉 ...... 有人仍在神棍網站諮詢及爬文, 沒辦法.

正所謂, 幫得幾多得幾多

若看到 BK 此 thread 仍要光顧這淫魔, 實在沒辦法了.

記著, 梁師父在風水界是無名小卒,

但為何有人要 "抹黑" 這無名小卒呢?

請各位想想

[ 本文章最後由 ckchung 於 08-5-13 14:17 編輯 ]

侯爵府

BK Milk勳章

近排無意中SEACH到呢個TOPIC......睇完令我O晒咀.....AND 要好多謝比我SEACH (差D想幫親....)

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好好笑喎! 佢話BK有魔 駛唔駛揾哩個梁靜原喺BK做返場法事呢? BK話事人, 諗諗佢好喎!

大宅

>fate0816 於 08-3-22 17:30 發表
先性後愛,是男人內部一種天生機制。性是男性追求異性的背後動力,男人就是天生要擔當這種角色。假如男人沒有性在背後推動,像女人一樣,等待被追求,假如男女都在等待被追求,男女就不可能走在一起了。男女一起,總要有一方採取主動。主動,需要動力,男人主動的動力,背後來自性,性是一種起動,正如車子需要“tart車”才可移動。所以男人先性後愛不是缺陷,是天然。若不是造物主有這種巧妙機制,人類早就因繁殖率低而滅絕了。
這裡,很想向你求性,別誤會有意出言冒犯或侮辱,你的觀點我是清楚的。大膽向你求性,是始自上天下來的訊息,若不是此,天做膽也不會說這種話,訊息放在心已一段時間,已經到了最後,不能再說任何理由逃躱,所以即使再難為情、再難說出口,也得要說,我從沒試過向女人有這樣的提出,簡直脫離我的作風,心裡無比怦然。
如上述說話令你瞠目、結舌,無法接受,甚至無法忍受,就請當我醉後胡言亂語,原諒我誑語好了。我不知何解上天要選擇你,但當然有上天的理由,也有你值得上天垂注的原因和優點。上天做事,從來都為世界,為世人,謀取所以福祉,(大概,上天是希望以良好的陰陽,為人類造一個能化解人類無明的太極吧),我只管按訊息照著做,不想去想,一想,我知道思維就會來阻礙我辦事,無法達成上天的事情。
如你認為這是天方夜譚,實為男人討女人便宜的謊話,那不用理會,我們繼續以往的模式交談。不過,字的涼氣可作證,不是在撒荒誕劇情。希望你能接受邀請,一起為這個「太極」出力。

............這一Click,實在太重太重,有千斤那麼重..........呆看著螢幕,久久還沒勇氣按下,對我來講,實在是太大太大的挑戰,連我的人格也押上了............

嘩!我睇完呢段簡直由心到震出黎呀,我一直都有睇開佢D post,仲諗住揾樓揾佢睇風水,好在fate0816你咁勇敢指証佢咋.....thanks!

民房

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?action=printable&tid=1130279

大宅

原文章由 SA豬豬 於 08-5-17 12:44 發表
近排無意中SEACH到呢個TOPIC......睇完令我O晒咀.....AND 要好多謝比我SEACH (差D想幫親....)

我早期都是在bk看到梁靜原這個網站, 入了這個網站看, 真是有些給他迷住,覺得梁大師真的很利害, 有問必答... 後來我問他一些打坐的方法, 希望他能用文字來教授. 點知他問我e-mail他會回答我, 後用e-mail來通訊, 我一心是想梁大師可在e-mail用文字來教授, 點知佢話一定要當面約見來受教, 還說免費, 只要我說出地點他本人就會來教受, 當時我想... 我又不知他是男是女, 又唔識他, 我就拒絕了他, 好釆當時時運高沒有約他出來見面呀, 多謝大家在網上伸張正義.

民房

原文章由 穿山甲 於 08-5-21 18:19 發表

我早期都是在bk看到梁靜原這個網站, 入了這個網站看, 真是有些給他迷住,覺得梁大師真的很利害, 有問必答... 後來我問他一些打坐的方法, 希望他能用文字來教授. 點知他問我e-mail他會回答我, 後用e-mail來通訊, 我一 ...

你真係時運高,可憐我大拿拿冇了3張幾金牛,兼且時運依然咁低

洋房

回覆 #176 也也烏 的文章

唉, 如果我早睇到呢條link, 就唔會遇到呢個騎呢淫棍...

佢有無料到, 大家看官, 自己行量囉...

來來去去果幾度板斧, 狗屁不通, 唔怪得佢從不話自己師承何處...佢都癲呀, 唔係擺d野係地下, 就係移櫃阻塞通路, 更離譜的就係吊瓷狗係天花...

洋房

回覆 #176 也也烏 的文章

唉, 如果我早睇到呢條link, 就唔會遇到呢個騎呢淫棍...

佢有無料到, 大家看官, 自己行量囉...

來來去去果幾度板斧, 狗屁不通, 唔怪得佢從不話自己師承何處...佢都癲呀, 唔係擺d野係地下, 就係移櫃阻塞通路, 更離譜的就係吊瓷狗係天花...

首頁

尾頁

跳至