親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+14-09-24

原帖由 12312 於 14-09-24 發表
去黃慶廚房試下洗東西。

食完火鍋后。
多口問句,請問黃慶廚房,同唔同黃慶火鍋呀?

洗東西係未 = 火鍋

Thank u

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 14-09-24 發表去黃

原帖由 chickenwing2006 於 14-09-25 發表
多口問句,請問黃慶廚房,同唔同黃慶火鍋呀?

洗東西係未 = 火鍋
食火鍋,食早餐,同一地方。

食完東西。碟,叉東西需要自己清潔。

大宅

回覆:分享台中,清境,曰月潭之旅

唔好意思,可否幫忙比比意見這個行程順暢嗎? 謝謝。

29/12 – 台中機場、清境小瑞士花園、風車廣場、老英格蘭拍照、紙箱王 (清境民宿)

30/12 – 合歡山看日出、回民宿休息、青青草原、甕仔雞 (清境民宿)

31/12 – 埔里18度C巧克力工房、埔里酒廠、紙教堂、廣興紙寮、車埕火車站 (集集民宿??)

1/1 – 武昌宮、集集風車花園小型賽車場、集集火車站、軍史公園、饗食天堂 (集集民宿或是台中酒店??)

2/1 – 麗寶樂園、買手信、逢甲夜市 (台中酒店)

3/1 – 彰化扇形車庫、天馬牧場、台中機場

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:唔好意思,可否幫忙比比意見這個行程順暢嗎

原帖由 ShingYan1 於 14-09-25 發表
唔好意思,可否幫忙比比意見這個行程順暢嗎? 謝謝。

29/12 – 台中機場、清境小瑞士花園、風車廣場、老英 ...
31/12,紙教堂排最後,黃昏著左燈影相靚好多
1/1集集玩唔到一日,除非你會踩埋單車,小型賽車場都幾貴,我兩年前玩過1人NTD200,2人同坐一架NTD300 ,每次10分鐘,而家唔知有冇加價,我當時係中午機到台中,玩完集集就入去溪頭玩(內湖國小、妖怪村)

大宅

引用:Quote:原帖由 ShingYan1 於 14-09-25 發表

原帖由 Biancacheung 於 14-09-25 發表
31/12,紙教堂排最後,黃昏著左燈影相靚好多
1/1集集玩唔到一日,除非你會踩埋單車,小型賽車場都幾貴,我 ...
唔該哂你呀

複式洋房

可否pM司機資料比我?ThX

大宅

回覆 12312 的帖子

Thanks! 但我諗都係包足4 日了! 因為唔係太好意思得第二日點對點, 其餘又包足!

複式洋房

麻煩你pm司機資料給我, thx

大宅

kt2007 發表於 14-9-23 11:18
我不知阿雅喎!我司機是dennis許喎!
可以PM租車資料給我嗎?

大宅

Biancacheung 發表於 14-9-23 16:38
1)Call車點對點問下價錢,我冇試過包車唔清楚價錢
2)明湖采堤在水社果面喎!九族在伊達邵果邊

...
請問如果Call車點對點, 係咪平好多?

別墅

可以PM司機資料嗎?謝謝!!

複式洋房

可否pm司機資料比我? Thanks!

複式洋房

真係羨慕大家有多次愉快台中旅遊經驗, 希望可以帶小朋友去一次,
請大家幫手俾意見 ^O^

29/12 約下午2pm到 -1/1約下午2pm走 ,
一家三口第一次去台中, 只有訂好機票, 想去地方好多, 但唔知點排行程較好
初步預算, 唔好笑, 因為真係唔係好知各景點實際位置, 所以將想去既地方都塞晒入去, 唔知時間夠唔夠, 趕唔趕呢?

29/12 – 台中機場、集集、溪頭(內湖國小、妖怪村)、大坑紙箱王 (當晚住集集民宿,點對點要車)

30/12 – 青青草原、小瑞士花園、紙教堂、 (住清境民宿, 包車定點對點要車好D?)

31/12 – 造紙龍、日月潭、九族民化村、孔雀園、逄甲夜市 (當晚住台中,包車定點對點要車好D?)

1/1 – 彰化扇形車庫、天馬牧場、麗寶樂園、台中機場 (包車定點對點要車好D?)

珊瑚宮

引用:真係羨慕大家有多次愉快台中旅遊經驗, 希望

原帖由 Suzan168Lau 於 14-09-29 發表
真係羨慕大家有多次愉快台中旅遊經驗, 希望可以帶小朋友去一次,
請大家幫手俾意見 ^O^
其實你有沒看過\"景點\"之間距離??

複式洋房

我就係唔知道應該點搵每個景點距離呢? 我有每個景點地址, 請問係咪方法搵? 多謝提點呀!

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子我就係唔知道應該點搵每

原帖由 Suzan168Lau 於 14-09-30 發表

我就係唔知道應該點搵每個景點距離呢? 我有每個景點地址, 請問係咪方法搵? 多謝提點呀! ...
用Google map

kt2007    發表於 14-9-30 16:49

男爵府

Suzan168Lau 發表於 14-9-30 14:50

我就係唔知道應該點搵每個景點距離呢? 我有每個景點地址, 請問係咪方法搵? 多謝提點呀! ...
google--> 地圖--規劃行程-->打你行程景點。

子爵府

九族門票大人及小朋友多少錢?

珊瑚宮

引用:九族門票大人及小朋友多少錢

原帖由 ebon 於 14-09-30 發表
九族門票大人及小朋友多少錢?
日月潭民宿買,會平小小

子爵府

請問即多少錢?

首頁

尾頁